СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012 / Предприемачество

09 Май 12, 18:58
СуперХостинг.БГ е генерален партньор и на третото издание на националното състезание за предприемачи 3Challengе
Партньорството е част от дългосрочната политика на компанията в подкрепа на стартъп екосистемата
Българската хостинг компания СуперХостинг.БГ ще подкрепи трето издание на националното състезание за млади предприемачи 3Challenge. Компанията е генерален партньор на събитието, а освен това ще предостави и на всички участници, които преминат във втория кръг (Seed) едногодишен хостинг пакет. Тази година в конкурса са се записали за участие 70 млади предприемачи или екипи, а първият кръг – Idea – ще се проведе на 20 май, в Аулата на Софийския университет „Климент Охридски“. Организатор на състезанието е студентският клуб по предприемачество Start It Smart.

„През досегашните си две издания 3Challenge увеличи своята популярност сред инициативните млади хора в България и два пъти по-големият брой кандидати тази година доказва това. Като организация, която цели да разпространява предприемаческия дух и позитивното мислене у нас, това може само да ни радва. Целта ни е през тази година да направим едно много по-силно състезание и подкрепата на СуперХостинг.БГ има ключова роля за изпълнението на тази цел“ - заяви Николай Андонов, президент на Start It Smart.

Партньорството със студентския клуб по предприемачество е част от дългосрочната политика на СуперХостинг.БГ в подкрепа на стартиращите предприемачи. Компанията е генерален партньор и на второто издание на състезанието 3Challenge, чиито финал ще се проведе на 13 май, както и на редица други стартъп събития през последните години.

„За нас стартиращите предприемачи са особено важни, не само защото всяка нова фирма вече има нужда от уебсайт и те са естествени наши потенциални клиенти, а и поради важната роля, която този тип компании играят за цялостното развитие на икономиката. Доказано е, че най-много нови работни места се създават именно от малките, средни и стартиращи фирми. Затова и много правителства по света правят целенасочени усилия в подкрепа на този вид пазарни участници. У нас най-важният фактор за популяризирането на стартъп културата се оказват именно студентските и младежки инициативи като 3Challenge и ние призоваваме повече големи компании да подкрепят техните усилия“ - обясни Методи Дреновски, управител на СуперХостинг.БГ.

Повече за СуперХостинг.БГ

СуперХостинг.БГ е компания, чиято основна дейност е в областта на хостинг услугите, като успешно предлага и различни SAS (Software as a Service) услуги за своите клиенти. Под тази търговска марка фирмата предлага Linux и Windows (ASP.NET) хостинг, регистрация на домейни в повече от 50 различни области (TLD), виртуални и наети сървъри, издаване и инсталиране на SSL сертификати, услуги, свързани с популяризация на уеб сайтове и др. Услугите, предлагани от компанията са с високо качество, адекватна 24/7 техническа поддръжка и гарантирана непрекъсваемост на достъпа. През последните няколко години СуперХостинг.БГ се утвърди като най-бързо развиващата се и най-голяма хостинг компания на българския пазар. СуперХостинг.БГ е член на Българската уеб асоциация (БУА), Българската асоциация за електронна търговия (БАЕТ), УНИНЕТ и участва активно в управителните съвети и решения на съответните организации.

За Контакти: +359 885 90 52 99

Източник: www.superhosting.bg