Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Рейтинг: 3.00
(1387)
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 1.04.2016 - До момента
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012
Източници на ИНФОРМАЦИЯ


Изпрати СЪОБЩЕНИЕ до Медиите За PRESS.dir.bg Карта на сайта

СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012 / Образование

Вземи в gLOG
10 Май 12, 20:01 / Автор: Телерик
Златен медал от Националната олимпиада по информатика за Академията на Телерик
Академията на Телерик спечели златен медал и грамота за приноса си за развитието на състезателното програмиране в България по време финалния кръг на Националната олимпиада по информатика (НОИ). Медалът беше връчен лично от ст.н.с. Емил Келеведжиев от БАН – Институт по информатика и математика. Отличието получи ръководителят на Академията на Телерик - д-р Светлин Наков.
На 4-7 май 2012 г. в гр. Ямбол се проведе републиканският кръг от ХХVІІІ Национална олимпиада по информатика.

Академията на Телерик спечели златен медал и грамота за приноса си за развитието на състезателното програмиране в България по време финалния кръг на Националната олимпиада по информатика (НОИ). Медалът беше връчен лично от ст.н.с. Емил Келеведжиев от БАН – Институт по информатика и математика. Отличието получи ръководителят на Академията на Телерик - д-р Светлин Наков.

Наградата беше поднесена в знак на признание за редицата безплатни курсове по програмиране на Академията, които подкрепят българските ученици и студенти по информатика и ИТ. Telerik Academy допълва обучението на начинаещите програмисти посредством десетки курсове, семинари и състезания. Учениците от гимназиалните училища в България получават безплатна подготовка за участието си в Националната олимпиада по информатика и Националната олимпиада по информационни технологии. За целта Академията на Телерик организира ежемесечни срещи, в рамките на които учениците изучават съвременните софтуерни технологии, запознават се с добрите състезателни практики и тренират своите знания.

Учениците, които се интересуват от програмиране и компютри от още по-ранна възраст, посещават школите на Детската академия по програмиране в по-големите градове в България (София, Пловдив, Варна, Русе, Шумен, Плевен, Габрово и др.). Децата се учат на А и Б в програмирането и се готвят за национални и международни състезания още от малки, за да може с времето да станат състезатели от световно ниво.

Представители на Telerik Academy бяха специални гости по време на републиканският кръг от Националната олимпиада по информатика, която се проведе в гр. Ямбол на 4-7 май 2012. В него участие взеха 114 ученика от цялата страна, които се бореха за призовите места пет възрастови категории. Медалистите във всяка една от групите са или участници в тренировъчните състезания на Академията по алгоритми, или възпитаници на Детските школи по компютърно програмиране в страната. 88% от най-малките (4-5 клас) състезатели са се обучавали в Telerik Kids Academy през последната една година.

Същевременно дванадесетокласниците: Ясен Трифонов от Пловдив, Румен Христов от Шумен и Йордан Чапъров от Ямбол, които спечелиха съответно първо, второ и трето място в Националната олимпиада при големите, получиха специална стипендия от Телерик за първата си година като студенти, ако изберат да продължат висшето си образование в България. Успоредно с това бъдещите студенти ще се обучават и в Софтуерната академия на Телерик догодина.

Telerik Academy
Академията на Телерик е инициатива на водещата технологична компания Телерик, която цели да разшири и задълбочи предлаганото в българските училища и университети обучение в сферата на информационните технологии.
Академията предоставя качествено професионално обучение по програмиране, съчетано с практически занятия и проекти, които подготвят курсистите за успешен кариерен старт като софтуерни инженери. Портфолиото на образователната инициатива Telerik Academy включва над 20 курса по разработка на уеб, десктоп и мобилни приложения, стотици видео уроци, ИТ семинари и състезания по информатика.

Повече информация за Академията на Телерик
academy.telerik.com
academy@telerik.com
facebook.com/TelerikAcademy
twitter.com/#!/Telerik_Academy

За Контакти: Ина Добрилова - ina.dobrilova@telerik.com

Източник:
http://academy.telerik.com

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

0.1284