Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Рейтинг: 3.00
(1387)
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 1.04.2016 - До момента
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012
Източници на ИНФОРМАЦИЯ


Изпрати СЪОБЩЕНИЕ до Медиите За PRESS.dir.bg Карта на сайта

СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012 / Информационни технологии

Вземи в gLOG
10 Май 12, 18:10 / Автор: Телерик
Награждаване 2 в 1 – PC Magazine & Telerik
Днес се състоя официална церемония по връчване на наградите на победителите от втория и третия задочен етап от конкурса по програмиране, който се организира от PC Magazine и Телерик. Събитието се проведе в учебната зала на Академията на Телерик – Enterprise.
Днес се състоя официална церемония по връчване на наградите на победителите от втория и третия задочен етап от конкурса по програмиране, който се организира от PC Magazine и Телерик. Събитието се проведе в учебната зала на Академията на Телерик – Enterprise.

На церемонията присъстваха Тервел Няголов, главен редактор на PC Magazine Bulgaria, Светлин Наков, Мениджър Техническо обучение в Telerik, както и Николай Гладичев, национален мениджър на фирма Targus за България.

Шампиони от оспорвания втори задочен кръг на конкурса са Станислава и Антон Богданови, които успяха да завоюват за втори пореден път призовото място с изключително прецизната си екипна работа. Двойката спечели първото място и през февруари, когато приключи първия задочен кръг от престижния конкурс. Станислава и Антон са възпитаници на тазгодишното издание на Софтуерната академия на Телерик.

Безспорни победители през третия кръг от турнира бяха Станислав Гатев и Георги Ангелов – един от създателите на slides.bg (българската платформа за споделяне на документи). Двамата студенти се справиха отлично с една от най-сложните задача давани в седемнадесетгодишната история на състезанието.

Победителите получиха грамоти и награди от организаторите. Ръководителят на Telerik Academy връчи почетните грамоти на победителите, пожелавайки им място на финала на турнира. Специални награди бяха предоставени от редактора на PC Magazine Bulgaria – Тервел Няголов и Александър Гладичев, национален мениджър на фирма Targus за България.

Светлин Наков, Мениджър Техническо обучение в Telerik, Тервел Няголов, главен редактор на PC Magazine Bulgaria, Антон и Станислава Богданови – шампиони от втори кръг на турнира, Георги Ангелов и Станислав Гатев – победители от 3ти кръг, Николай Гладичев, национален мениджър на фирма Targus за България.

Вече е ясна следващата задачи от турнира, която изисква прецизни умения по приложно програмиране и задълбочени алгоритмични знания, предоставена от Johnson Controls. Условията на задачата и информация за правилата за участие могат да бъдат намерени в страницата на конкурса: http://www.pcmagbg.net/task. Участниците имат възможност да се състезават в екипи от двама или трима човека и да се борят за място на присъствения финал, който ще се проведе през юни 2012.

За конкурса по програмиране на PC Magazine Bulgaria и Telerik
Конкурсът по програмиране има 17-годишна история, като от миналата година е в партньорство с българската софтуерна компания Telerik. Той цели да развива и разширява знанията и уменията в областта на алгоритмите и технологиите на участниците в конкурса. Задачите в конкурса представляват разработка на софтуерни приложения съдържащи комбинация от алгоритми, технологии и потребителски интерфейс. Жури от опитни софтуерни разработчици оценява проектите на участниците в конкурса. Оценяват както алгоритмите, технологиите, бързодействието и сигурност на приложенията, така и техният дизайн и потребителски интерфейс. Могат да участват индивидуални състезатели и екипи до трима души. Сроковете за предаване на проектите са обявявани в списание PC Magazine Bulgaria и на сайта на конкурса. Класирането на участниците се изготвя от журито след крайния срок за изпращане на проектите и се публикува на страниците на списанието и в сайта на конкурса.

За Telerik Academy
Академията на Телерик е инициатива на водещата технологична компания Телерик, която цели да разшири и задълбочи предлаганото в българските училища и университети обучение в сферата на информационните технологии.
Академията предоставя качествено професионално обучение по програмиране, съчетано с практически занятия и проекти, които подготвят курсистите за успешен кариерен старт като софтуерни инженери. Портфолиото на образователната инициатива Telerik Academy включва над 20 курса по разработка на уеб, десктоп и мобилни приложения, стотици видео уроци, ИТ семинари и състезания по информатика.

За PC Magazine Bulgaria
PC Magazine Bulgaria се издава на българския пазар от 18 години по лиценз на американската компания Ziff-Davis Media. От 22 години PC Magazine е водещото компютърно списание в света, което излиза в 45 страни на 17 езика и се чете от над 9 милиона ИТ професионалисти.
http://www.pcmagbg.net.

За Контакти: Ина Добрилова - ina.dobrilova@telerik.com

Източник:
http://academy.telerik.com

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

5.827