Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Рейтинг: 3.00
(1387)
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 1.04.2016 - До момента
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012
Източници на ИНФОРМАЦИЯ


Изпрати СЪОБЩЕНИЕ до Медиите За PRESS.dir.bg Карта на сайта

СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012 / Информационни технологии

14 Май 12, 21:37 / Автор: www.startitsmart.com
Фирмата за игровизация GameCraft спечели второто издание на състезанието за млади предприемачи 3Challenge
По време на събитието основателят на инвестиционния фонд LAUNCHub Любен Белов представи организацията и възможностите за кандидатстване на стартиращи предприемачи в нея
Екипът на GameCraft е победител във второто издание на състезанието за млади предприемачи 3Challenge. Финалът (Grow) на събитието се проведе на 13 май (неделя), в Аулата на Софийския университет „Св. Климент Охридски“. GameCraft е стартираща фирма, която предлага услуги по игровизация (gamification) на различни бизнес процеси. На финала тя се срещна с екипите на Virtual Assistants – компания за изнесени асистентски услуги и ThreeChess – проект за шахмат за трима играчи, който се предлага под формата на онлайн игра и настолна версия. 3Challenge е състезание за млади предприемачи, което включва три кръга – Idea, Seed и Grow. Организатор е студентският клуб по предприемачество Start It Smart.

Трите стартиращи екипа представиха своя напредък през последните шест месеца – от втория кръг на състезанието насам. GameCraft запознаха публиката със своя проект за игровизация като услуга (gamification as a service), както и с инициативата си за игровизация в сферата на образованието. От Virtual Assistants представиха своя прогрес, увеличаващия се брой клиенти, както и плановете си за стъпване на турския пазар. ThreeChess от своя страна разкриха плановете си да развият изкуствен интелект, който да позволи на техните потребители да играят шах за трима не само помежду си, а и с компютър. Журито, което оценяваше проектите, е в състав Георги Шарков, директор на регионалния център на Европейския софтуерен институт, Любен Белов, съосновател на интернет компанията Нетинфо.БГ, както и на инвестиционния фонд за стартиращи предприемачи LAUNCHub (Launch Hub) и Крум Хаджигеоргиев, главен изпълнителен директор на софтуерната фирма Melon. В крайна сметка те определиха за победител екипа на GameCraft, който ще получи преференциални условия за представяне пред рискови инвеститори, менторство, материални и нематериални награди на стойност десетки хиляди левове.

В рамките на събитието се проведоха и интересни лекции от Любен Белов, международно – признатият коуч Петър Горялов, управителят на СуперХостинг.БГ Любомир Русанов, както и Боян Бенев, носител на званието „Най-добър млад предприемач“ на британското списание „Start Your Business Magazine” за 2007 година.

Любен Белов направи представяне на фонда LAUNCHub (Launch Hub), който ще инвестира общо 9 млн. евро в стартиращи фирми от България и региона. Фондът ще очаква кандидати с перспективни проекти основно в сферата на дигиталните продукти и услуги, мобилните приложения, „облачните“ услуги, софтуера като услуга (Software as a Service) и други, като ще разглежда и друг тип опортюнистични проекти. Освен акселераторски и SEED инвестиции, фондът ще предлага и менторска програма и планира да е направил първите си инвестиции още през есента.

Белов даде ценни съвети на присъстващите в залата, посочвайки че ако са решили да стартират собствен бизнес, те трябва да свикнат да обмислят всички бъдещи варианти, защото в сферата на предприемачеството „нещата обикновено се объркват“. Затова човек винаги трябва да има план B и план C. Той посъветва стартиращите предприемачи да се стремят, да направят нещо ново, което никой не очаква и не е правено преди, както и да измислят продукти и услуги, които реално решават проблеми и помагат на хората.

Много вдъхновяваща лекция направи и Петър Горялов, съосновател на DreamersDo и носител на най-високото отличие в световната коучинг индустрия – Наградата на президента на Международната коуч федерация (ICF President’s Award). Той разказа своите виждания за т.нар. „компас на предприемача“ и за пирамидата на Робърт Дилтс. Любомир Русанов от своя страна говори за това, колко е лесно днес да се стартира бизнес в сравнение с преди няколко години, колко бързо се променя средата и се появяват нови възможности, улесняващи развитието на малките и средни фирми, както и колко е важна мотивацията за успеха на предприемача. Той представи също досегашното развитие на СуперХостинг.БГ и бъдещите планове на най-голямата хостинг компания в България. СуперХостинг.БГ е Генерален партньор на състезанието 3Challenge.

Припомняме, че седмица след завършването на второто издание на състезанието, ще бъде поставено началото на неговото трето издание – на 20 май, отново в Аулата на Софийския университет „Св. Климент Охридски“. Тогава ще се проведе първият кръг – Idea, на който шест екипа от млади предприемачи ще бъдат избрани измежду 18 участници и ще продължат напред.

За Контакти: + 359 885 90 52 99

Източник:
www.startitsmart.com

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

3.6133