Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Рейтинг: 3.00
(1387)
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 1.04.2016 - До момента
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012
Източници на ИНФОРМАЦИЯ


Изпрати СЪОБЩЕНИЕ до Медиите За PRESS.dir.bg Карта на сайта

СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012 / Общество

15 Май 12, 17:32 / Автор: Агенция НОА ООД
Гласуването на зрителите на филмовия фестивал WeArtWater продължава до 31 май в интернет
Първото издание на WeArtWater Film Festival, организиран от фондация We Are Water, привлече над 450 участници от 72 държави. Сред допуснатите до конкурса има и представители на България. Зрителите могат да гласуват за своя филм фаворит до 31 май. Те могат да направят това на официалния сайт на конкурса в интернет www.weartwaterfestival.org, където са публикувани всички допуснати до конкурса филми.
Първото издание на WeArtWater Film Festival, организиран от фондация We Are Water, привлече над 450 участници от 72 държави. Сред допуснатите до конкурса има и представители на България. Филмовият фестивал WeArtWater е първото международно съревнование за кратки филмови форми, което представя творби, чиято цел е да се повиши съзнанието на световната общественост по въпросите на обезпечаването на вода и храна по света. Тези важни въпроси са избрани от Обединените нации за основна тема на Световния ден на водата 2012.

Зрителите могат да гласуват за своя филм фаворит до 31 май. Те могат да направят това на официалния сайт на конкурса в интернет www.weartwaterfestival.org, където са публикувани всички допуснати до конкурса филми. Журито е съставено от личности от света на киното и литературата, както и от хора, работещи в сътрудничество с фондацията. В състава му са актрисата и певица Мариа де Медейрос, режисьорът и продуцент Исабел Койшет, кино режисьорът Рей Лорига и представителят на Организацията на обединените нации Карлос Хименес Ренхифо, секретар за Испания в Информационни център на ООН за Западна Европа (UNRIC). Журито ще избере най-добрия филм във всяка от трите категории на конкурса. Наградата на публиката ще получи филма, събрал най-много гласове в интернет.

Победителите, чиито имена ще бъдат обявени през юни, ще посетят местата, където се изпълнява проект на фондацията и ще могат да заснемат документален филм за него. Също така, те ще вземат участие в заснемането на следващия филм на Исабел Койшет, както и ще получат още награди. Конкурсът има три категории: микродокументалистика (по реален или провизорен проблем), анимирани филми и филми заснети с мобилни устройства. Условие за включване в конкурса е участниците да имат навършени 18 години и да представят филм или видео с продължителност между 1 и 3 минути.

За фондация We Are Water
Фондация We Are Water има две основни цели. Първата е да въздейства върху общественото мнение, така, че да накара хората и институциите да се замислят за необходимостта да се изгради нова култура за водата като съдейства за открито развитие и устойчиво управление на световните водни ресурси. Втората цел е да осъществява широк спектър от дейности, насочени към намаляване на негативното въздействие от липсата на достатъчни водни ресурси. Фондацията съсредоточава дейностите си в проекти за изграждане на инфраструктура, обучение, здравеопазване и научни изследвания в най-бедните части на света.
www.wearewater.org

За Контакти:

Мария Иванова
Агенция НОА ООД
Тел: 02 944 5000
m.ivanova@noapr-bg.com

Източник:
www.noapr-bg.com

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

4.3348