Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Рейтинг: 3.00
(1387)
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 1.04.2016 - До момента
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012
Източници на ИНФОРМАЦИЯ


Изпрати СЪОБЩЕНИЕ до Медиите За PRESS.dir.bg Карта на сайта

СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012 / Събития

16 Май 12, 21:12 / Автор: Международни прояви ООД
Симпозиум за превенция на сърдечно-съдовите заболявания се проведе в Албена
В периода 11-13 май 2012 г. в к.к. Албена се проведе научен симпозиум на Дружество на кардиолозите в България „Първична профилактика – ролята на промените в начина на живот”, посветен на проблемите на първична профилактика на сърдечносъдовите заболявания.
В програмата на симпозиума присъстваха сесии, посветени на проблемите на храненето и диететиката, както и на физическата активност и спорта, като възможност за превенция и рехабилитация.

Очертаха се най-важните задачи пред Дружеството на кардиолозите в България на този етап, а именно: изграждане на кабинети по превантивна кардиология в цялата страна и формиране на ядро от специалисти, които ще разработват насоките на развитие в тази област. Сформира се работна група по превенция, рехабилитация и епидемиология на сърдечносъдовите заболявания с председател д-р Евгений Гошев.

В изграждането на своя национална политика в тази област България трябва да се придържа към европейските насоки за сърдечносъдова превенция. Това означава, освен кардиолози и хипертензиолози, към екипа на кардиологичното дружество да бъдат привлечени и лекари от други специалности, общопрактикуващи лекари и представители на пациентски организации.

Друга сериозна инициатива на ДКБ по време на симпозиума бе създаването на регистър на пациентите с артериална хипертония. Това е част от програмата на новоучредената работна група по артериална хипертония. Проектът е изграден по модела на изследователски екип от Университета на Северна Калифорния и група здравни застрахователи. Основна цел на новата работна група е разработването на комплекс от мерки, насочени към подобряване на контрола на артериалната хипертония у нас. Сред тях на първо място се нарежда събирането и анализа на информация, която ще внесе яснота относно реалното разпространение на заболяването и ще помогне за дефиниране на причините за невинаги оптималния ефект от прилаганото лечение. Работната група е ръководена от проф. Димитър Раев, началник на клиника в Медицинския институт на МВР, а зам.председател на новата структура е доц. Мария Миланова, началник на клиника в болница „Пирогов” .

За Контакти:

Диляна Поцкова
Международни прояви ООД
marketing@cim.bg
www.cim.bg

Източник:
www.cardiobg.com

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

3.4897