Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Рейтинг: 3.00
(1387)
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 1.04.2016 - До момента
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012
Източници на ИНФОРМАЦИЯ


Изпрати СЪОБЩЕНИЕ до Медиите За PRESS.dir.bg Карта на сайта

СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012 / Индустрия

17 Май 12, 21:17 / Автор: Anett&Co
Атлас Копко Лифтън откри разширените сгради на завода си в Русе
На 17 май 2012 г. се откри разширението на производствените помещения на завода на Атлас Копко Лифтън в град Русе. Официални гости на събитието бяха зам.кметът на града по Устройство на територията г-н Димитър Наков, Президентът на дивизията г-н Хенк Брауер, както и членове на дивизионното ръководство на компанията.
Началото на проекта e поставено, когато през 2011г. е взето решение за пренасяне на производството на лека техника за трамбоване в българския завод на компанията. В резултат на тази крачка продажбите на компанията нарастват осем пъти спрямо периода преди промяната.

Разширението на производствените помещения започва през септември 2011 г., а основната строителна дейност приключва през януари 2012 г. Част от този проект включва също въвеждането на противопожарна система, която покрива не само новата постройка, но и вече съществуващите производствени помещения.

Инвестицията в целия проект възлиза на 3.8 милиона евро. Това поредно капиталовложение в завода на Атлас Копко Лифтън и новата организация на работа водят до подобряване на производителността, подобряване на условията на труд и създаването на нови работни места за жителите на град Русе. В следствие на реализирането на проекта, персоналът на фирмата нарасва от 84 на 113 души.

Атлас Копко Лифтън ЕООД, гр.Русе е част от Подразделението Строителна Техника с централа в гр. Есен, Германия. Основните продукти, произвеждани от компанията, са ръчни чукове, хидравлични станции, резачки, изделия за ядково пробиване, трамбовки, машини за изглаждане на бетон.

Заводът в Русе е придобит от шведската група Атлас Копко през 2005г. От тогава фирмата инвестира постоянно в българския си завод, с цел подобряване на производствения процес и условията на труда. Първото разширение, което фирмата прави, е през 2008г. и обхваща цеха за механична обработка, а работата по второто разширение завършва през януари 2012 г. при което заводът се преоборудва само като завод за монтажна дейност. Фирмата продължава да търси нови възможности за разрастване, които да допринесат за бъдещето развитие на завода в Русе.

Мисията на компанията е да бъде високо производителен и рентабилен доставчик на лека строителна техника с фокус върху качеството, поточността, намаляване на времето за производство, разработване и пускане на нови изделия на пазара, както и възможността за производство в страна с конкурентоспособни производствени разходи.


За Контакти:Anett&Co

Източник: www.anett.co

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

0.1563