Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Рейтинг: 3.00
(1387)
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 1.04.2016 - До момента
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012
Източници на ИНФОРМАЦИЯ


Изпрати СЪОБЩЕНИЕ до Медиите За PRESS.dir.bg Карта на сайта

СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012 / Спорт

21 Май 12, 16:39 / Автор: United Partners
Седемдесет дни преди началото на Олимпийските игри в Лондон 2012 г., Procter & Gamble обявява „Спортен лагер за твоето дете”
Сто български деца имат възможност да се включат в специалните спортни лагери.

София, 18-ти май 2012 година

Днес компания Procter & Gamble обяви „Спортен лагер за твоето дете” по време на спортни демонстрации на деца в зала „Христо Ботев”. Спортните лагери са една от инициативите, част от глобалното партньорство на компанията с Международния Олимпийски Комитет.

В официалната част, Мениджърът външни връзки на P&G за Балканите, Корнелия Софрони Питигой, сподели, че „Спортен лагер за твоето дете” ще даде възможност на 100 български деца да се включат в лагера за една седмица, по време на който български спортисти ще запознаят децата с тайните на спорта и хармоничното физическо възпитание, като им представят ценностите на Олимпийските игри.

Специален гост на събитието беше г-н Белчо Горанов, Генерален секретар на Българския Олимпийски Комитет. Известната психоложка Мадлен Алгафари потвърди колко важен е спортът за развитието на децата за по-добър живот. Според проучване, направено от P&G в началото на годината за България, 57% от децата не практикуват никакъв спорт.

Спортните лагери са част от кампанията на P&G „Благодаря ти, Мамо!”, която подкрепя, както всички майки в България, така и активното участие на децата и младежите в спортни дейности.

„Искахме да направим нещо, което да допринесе за промяна в отношението към майките по целия свят”, коментира Марк Причард, Международен маркетинг и бранд мениджър на P&G. „Затова попитахме майките от няколко различни държави какво можем да направим в тяхна чест за това, което те правят за своите деца. А те ни споделиха, че няма по-добър начин за подкрепа на майките, от подкрепата към местните спортни организации за деца.”

В кампанията „Благодаря ти , мамо!” се включиха две майки, отгледали едни от най-известните български спортисти – г-жа Стефка Стойчева, майка на единайсеткратния световен шампион по маратонско плуване Петър Стойчев и г-жа Веселина Йорданова, майка на световния ни шампион и олимпийски вицешампион по борба при жените Станка Златева.

По време на събитието двете майки „шампионки” споделиха своите изживявания, когато техните деца спортуват. „Винаги съм подкрепяла моя син Петър в желанието си и страстта си към плуването и съм изключително горда с него, когато той има победи и подобрява рекорди”, каза Г-жа Стойчева. Г-жа Веселина Йорданова призна, че

„Станка започна да се занимава съвсем случайно с борба и аз винаги я подкрепям и пожелавам успех, защото тя е много отдадена на този спорт”.

В края на събитието деца от Детско юношеска школа към Спортен клуб "Септември" София показаха демонстрации по атлетика и футбол и деца от таекуон-до клуб „Хари” показаха демонстрация по таекуон-до, които след това получиха почетна грамота за спортна заслуга.

Стоте деца, които ще участват в спортните лагери, ще бъдат избрани чрез промоцията на P&G, която в момента e активна, с марките на компанията: Ariel®, Ariel Gel Capsules®, Tide®, Bonux®, Lenor®, Mr. Proper®, ACE®, Always®, Discreet®, Naturella®, Pampers®, Pantene®, Head & Shoulders®, Wash & Go®, Gillette®, Venus®, Blend a Med®, Oral B®, Wella®, Londa®, Duracell®, Braun®, Camay®, Ambi Pur®, Safeguard®, Gillette®.

Повече информация за кампанията „Благодаря ти, Мамо!”, както и за P&G „Спортен лагер за твоето дете” може да откриете на www.facebook.com/PG.Bulgaria

За Procter & Gamble
P&G се докосва и подобрява живота на приблизително четири милиарда души по света, чрез портфолиото си от качествени марки. Водещите марки на компанията включват Pampers®, Tide®, Ariel®, Always®, Whisper®, Pantene®, Mach3®, Bounty®, Dawn®, Gain®, Pringles®, Charmin®, Downy®, Lenor®, Iams®, Crest®, Oral-B®, Duracell®, Olay®, Head & Shoulders®, Wella®, Gillette®, Braun®, Fusion®,Ace®, Febreze®, and Ambi Pur®. Марките на P&G са достъпни в повече 180 страни в цял свят. Моля посетете http://www.pg.com за последни новини и подробна информация за P&G и марките на компанията.

За повече информация:

Ива Григорова
Тел.: 02/832 33 44, +359 888 700 633
Email: iva.grigorova@united-partners.com

Мария Попова
Тел.: 02/832 33 44, +359 888 381 856
Email: maria.popova@united-partners.com

Източник: United Partners

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

3.6416