Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Рейтинг: 3.00
(1387)
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 1.04.2016 - До момента
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012
Източници на ИНФОРМАЦИЯ


Изпрати СЪОБЩЕНИЕ до Медиите За PRESS.dir.bg Карта на сайта

СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012 / Банки и финанси

21 Май 12, 16:41 / Автор: Ardency Consultung
Централният депозитар е с нов Съвет на директорите
На свое извънредно заседание днес Общото събрание на Централния депозитар избра четирима нови членове на Съвета на директорите.
София, 21 май 2012 г. – На свое извънредно заседание днес Общото събрание на Централния депозитар избра четирима нови членове на Съвета на директорите. Това са Апостол Апостолов – председател на Надзорния съвет на Тексимбанк, Иван Такев – изпълнителен директор на Българска фондова борса-София АД, Ангел Рабаджийски – изпълнителен директор на инвестиционен посредник Карол и Теодора Ангелова.

В новото ръководство на Централния депозитар остава досегашният член на Съвета на директорите Васил Големански - изпълнителен директор на Българска фондова борса-София АД.

„Новото ръководство ще работи активно за изпълнение на трансграничен клиринг и сетълмент, въвеждането на нова информационна система за депозитара и привеждане на услугите на Централен депозитар в съответствие с международно приетите практики. Разбира се, голямата цел е приватизацията в пакет на депозитара и Българската фондова борса, която очакваме да приключи до края на годината”, заяви Васил Големански.

Общото събрание освободи досегашните членове на Съвета на директорите поради изтичане на мандата им. Мандатът на новото ръководство на Централния депозитар е пет години.

За БФБ
Българска Фондова Борса – София АД е лицензирана да извършва дейност като фондова борса на 09.10.1997 г. Предметът на дейност на дружеството включва организиране на търговия с ценни книжа и други финансови инструменти; организиране и поддържане на информационна система за търговия с ценни книжа; създаване и поддържане на клирингова система за гарантиране на поетите задължения по сделките с ценни книжа, извършвани на нея.

За Контакти: www.ardencyconsulting.com

Източник: Ardency Consultung

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

3.0426