Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Рейтинг: 3.00
(1387)
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 1.04.2016 - До момента
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012
Източници на ИНФОРМАЦИЯ


Изпрати СЪОБЩЕНИЕ до Медиите За PRESS.dir.bg Карта на сайта

СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012 / Търговия

21 Май 12, 16:43 / Автор: Symmetric Communication
Mеркатор Груп с нов президент
Надзорният съвет на Mеркатор Груп единодушно избра Тони Балажич за президент на Управителния съвет на компанията. До броени дни той ще получи поста и от 1 юни ще поеме управлението на словенската верига.
Тони Балажич встъпва в длъжност на 1 юни 2012 г. и ще управлява словенската търговска верига в срок от 5 години

21 май 2012 г., Любляна, Словения

На 18 май 2012 г. Надзорният съвет на Mеркатор Груп единодушно избра Тони Балажич за президент на Управителния съвет на компанията. До броени дни той ще получи поста и от 1 юни ще поеме управлението на словенската верига. Досегашният президент на Меркатор Груп Жига Дебеляк ще изпълнява длъжността първи съветник на новия президент до 30 септември 2012 г.

Тони Балажич има богат опит в управлението на големи компании в хранителната индустрия на региона. Подкрепя активно производството на селскостопански продукти в качеството си на председател на секцията за мелничарска промишленост и производството на хлебни изделия към словенската Камара на земеделските и хранителни предприятия.

През 2010 г. поема ръководството на Жито Груп като президент на борда на директорите и генерален изпълнителен директор. Само за 2 години успешно въвежда уникален бизнес модел, според който компанията се фокусира върху ключови продуктови групи. Въпреки намаляването на покупателната способност и ниската ликвидност на словенската икономика, Жито Груп постига целите на първата фаза от изпълнението на стратегията си - рационализация на ресурсите, ефективност на разходите, консолидиране на вътрешния пазар и растеж.

Изключителният професионален опит на Балажич оставя безспорно позитивен отпечатък в дейността на компании като комуникационната група Spem, гиганта Petrol, глобалната компания за управленско консултиране AT Kearney и предизвикателството Fructal – предприятие за производство на плодови сокове, което Балажич извежда от състояние на четиригодишен застой до пълен финансов и икономически разцвет.

Тони Балажич е роден на 8 август 1973 г. в Марибор, където завършва Факултета по икономика и бизнес. Получава магистърската си степен по бизнес администрация във висшето училище по мениджмънт IEDC Bled през 2005 г. Основател и директор на словенския клон на Лондонското училище за PR. В качеството си на експерт в пазарите с електроенергия и потребителски стоки Балажич е една от ключовите фигури, които въвеждат и прилагат истински съвременни маркетингови решения, валидни за редица компании както в Република Словения, така и в цяла Югоизточна Европа.

За Контакти: office@symmetric.bg

Източник:
http://prinbulgaria.com/news.php?nid=3489

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

0.1113