Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Рейтинг: 3.00
(1387)
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 1.04.2016 - До момента
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012
Източници на ИНФОРМАЦИЯ


Изпрати СЪОБЩЕНИЕ до Медиите За PRESS.dir.bg Карта на сайта

СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012 / Бизнес и икономика

Вземи в gLOG
22 Май 12, 13:22 / Автор: Комуникационна агенция PRoWay
Добрич става вторият град в България със зарядна станция за електромобили
FULLCHARGER България инсталира първата зарядна станция за електромобили в града с партньорството на „Атанасов Груп“
22.05.2012 г., София. Добрич става първият град в България извън столицата София, който ще разполага със станция за зареждане на електромобили. На 4 юни 2012 г. на бензиностанция „Атанасов Груп“ в кв. „Дружба 1“ в Добрич официално ще бъде открита първата електроколонка в града, изградена от FULLCHARGER България в партньорство с „Атанасов Груп“ ЕООД. 

Домакини на събитието са Община Добрич, Индустриален клъстер "Електромобили" (ИКЕМ), FULLCHARGER България и „Атанасов Груп” ЕООД. Очаква се да присъстват кметът на Добрич Детелина Николова и нейни заместници, общински съветници, областният управител на Добрич, представители на бизнеса. В откриването ще участват също така Весела Шаранкова, изпълнителен директор на FULLCHARGER България, Атанас Атанасов, собственик на „Атанасов Груп” ЕООД – партньор на FULLCHARGER България, Любомир Славов, член на борда на директорите на FULLCHARGER България, Илия Левков, председател на Индустриален клъстер "Електромобили" (ИКЕМ). Сред официалните гости се очаква да бъдат Марк Бюкер, изпълнителен директор на FULLCHARGER International, и Осман Атаман, собственик на FULLCHARGER Турция. 

Уникалното събитие ще превърне Добрич в един от пионерите в изграждането на инфраструктура за електромобили и ще насърчи използването на подобни коли в града. Към момента със зарядни станции за електромобили разполага единствено София, където има 7 такива точки, изградени от FULLCHARGER България в партньорство със Столична община и ЧЕЗ България. Съвсем скоро предстои изграждането на нови две, а интерес към сътрудничество проявяват и други общини в страната. 

„Изграждането на зарядни станции на електромобили на съществуващи бензиностанции улеснява до голяма степен този процес и значително намалява инвестицията. Радваме се, че ставаме част от историята, тъй като бензиностанция на „Атанасов Груп“ става първата в страната, която разполага с електроколонка за зареждане на автомобили“, коментира Атанас Атанасов, собственик на „Атанасов Груп” ЕООД.

През тази и следващата година се очаква масов старт при серийното производство на електромобили в света, което ще намали силно цените им и ще увеличи тяхното търсене. „Разпространението на електромобили в България тепърва предстои, но за да стимулираме този процес, сме длъжни да осигурим и съответната технологична инфраструктура. Планираме да изградим мрежа от около 150-200 зарядни станции до края на 2012 г. в София и големите градове на България. В следващите две години ще бъдат инсталирани зарядни станции и по магистралите и междуградските пътища“, коментира Весела Шаранкова, изпълнителен директор на FULLCHARGER България.
Електромобилите имат на практика нулеви вредни емисии, намаляват шума и фините прахови частици и са икономически по-изгодният транспорт. През 2010 г. в България е произведена 5509 GWh електрическа енергия от възобновяеми енергийни източници, което отговаря на 15% дял в брутното вътрешно потребление. Това количество може да захрани електромобилите и така да се получи затворен от екологична гледна точка транспорт.

Междувременно отборът от български студенти от Техническия университет-София, спонсориран от FULLCHARGER България, спечели престижното второ място на проведения в Ротердам, Холандия, Shell Eco-marathon 2012 в категорията на електромобилите от „Градски тип” със зареждаща се от електрическата мрежа батерия (plug-in). Проектираният и конструиран от студентите електромобил „Еко 1” измина 188,5 км с 1 кВтч енергия. Електромобилът „Eкo 1” се захранва от 3-килограмова литиево-йонна батерия с капацитет 0,5 кВтч. Батерията се захранва посредством 36-волтов трансформатор от 220-волтовата електрическа мрежа, а за нейното зареждане са нужни от 2 до 3 часа.

За FULLCHARGER България
FULLCHARGER България е пионер при въвеждането в експлоатация на мрежи от зарядни станции за електромобили в страната. Компанията е създадена през 2010 година и е част от международната компания FULLCHARGER International, чиято централа е в Париж. FULLCHARGER оперира в държавите от цяла Южна Европа в тясно партньорство с местните власти, с производителите на автомобили и с доставчиците на енергия, за изграждането на мрежа за успешно развитие на електромобилите и тяхното ефективно използване.
FULLCHARGER International работи в тясно партньорство с Coulomb Technologies, водещ производител на зарядни станции и разработващ мрежовия софтуер за управлението им. Технологията на Coulomb Technologies е една от най-модерните от този тип в света, с над 3000 зарядни станции ChargePoint, монтирани в 129 града по света. Освен България, плановете за развитие на мрежата на FULLCHARGER International включват Румъния, Русия, Украйна, Гърция и Кипър, с над 4500 зарядни станции ChargePoint, които ще бъдат монтирани до края на 2012 г.
FULLCHARGER България е член на Индустриален клъстер „Електромобили“ и активно работи за развитието на електромобилния транспорт в страната, създаването и изграждане на мрежа от предприемачи и производители, които да предоставят услуги и продукти за зареждане на електромобили.
www.fullcharger.com

За Атанасов Груп ЕООД
„Атанасов Груп“ е компания с дългогодишна история и успешен опит в Добрич и региона. Създадена през далечната 1999 г., тя развива верига бензиностанции и метанстанции „Атанасов Груп“.
С три обекта на територията на град Добрич за продажба на горива и една автомивка, „Атанасов Груп“ е една от водещите компании в региона. Специализирана в извършването на различни услуги в този бранш, целият екип на „Атанасов Груп“ работи с мотото „Заедно за Добруджа“.
www.atanasovgroup.bg

За допълнителна информация:


Весела Шаранкова
Управител

"Фулчарджър България" АД
Тел: (02) 986 67 54
Моб. тел: 0888 97 31 37
Е-mail: vessela@fullcharger.com

За медийни запитвания:

Стоян А. Стоянов
PR Мениджър

PRoWay Communications Agency
Моб. Тел.: 0879 646 648
088 888 98 11
Е-mail: stoyanov@proway.bg

Източник: Комуникационна агенция PRoWay

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

3.588