Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Рейтинг: 3.00
(1387)
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 1.04.2016 - До момента
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012
Източници на ИНФОРМАЦИЯ


Изпрати СЪОБЩЕНИЕ до Медиите За PRESS.dir.bg Карта на сайта

СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012 / Техника

22 Май 12, 20:02 / Автор: LG
LG анонсира нов потребителски интерфейс за своите смартфони от серията Optimus
София, 22.05.2012 г. – LG Electronics представи нов потребителски интерфейс (UI) за своите смартфони, базирани на операционната система Android Ice Cream Sandwich. Името на новия интерфейс e Optimus UI 3.0. Усъвършенстваната версия предлага подобрения на основните функции, включително нов начин за отключване на устройството и Quick Memo за писането на кратки бележки, без значение в кое меню или приложение се намират потребителите.
Новият интерфейс на смартфоните на LG прави работата с тях по-бърза, лесна и удобна

София, 22.05.2012 г. – LG Electronics представи нов потребителски интерфейс (UI) за своите смартфони, базирани на операционната система Android Ice Cream Sandwich. Името на новия интерфейс e Optimus UI 3.0. Усъвършенстваната версия предлага подобрения на основните функции, включително нов начин за отключване на устройството и Quick Memo за писането на кратки бележки, без значение в кое меню или приложение се намират потребителите.

„С развитието на технологията възможностите на смартфоните стават все по-еднакви, което прави важно за производителите на мобилни устройства да разграничават своите продукти от тези на конкуренцията чрез потребителския интерфейс“, каза д-р Йонг-сеок Парк, президент и главен изпълнителен директор на LG Electronics Mobile Communications Company. „Мобилните оператори и клиентите ни дават обратна връзка, че смартфоните на LG трябва да изглеждат уникално както по отношение на външния им вид, така и по отношение на работата с тях, за което потребителският интерфейс има определяща роля. LG ще направи сериозни инвестиции, за да предложи лесни за употреба и красиви интерфейси, като започне от Optimus UI 3.0“.

Optimus UI 3.0 е създаден, за да предложи удобство и бързина на потребителите. Новият интерфейс ще предложи функция за водене на записки с името Quick Memo. Тя позволява на потребителите да нахвърлят кратки бележки върху екрана директно с пръст, без значение дали се намират в началния екран или са отворили приложение. По този начин споделянето на текст в социалните мрежи, чрез SMS или имейл ще стане много по-лесно и удобно на клиентите.

Сред другите нови функции са:

- Екранът може да бъде отключен с прокарване на пръст, където и да било по дисплея.

- Автоматично отваряне на най-често използваните приложения. Потребителите могат да изберат приложенията, с които работят най-често и те ще бъдат стартирани автоматично след всяко отключване на екрана.

- По-приятна работа с новия потребителски интерфейс Optimus UI 3.0. Той позволява подреждането на основните приложения, така че да са по-лесни за намиране и стартиране, което ще направи моделите на LG удобни дори и за хората, които не са работили със смартфон преди това.

- Гласово управление на камерата. Чрез тази функция потребителите могат да правят снимки само с гласови команди, без да докосват екрана.

- Специална функция на камерата, която дава възможност на потребителите да изберат най-добрия кадър от няколко снимки, включително и от момента преди да отпуснат бутона за снимане.

- Функция за персонализиране на иконите на смартфона. Тя позволява на собствениците на модели от серията Optimus да слагат собствени снимки на иконите на приложенията и иконите за бърз достъп.

- Добавена е и отделна категория за свалените файлове в главното меню, което позволява по-лесната организация на файловете.

Първоначално Optimus UI 3.0 ще бъде инсталиран на LG Optimus LTE II, който се предлага от тази седмица в Южна Корея и на LG Optimus 4X HD, който ще бъде на пазара в Европа през месец юни.

За LG Electronics.
LG Electronics, Inc. (KSE: 066570.KS) е световен лидер и технологичен иноватор в областта на потребителската електроника, мобилните комуникации и домакинските електроуреди. В компанията работят повече от 93 000 души в над 120 представителства по целия свят. С продажби на стойност 54,3 трилиона корейски вона (49 милиарда щатски долара) през 2011 година, LG Electronics се състои от 4 бизнес подразделения – Home Entertainment, Mobile Communications, Home Appliance и Air Conditioning and Energy Solutions. LG е един от водещите производители в световен мащаб на телевизори с плосък панел, мобилни устройства, климатици, перални машини и хладилници. Повече информация можете да намерите на
www.LGnewsroom.com.

За LG Electronics Mobile Communications Company
LG Electronics Mobile Communications Company е водеща световна компания в сферата на мобилните комуникации и информационните технологии. Със своите авангардни технологии и иновативни възможности за дизайн, LG създава мобилни телефони, които осигуряват оптимално мобилно изживяване на потребителите по целия свят. LG се стреми да развива технологии позволяващи конвергенция с други продукти и мобилни компютърни устройства, като същевременно продължава да има водеща роля в областта на мобилните комуникации, отличаващи се със стилен дизайн и смарт технология. Повече информация можете да намерите на www.lgе.com.

За Контакти:

Мартин Маев, AMI Communications за LG Electronics,
Т: 02 989 51 15, М: 0885 769 556 и Е: martin.maev (at) amic.bg

Източник:
www.lge.bg

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

0.1134