Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Рейтинг: 3.00
(1387)
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 1.04.2016 - До момента
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012
Източници на ИНФОРМАЦИЯ


Изпрати СЪОБЩЕНИЕ до Медиите За PRESS.dir.bg Карта на сайта

СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012 / Бизнес и икономика

28 Май 12, 12:17 / Автор: Комуникационна агенция PRoWay
Инвестиционни проекти създават нови възможности за бизнес в Бургас и региона
На открит търг на 7 юни 2012 г. GVA Sollers Solutions ще предложи за продажба четири непроизводствени актива, собственост на „Лукойл Нефтохим Бургас” АД

София, 28 май 2012 г. Разнообразни възможности пред предприемачи за развитие на бизнес в Бургас и региона предоставят няколко нови инвестиционни проекта. На открит търг на 7 юни 2012 г. GVA Sollers Solutions ще предложи за продажба четири непроизводствени актива, собственост на „Лукойл Нефтохим Бургас” АД – балнеоцентър във в.з. „Минерални бани”, жилищна сграда в ж.к. „Изгрев”, гр. Бургас, почивна станция в с. Тополица и жилищна сграда-къща в гр. Черноморец. Атрактивните цени на имотите, качеството на обектите и отличните възможности за развитие, които те предоставят, ги правят атрактивни за предприемачи и инвеститори от различни сектори.

 

Балнеоцентърът, който се намира във вилна зона „Минерални бани” край Бургас, притежава отличните качества за превръщане в модерен спа-хотел, санаториум или лечебен център. Неговите предимства са мащабната база, много доброто общо състояние, достъпността на обекта и качеството на предлаганите услуги.

Жилищната сграда в гр. Бургас, която в момента е общежитие, дава възможност както обособяване и реализиране на отделни жилищни единици при атрактивни пазарни нива и минимални инвестиционни разходи, така и за преотдаване на площите при запазване на текущата употреба. Значителен плюс е районът, в който се намира – изключително комуникативен, с много училища, търговски обекти и др., както и оставащият й дълъг срок на експлоатация.

Почивната станция в с. Тополица би могла да бъде развита в модерен туристически комплекс, който да предлага разнообразни услуги и атракции.

 

„Съгласно изготвения от GVA Sollers Solutions прединвестиционен анализ са очертани индивидуални таргет групи за всеки от имотите. За жилищната сграда в ж.к. „Изгрев” в Бургас това са спекуланти на пазара на имоти в страната, строителни компании, инвестиционни фондове и пр. За балнеоцентъра в Бургаски минерални бани – чуждестранни болнични заведения, пенсионни фондове, оператори на балнео обекти в страната и чужбина и др. Интерес към почивната станция в с. Тополица очакваме от страна на пряко заинтересовани от хижарска дейност лица от региона, които да развият и разработят потенциала на локацията и да добавят допълнителни атракции и услуги в предлагането, като например конен спорт, вело АТВ туризъм, ловен туризъм и др. Последният актив е сред най-обичайните – жилищна сграда-къща в Черноморец. Предвид доброто състояние на имота смятаме, че той би се радвал на интерес както от страна на български, така и от чуждестранни клиенти”, коментира Добромир Ганев, управител на GVA SollersSolutions.

 

Оценките на имотите, от които ще тръгне и самото наддаване, са съответно 3 550 000 евро за балнеоцентъра, 1 210 000 евро за жилищната сграда в гр. Бургас, 275 000 евро за почивната станция в с. Тополица и 208 000 евро за къщата в гр. Черноморец. Методът за продажба, избран след препоръка от страна на GVASollers Solutions, е открит търг с тайно наддаване. Всеки от желаещите да участва трябва да внесе 10-процентен депозит, който потвърждава сериозността на намеренията му и който се приспада от крайната сума при евентуално спечелване на търга. „Основната цел на инвестиционния търг е да съкрати времето за реализация на активите от момента на предварителните преговори до финалното приключване на сделката. Друго преимущество е, че търгът дава възможност за постигане на по-добра цена”, коментира Ганев.

 

Макар че в момента този метод е сравнително непопулярен у нас главно по отношение на продажбата на активи на частни компании, очакванията на експертите са, че през следващите години той ще става все по-предпочитан инструмент. Причината е, че много компании притежават портфейли от имоти, които се нуждаят от оптимизиране, а това е добра възможност за бързо осведомяване и кратък срок на преговори. „Оптимизацията на един портфейл не означава само продажба, а и отдаване, резделяне и продажба на част от него, охрана, ремонтни дейности, наемни отношения и т.н., което прави значима ролята на консултанта. Оценяването на подобни високостойностни инвестиционни активи също е сериозна част от процеса, защото пазарът трябва да бъде анализиран в голяма дълбочина, за да се стигне до справедлива пазарна оценка”, добави още управителят на GVA Sollers Solutions.

 

 

За допълнителна информация:

 

Мирослава Митева

PR Manager
PRoWay Communications Agency

моб.тел.: + 359 (879) 930 080

е-mail: m.miteva@proway.bg

 

  Източник:

Комуникационна агенция PRoWay

 

 


Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

0.1163