Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Рейтинг: 3.00
(1387)
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 1.04.2016 - До момента
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012
Източници на ИНФОРМАЦИЯ


Изпрати СЪОБЩЕНИЕ до Медиите За PRESS.dir.bg Карта на сайта

СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012 / Техника

Вземи в gLOG
29 Май 12, 23:11 / Автор: LG
CINEMA 3D телевизор получи отличие за ниски въглеродни емисии
София, 29.05.2012 г. – LG Electronics обяви, че модел от серията CINEMA 3D Smart телевизори 47LM760S е получил сертификат от организацията Climatop. Отличието е спечелено за ефективен принос за намаляване на въглеродните емисии и на щадящите околната среда практики на производство и транспортиране на компанията.
София, 29.05.2012 г. – LG Electronics обяви, че модел от серията CINEMA 3D Smart телевизори 47LM760S е получил сертификат от организацията Climatop. Отличието е спечелено за ефективен принос за намаляване на въглеродните емисии и на щадящите околната среда практики на производство и транспортиране на компанията.

Climatop е независима организация, която оценява различни продукти и ги сертифицира. Тя е със седалище в Швейцария и поощрява както закупуването, така и дългосрочното развитие и разпространение на продукти и услуги, които не вредят на природата. Всеки продукт, който покрива критериите на организацията получава специален етикет, който засвидетелства неговите ползи за опазване на околната среда.

„Консумирането на енергия е основен източник на въглеродни емисии и ние от LG винаги сме търсили най-новите технологии, за да създадем телевизори с минимално потребление на електричество“, каза Сеогхо Ро, директор на подразделението „Телевизори“ към LG Electronics. “Наред с това, ние правим сериозни инвестиции, за да разработим процеси на производство и доставка, които намаляват въглеродните емисии. Това включва указването на подкрепа на бизнес партньори, които също насърчават „зелените“ бизнес практики”.

Сертификатът на Climatop е доказателство за усилията на LG да намали отделяните въглеродни емисии от своята дейност. Независимите тестове на Climatop показват, че емисиите, отделени от модела 47LM760S са значително по-ниски в сравнение с други 3D Smart телевизори.

По-ниските въглеродни емисии са пряк резултат от по-лекото тегло на модела 47LM760S. Ниското тегло на телевизора е възможно благодарение на леките 3D очила и почти невидимата рамка на екрана, която е постигната чрез технологията за дизайн на компанията CINEMA SCREEN. Тези характеристики правят 47LM760S с 14% по-лек от предшественика му. По-лекото тегло на телевизора се отразя пряко на енергията, която е нужна за неговото транспортиране до търговската мрежа и в последствие до клиентите.

Моделът използва 20% по-малко електричество в сравнение с предходните поколения телевизори. Поради тази причина е получил клас А+ за енергийна ефективност - висока оценка според класификацията, която се е наложила в Европа. Ако 47LM760S замени един обикновен телевизор, това би спестило приблизително 90 килограма въглерод след седем години употреба, което е средната продължителност на живота на телевизор в Европа.

За LG Electronics, Inc.
LG Electronics, Inc. (KSE: 066570.KS) е световен лидер и технологичен иноватор в областта на потребителската електроника, мобилните комуникации и домакинските електроуреди. В компанията работят повече от 93 000 души в над 120 представителства по целия свят. LG Electronics се състои от 4 бизнес подразделения – Home Entertainment, Mobile Communications, Home Appliance and Air Conditioning and Energy Solution – с продажби в световен мащаб от 55,8 трилиона корейски вона (48.2 милиарда щатски долара) към края на 2010 г. Компанията е водещ световен производител на плоскоекранни телевизори, аудио-визуална техника, мобилни телефони, климатици и перални машини. LG подписа дългосрочен договор, с който стана Глобален Партньор и Технологичен Партньор на Formula 1™. Като част от това изключително партньорство, LG придоби ексклузивни маркетингови права като официален доставчик на електроника, мобилни телефони и процесори на данни за това глобално спортно събитие. За повече информация:
www.lge.bg

За LG Electronics Home Entertainment Company
LG Electronics Home Entertainment Company е сред водещите световни производители на телевизори, монитори, бизнес дисплей, системи за домашно кино, персонални компютри и системи за сигурност. Едновременно с мултифункционалните възможности на устройствата, от компанията се фокусират и върху стилния дизайн на продуктите, както и върху въвеждането на технологични иновации, за да подобрят забавлението и изживяването за потребителите. Потребителските продукти на LG включват: CINEMA 3D Smart телевизори, OLED телевизори, IPS монитори, системи за домашно кино, Blu-rayТМ плеъри, мишки-скенери и външни устройства за съхранение на данни. Бизнес продуктите на LG включват digital signage дисплей, системи за видео конференции и охранителни камери базирани на IP протокол.

За Контакти:

Мартин Маев, AMI Communications за LG Electronics,
Т: 02 989 51 15, М: 0885 769 556 и Е: martin.maev (at) amic.bg

Източник:
www.lge.bg

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

3.5025