СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012 / Реклама

29 Май 12, 23:18 / Автор: ЕТАРГЕТ България
ЕТАРГЕТ България продължава да увеличава рекламната си мрежа
От началото на годината досега медийното пространство на рекламната мрежа в България се увеличи с близо 8 млн. импресии месечно. Към него се присъединиха няколко водещи в своите категории медии
София, 29 май 2012 г. ЕТАРГЕТ България (www.etarget.bg) - една от най-големите платформи за реклама „на клик” (pay-per-click – PPC) у нас, продължава активно да разширява присъствието си сред българските онлайн медии.

От началото на годината досега към медийното пространство на ЕТАРГЕТ се присъединиха няколко водещи в своите категории медии. Сред сайтовете на телевизии наши партньори вече са официалният сайт на една от най-обичаните телевизии в България - “Нова” (www.novatv.bg), както и спортната секция на медията (www.sport.novatv.bg). От категорията „Юридически сайтове” към рекламната ни мрежа се присъедини българският правен портал Lex.bg (www.lex.bg). Рекламните ни линкове се изобразяват и в прогресивно увеличаващия своите посетители сайт iWoman.bg (www.iwoman.bg) - от категорията медии, предназначени за дамската аудитория. Сред икономическите и бизнес сайтовете към рекламата ни мрежа се присъедини оригиналният Economynews.bg (www.economynews.bg).

Така медийното пространство на ЕТАРГЕТ България нараства с близо 8 млн. импресии месечно (според данните за посещаемостта и месечните импресии на Gemius България).

Към настоящия момент рекламните линкове в платформата ЕТАРГЕТ България се визуализират в над 720 български интернет сайтове, сред които Blitz.bg, Actualno.com, Standartnews.com, News.bg, Expert.bg, Gong.bg и много други.

“Рекламата на клик на нашия пазар има огромен потенциал и продължава да търпи възходящо развитие. През изминалата година тя отчита ръст, по наши преценки - надвишаващ общия ръст на целия рекламен пазар в интернет, който, по данни на IAB България, е 4,1 на сто. Считаме, че удобствата на рекламата от типа pay-per-click ще бъдат усетени от все повече субекти в интернет, което ще доведе до продължаващото й развитие”, коментира Христо Николински, мениджър за България на ЕТАРГЕТ. „Аз и международният ни екип от специалисти работим в посока на това ЕТАРГЕТ да се утвърждава все повече на българския пазар като водеща платформа за реклама на клик”, допълни той.

ЕТАРГЕТ се стреми непрестанно да добавя стойност към услугата, която неговите клиенти получават. Най-новото доказателство за това е добавеният бутон “Like” за връзка с Facebook. Под всеки свой линк нашите рекламодатели имат възможност да активират функцията за „харесване” в социалната мрежа. Потребителите, които са харесали тяхната реклама, получават възможност да станат техни фенове в социалната мрежа. По този начин нашите рекламодатели лесно могат да популяризират своята фенстраница във Facebook, при това напълно безплатно.

В началото на годината ЕТАРГЕТ извърши цялостно корпоративно ребрандиране на облика си. Сменихме логото си, обновихме и интернет страницата си. Целта на това действие беше да улесним нашите партньори и клиенти, да освежим образа си и да подчертаем отвореността, откритостта и комуникативността си.

Наскоро получихме и награда – признание от първото издание на конкурса за организатори на специални събития и техните партньори Eventex Awards 2011. ЕТАРГЕТ България беше отличена с трето място в категорията „Доставчик на годината”.

ЕТАРГЕТ България (www.etarget.bg) е част от международната рекламна мрежа ETARGET, която е основана през 2002 г. в Словакия и в момента, освен там и у нас, е представена още в Чехия, Унгария, Румъния, Сърбия, Полша, Хърватия, Австрия. На всички посочени пазари ETARGET е водеща платформа за целева реклама в интернет.

За Контакти:

ПР и комуникации