Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Рейтинг: 3.00
(1387)
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 1.04.2016 - До момента
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012
Източници на ИНФОРМАЦИЯ


Изпрати СЪОБЩЕНИЕ до Медиите За PRESS.dir.bg Карта на сайта

СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012 / Информационни технологии

30 Май 12, 10:59 / Автор: Аtos България
Аtos България внедри SAP в КонтурГлобал Марица Изток 3
Със SAP информационната платформа КонтурГлобал Марица Изток 3 реорганизира и оптимизира бизнес процесите си.
SAP информационната платформа оптимизира бизнес процесите на електроцентралата

София, 30 май 2012 г. – Atos България внедри в КонтурГлобал Марица Изток 3 SAP информационна система, с която едно от основните електроенергийни предприятия в страната реорганизира и оптимизира бизнес процесите си.

Новата информационна платформа, базирана на SAP, предоставя отлични инструменти за събиране и анализиране на данни, достъп до информация в реално време на глобално ниво в ContourGlobal, както и възможност за проследяване и оценяване на постигнатите резултати спрямо зададени бизнес показатели. С въведената от Аtos България SAP система за управление електроцентралата ще оптимизира веригата си за доставки, ще намали административните разходи и ще може да преустановява процедури без добавена стойност.

„В практиката ни в енергийния сектор проектът ни с КонтурГлобал Марица Изток 3 е един от най-интересните и предизвикателни. С новата SAP информационна платформа електроцентралата ще постигне оперативна ефикасност и ContourGlobal ще повиши възвръщаемостта на инвестициите си в страната. Горди сме, че една от водещите електроенергийни компании с операции на четири континента, се довери на Аtos България и нашия опит във внедряването на най-добрите SAP практики за електроцентрали,” сподели Веска Давидова, управител на Аtos България.

За 4 месеца екипът на Аtos България подмени съществуващата бизнес системата MS Axapta и внедри SAP процеси за управление на счетоводна дейност, дълготрайни активи (SAP FI, FI -AA), Контролинг (SAP CO), Снабдяване и управление на наличности (SAP MM) и Управление на инвестиционни проекти (SAP PS). Atos разработи и двупосочен интерфейс между SAP и съществуващата система за поддръжка и ремонт на съоръженията на КонтурГлобал Марица Изток 3 за трансфер на данни за работни поръчки, материали и материални изисквания.

ТЕЦ КонтурГлобал Марица Изток 3, в която работят 500 души, е с обща мощност 908 мегавата и произвежда 11% от електроенергията на България. Глобалната компания, с капитал от 1 милиард долара, развива енергиен бизнес и в други държави от Централна и Източна Европа, сред които са Румъния, Украйна и Полша.

„Впечатлени сме от Atos България, които в много кратък срок успешно конфигурираха SAP системата специално за КонтурГлобал Марица Изток 3 и същевременно синхронизираха бизнес процесите с глобалната информационна платформа, която работи със 173 фирмени кода в 56 държави”, сподели Добрин Далов, финансов директор на компанията за България. Успешното SAP внедряване в КонтурГлобал Марица Изток 3 се използва от ContourGlobal като модел за внедряване на SAP в компанията и в други държави.

За Atos
Atos е международна компания за ИТ услуги с про-форма приходи за 2011 от 8.5 милиарда евро и 74 000 служители в 42 държави.

На своите клиенти по целия свят Atos доставя високотехнологични транзакционни услуги, консултиране, системна интеграция и управлявани услуги. Фокусът на компанията е върху бизнес технологиите, които са двигател на прогреса и помагат на организациите да създадат компании на бъдещето. Atos е световният ИТ партньор на Олимпийските игри и е включен в Paris Eurolist Market. Atos оперира под следните търговски марки: Atos, Atos Consulting, Atos Worldline и Atos WorldGrid.

Atos България e най-голямата компания за технологични услуги и най-големият SAP интегратор в страната, с над 70 милиона лева приходи за 2010 г. и с над 100 специалисти.

За допълнителна информация: www.bg.atos.net

За "КонтурГлобaл Марица Изток 3”
КонтурГлобал Марица Изток 3 е част от енергийното семейство на ContourGlobal, независим производител на електроенергия, с операции на 4 континента в 14 държави. ТЕЦ „КонтурГлобал Марица Изток 3” е с инсталирана мощност от 908MW. След рехабилитацията си през 2009 г., електроцентралата е втората най-модерна в България и използва местни лигнитни въглища. Ежедневно тя работи съгласно европейските екологични стандарти и е лидер в сферата на безопасността, екологосъобразното електропроизводство и корпоративната социална отговорност.

За ContourGlobal
ContourGlobal международна компания за производство на електроенергия, базирана в Ню Йорк. Тя разполага с портофолио от 2730 мегавата мощности в експлоатация или в строеж в 14 страни. Основана е в края на 2005 г. от главния изпълнителен директор Джоузеф Бранд и разполагащия с над 5 млрд. долара инвестиционен фонд Reservoir Capital Group. Като независим производител на електроенергия, ContourGlobal разполага с над 1500 души персонал, с чиито умения разработва и експлоатира съоръжения за производство на електроенергия в пазари с висок ръст, в пазари с недостатъчно обслужване, както и иновационни ниши в рамките на развитите пазари.

За повече информация, посетете www.contourglobal.com.

Източник: Аtos България

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

0.1306