Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Рейтинг: 3.00
(1387)
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 1.04.2016 - До момента
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012
Източници на ИНФОРМАЦИЯ


Изпрати СЪОБЩЕНИЕ до Медиите За PRESS.dir.bg Карта на сайта

СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012 / Техника

Вземи в gLOG
31 Май 12, 20:48 / Автор: LG
LG представи своята визия за развитието на телевизорите със своя 55-инчов OLED телевизор
София, 31.05.2012 г. – LG Electronics представи своето виждане за бъдещето на телевизорите на представянето на най-големия и тънък 55-инчов OLED телевизор в света на специално събитие в прочутата зала Salle des Etoiles в Монако. По време на представянето LG разкри плановете си да разработи най-качествените OLED телевизори за масовия пазар и да ги пусне в продажба в Европа през втората половина на годината.
Компанията ще пусне в масова продажба най-големия OLED телевизор в Европа през втората половина от годината

София, 31.05.2012 г. – LG Electronics представи своето виждане за бъдещето на телевизорите на представянето на най-големия и тънък 55-инчов OLED телевизор в света на специално събитие в прочутата зала Salle des Etoiles в Монако. По време на представянето LG разкри плановете си да разработи най-качествените OLED телевизори за масовия пазар и да ги пусне в продажба в Европа през втората половина на годината.

На събитието присъстваха над 400 души включително журналисти и партньори на компанията, а специален гост на церемонията бе двукратният световен шампион от Формула 1 – Себастиан Фетел.

„В историята на телевизията има много малко нововъведения, оказали такова въздействие, каквото появата на OLED телевизорите, каза Хавис Куон, президент и главен изпълнителен директор на LG Home Entertainment Company. „Използваме израза „най-добрият дисплей“ за нашия модел, защото OLED телевизора на LG наистина надминава всички очаквания за качество на картината и красив дизайн. Тази година планираме да превърнем OLED в синоним на LG.”

WRGB технологията, която се използвана при OLED телевизорите е резултат на години проучвания и разработки на LG. Същата компания, пусна на пазара първия 15-инчов OLED телевизор през 2009 година. Tехнологията на LG 4 Color Pixel използва допълнителен бял суб-пиксел, за да подобри качеството на възпроизвежданите цветове. Друга технология - Color Refiner - подобрява изображението, като резултат на това картината е възможно най-жива, естествена и приятна за човешкото око. Екранът също така предоставя перфектно визуално изживяване, без изкривяване и загуба на контраст, независимо от околната светлина или зрителния ъгъл.

За разлика от LCD и LED дисплеите, които се нуждаят от задно осветяване, OLED телевизорите генерират собствена светлина и позволяват по-тънък дизайн. Освен това, корпусът на модела е направен от подсилена пластмаса от въглеродни влакна (карбонови нишки). По този начин инженерите на LG са създали краен продукт с дебелина 4 мм и тегло 10 кг. Така се роди философията на LG за дизайн тънък като хартия. OLED телевизорът на LG съчетава в себе си и своята водеща 3D технологията CINEMA 3D, с възможностите на Smart платформата на компанията. Така тя иска да създаде най-впечатляващото и всеобхватно средство за домашно забавление, достъпно на пазара днес.

Заедно с 55-инчовия OLED телевизор, LG представи най-новата си линия телевизори за европейския пазар. Тя включва CINEMA 3D Smart телевизори с CINEMA SCREEN дизайн, която беше представена в страната през месец април и Ultra Definition (UD) 3D телевизори.

За LG Electronics, Inc.
LG Electronics, Inc. (KSE: 066570.KS) е световен лидер и технологичен иноватор в областта на потребителската електроника, мобилните комуникации и домакинските електроуреди. В компанията работят повече от 93 000 души в над 120 представителства по целия свят. LG Electronics се състои от 4 бизнес подразделения – Home Entertainment, Mobile Communications, Home Appliance and Air Conditioning and Energy Solution – с продажби в световен мащаб от 55,8 трилиона корейски вона (48.2 милиарда щатски долара) към края на 2010 г. Компанията е водещ световен производител на плоскоекранни телевизори, аудио-визуална техника, мобилни телефони, климатици и перални машини. LG подписа дългосрочен договор, с който стана Глобален Партньор и Технологичен Партньор на Formula 1™. Като част от това изключително партньорство, LG придоби ексклузивни маркетингови права като официален доставчик на електроника, мобилни телефони и процесори на данни за това глобално спортно събитие. За повече информация: www.lge.bg

За LG Electronics Home Entertainment Company
LG Electronics Home Entertainment Company е сред водещите световни производители на телевизори, монитори, бизнес дисплей, системи за домашно кино, персонални компютри и системи за сигурност. Едновременно с мултифункционалните възможности на устройствата, от компанията се фокусират и върху стилния дизайн на продуктите, както и върху въвеждането на технологични иновации, за да подобрят забавлението и изживяването за потребителите. Потребителските продукти на LG включват: CINEMA 3D Smart телевизори, OLED телевизори, IPS монитори, системи за домашно кино, Blu-rayТМ плеъри, мишки-скенери и външни устройства за съхранение на данни. Бизнес продуктите на LG включват digital signage дисплей, системи за видео конференции и охранителни камери базирани на IP протокол.

За Контакти:

Мартин Маев, AMI Communications за LG Electronics,
Т: 02 989 51 15, М: 0885 769 556 и Е: martin.maev (at) amic.bg

Източник:
www.lge.bg

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

3.444