Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Рейтинг: 3.00
(1387)
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 1.04.2016 - До момента
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012
Източници на ИНФОРМАЦИЯ


Изпрати СЪОБЩЕНИЕ до Медиите За PRESS.dir.bg Карта на сайта

СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012 / Образование

01 Юни 12, 21:04 / Автор: Сирма Медия
Представят гледните точки на ученици за „Класната стая на бъдещето” на педагогически форум в Стара Загора
Резултатите от ученическия конкурс „Как си представям класната стая на бъдещето“ ще бъдат показани на педагогическата конференция на Департамента за информация и повишаване на квалификацията на учителите към Тракийския университет в гр, Стара Загора. На нея ще бъде представена и интернет-базирана система за обмен на тестове между учители
Как да се намали броят на учениците, напускащи училище преждевременно, как да се прекрати агресията в училище, как учим по-добре с помощта на технологиите – това са част от въпросите, засегнати от участниците в ученическия конкурс за есе на тема „Как си представям класната стая на бъдещето“, организиран от Сирма Медия АД. Националният конкурс продължи от февруари до май 2012 г. и беше отворен за ученици от всички български училища. Целта на организаторите е да провокират младото поколение, да разкаже своите идеи и визия за бъдещето на училищното образование. „Гледните точки на учениците са особено ценни, тъй като, именно, те ежедневно прекарват времето си в класните стаи, виждат техните ограничения и биха могли да открият нови възможности за промени в учебното пространство“ – сподели Александър Ангелов.

Освен него, журито на надпреварата включва доц. д-р Галя Кожухарова, зам. директор на ДИПКУ към Тракийски Университет, Даниела Северинова, изпълнителен директор на Уондъргруп АД и Александър Александров, журналист в сферата на информационните технологии.

Петима участника ще си получат награди в категория „Есе“ на конкурса: Йорданка Делева, 10. „б” клас, СОУ „Хр. Проданов” – гр. Карлово, Димитър Димитров, гр. Панагюрище, 11 клас, Професионална гимназия по индустриални технологии, мениджмънт и туризъм, Иванка Георгиева Христова – начален учител в ОУ „Константин Фотинов” гр. Лом, Цветина Пенева, 6. „б”, СОУ „Хр. Проданов” – гр. Карлово. Всеки от тях ще получи мултимедийни продукти на стойност 100 лв. от Сирма Медия.

Есетата на петимата победители ще бъдат представени на XIIІ Национален педагогически форум с международно участие на тема “Иновации в класната стая”, организиран от Департамента за информация и повишаване на квалификацията на учителите към Тракийския университет. Той ще се проведе на 20 юни 2012 г. в гр. Стара Загора, а основните акценти са иновационни подходи и практики в образованието и възпитанието, иновационно използване на информационни и комуникационни технологии в образованието и приобщаващо обучение. В рамките на събитието Сирма Медия ще представи резултати от пилотното въвеждане на „Класна стая на бъдещето“, а учители и директори от училища, използващи системата, ще разкажат за своите практики с нея. В рамките на събитието ще бъде представена и новата електронна система на Сирма Медия за обмен на тестове между учителите.

„Тази платформа е напълно безплатна, но е достъпна ексклузивно за учители, работещи с „класна стая на бъдещето”. Още при създаването на класната стая, ние си поставихме за цел тя да се превърне в непрекъснато развиваща се система за обмен и създаване на практики и материали от самите учители. Радващо е, че тази този обмен вече е факт“ - добави Александър Ангелов.

Повече за Сирма Медия

Сирма Медия АД, част от Сирма Груп Холдинг, е първото българско издателство на мултимедийни електронни знания – енциклопедии, речници, образователни игри, уеб базирани знания и инструменти за работа на български език. Дейността на Сирма Медия започва през 2002 г. с издаването на първата електронна Българска енциклопедия „А-Я”, съвместно с Българска академия на науките и Книгоиздателска къща „Труд”. Сирма Медия подкрепя изцяло обучението по природни науки за ученици и студенти в България и от 2010 г. е официален представител на FOURIER SYSTEMS. Друга инициатива на Сирма Медия е Класната стая на бъдещето, която в момента работи в 15 български училища, което можете да видите на сайта на www.sirmamedia.com. Основата на класната стая е таблетът Intel Classmate PC, който тепърва навлиза във водещите училища в страната.

За Контакти:+ 359 885 90 52 99

Източник:
www.sirmamedia.com

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

0.1159