Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Рейтинг: 3.00
(1387)
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 1.04.2016 - До момента
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012
Източници на ИНФОРМАЦИЯ


Изпрати СЪОБЩЕНИЕ до Медиите За PRESS.dir.bg Карта на сайта

СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012 / Предприемачество

Вземи в gLOG
01 Юни 12, 18:07 / Автор: Anett & Co
Да се инвестира в идеи – мотото на петия Biz2Bizi форум
Вчера в препълнения салон на читалище Маяковски се състоя петото поред издание на вече утвърдения инвестиционно-предприемачески форум Biz2Bizi. Младите бизнес ориентирани хора от Варна имаха възможността да се запознаят от близо с дейността на двама от най-успелите си съграждани и да почерпят знания за това как се гради успешна и устойчива бизнес кариера.
Гост-лекторите на петия Biz2Bizi форум, превърнал се вече в традиционно месечно събитие, бяха Красимир Узунов – изпълнителен директор на „Интерсервиз Узунови” АД и инж. Пламен Андреев – съсобственик и управител на Планекс Холдинг. Всеки от тях сподели ценно ноу-хау с многобройните млади предприемачи, които изпълваха залата, като накрая лекцията се прерасна в своеобразна неформална дискусия с публиката.

Основен момент, на който лекторите наблегнаха, бе качеството в бизнеса. Те единодушно споделиха мнение, че с него компромис не бива да се прави, без значение в коя област се оперира.

„В бизнеса се допускат всякакви преговори, освен за качеството”, категоричен бе Пламен Андреев. Колегата му Красимир Узунов пък изтъкна като също изключително важен фактор за успешното функциониране на дадена компания екипите, които поддържат дейността й. Той сподели още, че повечето фирми са изправени пред сериозния проблем с намирането на подходящи работни кадри и напоследък все по-често от отдел „Човешки ресурси” се ориентират към кандидати без опит, които сами да обучат.
По време на дискусионния панел на аудиторията беше предоставена възможността да зададе интересуващите я въпроси към лекторите. Съвсем логично беше потвърдена хипотезата, че младите предприемачи се вълнуват най-вече от въпроса в какво трябва да се вложат средства, за да бъде възвърната успешно инвестицията – в човек, идея или развит бизнес. Съветът на опитните бизнесмени беше да се инвестира в идеи и най-вече в сферата на услугите.

След края на лекцията на вниманието на публиката бе представен един иновативен за България продукт. Дойчин Доцински презентира нова концепцията за енергийно-ефективно строителство, осигурявща най-висок топлинен комфорт, спестяване на енергия, намаляване на вредни емисии на CO2, отлична акустика, противопожарна защита и безопасност.
За пети пореден път Biz2Bizi форум оправда целта си да създава благоприятна среда за споделяне на успешни бизнес модели, опит и добри практики. Организаторите на събитието приветстват всички носители на предприемачески дух и воля за успех и ги канят на следващото събитие от серията, което отново ще събере подбрани специалисти и ще предостави възможности за реално бизнес развитие.

За Контакти:gergana@anett.co

Източник: Anett & Co.

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

5.7646