Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Рейтинг: 3.00
(1387)
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 1.04.2016 - До момента
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012
Източници на ИНФОРМАЦИЯ


Изпрати СЪОБЩЕНИЕ до Медиите За PRESS.dir.bg Карта на сайта

СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012 / Изкуство

Вземи в gLOG
02 Юни 12, 19:37 / Автор: АНДАРИ
На 01 юни стартира Месеца на фотографията и във Варна
На 01 юни в Мол Варна с откриването на изложбата „НАСЛЕДЕНО - Фрагменти от архитектурната история на Варна“ бе даден старта на Месеца на фотографията и във Варна. Изложбата представя една любопитна част от миналото на град Варна и малка, но красива част от неговото настояще. Тя е събрана и представена от варненските архитекти, които искат да разкажат и да покажат на света своето общо наследство.
С откриването в Мол Варна на изложбата „НАСЛЕДЕНО - Фрагменти от архитектурната история на Варна“ бе даден старта на Месеца на фотографията и във Варна. Изложбата представя една любопитна част от миналото на град Варна и малка, но красива част от неговото настояще. Тя е събрана и представена от варненските архитекти, които искат да разкажат и да покажат на света своето общо наследство.

След официалното обявяване на старта на Месеца на фотографията от организаторите за Варна АНДАРИ - Анатолий Радев и Дария Василева , арх. Веселин Василев запозна гражданите и гости на изложбата с идеята, възникването и създаването на творбите и цялостната визия, заедно с нейните акценти .
Сред визуалните фрагменти на романтичната и красива градска среда е поставен умаления и реален макет на султанската чешма, част от експозицията, който ще бъде там до края на месеца, като след това може да бъде видян в постоянната експозиция на Музея за история на Варна.

Гост на откриването бе г-н Николай Савов – председател на ВИАД (Варненско историко-архитектурно дружество), който разказа интересни факти от историята на създаването и поставянето на чешмата в средата на 19 век. По негови думи, това е най-високата чешма в Европа, а може би и в света, с която Варна може да се гордее и да кандидатства за рекорд на Гинес. Създаден е инициативен комитет за възстановяване на чешмата и излагането й в Археологическия музей на Варна. Във връзка с това на мястото на експозицията организаторите на Месеца на фотографията, домакините от Мол Варна и авторите на изложбата поставиха кутия за набиране на средства в подкрепа на тази инициатива.

Младият автор Георги Карамихайлов направи кратко представяне на изложбата си „Човекът и водата“, която се открива на 10 юни (неделя) в Галерия 10 и е неговия „прощъпулник“ във фотографското изкуство.
Организаторите представиха официалния каталог на Месеца на фотографията, заедно с новото за България списание „ФОТО мания“. По същото време на 01 юни в Галерия 10 се откри изложбата на ученици от Първа Езикова Гимназия – Варна „Един безкраен свят“, а Галерията на Ева представи „Черно море-подводна фотография“ на Любомир Клисуров.
Месеца на фотографията във Варна набира скорост, предстои динамична и наситена седмица, в която ще бъдат открити още 3 изложби – в понеделник Борислав Чонков с „Варшава, Торун, Вроцлав, Гданск – европейска столица на културата“ в Дом на архитекта, в сряда „Акт Арт“ 2012 в галерия Актив Арт , в четвъртък „Духът на Варна“ в Арт Галерия Ларго и в неделя „Човекът и водата“ на Георги Карамихайлов в Галерия 10. Вечери - базар и ревю на аналоговата фотографска техника ще се състоят в Културен дом „Хармония“ на 05 и 06 юни.

Организаторите на Месеца на Фотографията във Варна инспирират конкурс за най-интересна снимка от мястото на събитията по време на целия Месец на фотографията в града, които да се изпратят до 30 юни на andari@mail.bg като се посочат име и телефон за контакт. Най-успешните динамични и провокативни снимки ще участват в специален подбор. Очакват ви изненади!

Пълната програма на "Месеца" във Варна може да видите тук: http://andaribg.com/downloads/_POSTER_MonthOfPhotography2012_VARNA-small.pdf
Програмата с изложбите и събития от Месеца на фотографията за цяла България е на официалния сайт: www.monthofphotography.net

За Контакти:

Анатолий Радев и Дария Василева АНДАРИ
Организатори на Месец на фотографията за Варна
0884 561 081; 0885 511 830
andari@Mail.bg
www.andaribg.com

Източник: www.andaribg.com

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

3.4665