СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012 / Спорт

03 Юни 12, 12:39 / Автор: Visa
Visa и Българският олимпийски комитет поканиха феновете да пожелаят успех на олимпийския отбор
София, 02.06.2012 г. – Днес Visa Европа и Българският олимпийски комитет (БОК) започнаха обща кампания, която има за цел да подкрепи спортистите от българския олимпийски отбор, които ще се състезават на Олимпийските игри в Лондон. Голям брой жители на София отправиха пожелания за успех към българските спортисти по време на първото от трите събития на кампанията.
Стефка Костадинова, Мария Гроздева, Таня Богомилова и много други пожелаха успех и медали на нашия отбор за игрите и предизвикаха останалите фенове да направят същото

Visa е глобален спонсор на олимпийските игри от 1986 година и на параолимпийските игри от 2002 година. Компанията ще бъде ексклузивна платежна система на игрите и единствената платежна карта, която ще бъде приемана на всички съоръжения, свързани с олимпийските игри до 2020 година.

Инициативата е част от кампанията на Visa, свързана с олимпийските игри, която започна в средата на месец март в България. Тя има за цел да превърне страстта на феновете в позитивни пожелания, които ще вдъхновят българските спортисти, докато се подготвят и се състезават на игрите. На всяко от трите събития от кампанията гражданите на съответния град, активни и вече оттеглили се спортисти, участвали в олимпийски игри ще отправят своите пожелания за успех към българския олимпийски отбор и ще предизвикат останалите хора да направят същото.

В събитието участваха олимпийски шампиони и медалисти, сред които председателят на Българския олимпийски комитет - Стефка Костадинова, Мария Гроздева и Таня Богомилова. Те откриха събитието и отправиха своите пожелания към състезателите, които ще ни представят на Летните олимпийски игри в Лондон. Кампанията „Пожелай успех на България“ ще продължи със сходни събития в градовете Пловдив (09 юни, площад Централен) и Варна (16 юни, на входа на Морската градина).

Председателят на Българския олимпийски комитет Стефка Костадинова каза: „Игрите са световен празник на спорта. Но те съществуват не като самоцел, а с цел да промотират ценностите на олимпийските игри, особено сред младите хора. Всеки спортист, който e участвал на олимпийски игри, включително и тези, които никога не са печелили медал, могат да са модел за подражание за всички нас. Те ни вдъхновяват със своята отдаденост. Те ни захласват със своите способности. Ние им дължим нашата подкрепа и искаме да им пожелаем успех по време на игрите“.

Всеки може да подкрепи спортистите, като напише своите пожелания на специалните платна, изработени за кампанията. Когато тя завърши, пожеланията за успех и късмет, както на спортистите, така и на гражданите на трите града ще бъдат събрани и обединени. Избрана част от тях ще бъдат предадени на българския олимпийски отбор при неговото изпращане за Олимпийските игри в Лондон.

Кампанията се организира от Visa като част от 26-ата годишнина на компанията като спонсор на олимпийските игри. Продуктите на Visa – кредитни, дебитни и предплатени карти – ще бъдат приемани от всички търговци и банкомати на спортните съоръжения на олимпиадата. Visa отговаря за създаването и управлението на цялата платежна инфраструктура, свързана с игрите.

До края на 2012 година ще има 30 милиона безконтактни карти във Великобритания. От момента, когато посетителите кацнат на летище Хийтроу в Лондон, те ще могат да използват своите безконтактни карти, за да плащат в таксита, търговски обекти и всички обекти свързани с олимпийските и параолимпийските игри. Безконтактни карти се издават и в България, и картодържателите могат да ги използват за плащане на ниски по стойност суми в постоянно увеличаващ се брой търговски обекти.

Красимира Райчева, мениджър на Visa Европа за България каза: „Феновете са привлечени на олимпийските игри от невероятните постижения на най-добрите спортисти в света, а от своя страна тези спортисти се вдъхновяват от подкрепата, която получават от феновете. Нашата съвместна кампания с Българския олимпийски комитет поставя феновете в центъра на преживяването и има за цел да обедини страната в позитивно движение, което да вдъхнови представянето на спортистите и да разпространи духа на олимпийските игри“.

Инициативата се проведе с любезното съдействие на Столична община, район „Триадица“ и заместник-кмет Силва Аврамова. По време на събитието спортни клубове и танцови ансамбли направиха кратки представления и пожелаха успех на българския олимпийски отбор. Сред участниците бяха спортен клуб по таекуондо – „ДЖИ ДО КУАН“ с президент Николай Главчев; клуб по художествена гимнастика „Левски-Триадица“ с ръководител Валентина Ганева; танцов състав „Алиса”; танцов клуб "Танцувай с мен" с ръководители Аделина Господинова и Антоанета Якимова; мажоретен състав и ансамбъл по народни танци на 129 детска градина „Приказен свят“ към танцов клуб „Танцувай с мен“; и клас по поп и джаз пеене с ръководител Аделина Колева към Народно читалище „Д-р Петър Берон 1926 г.“;

Кампанията ще продължи със събития в градовете Пловдив, които ще се проведат на 09 юни (площад Централен) и Варна на 16 юни (на входа на Морската градина). На тези дати жителите на двата града ще имат възможност да отправят своите пожелания към българския олимпийски отбор и да срещат някой от техните любими спортисти. Всички събитията ще бъдат водени от популярните актьори и телевизионни водещи Димитър Рачков и Васил Василев-Зуека.

За Visa Eвропа
В Европа има над 455 милиона дебитни, кредитни и карти за бизнеса Visa. За период от 12 месеца до края на септември 2011 г. тези карти са използвани за извършването на покупки и за тегленето на пари в брой на стойност над 1,7 трилиона евро. 14% от общия потребителски разход направен на мястото на покупката в Европа е извършен с карти Visa, а повече от 80% от него е направен с дебитни карти Visa.

Основана през юли 2004 г., Visa Европа е членска организация, собственост на и функционираща чрез своите 3 700 европейски банки членове. През октомври 2007 г. Visa Европа стана независима от новото, опериращо в глобален мащаб дружество Visa Inc., придобивайки изключителен, неотменим и постоянен лиценз за Европа. Като силно ангажирана Европейска платежна система тя е в състояние да отговаря бързо на специфичните пазарни нужди на Европейските банки и техните клиенти - картодържатели и търговци на дребно, и да постигне целта на Европейската Комисия да създаде един истински вътрешен пазар за плащания.

Visa се радва на ненадминат брой места за разплащане по цял свят. В допълнение към това Visa/PLUS е една от най-големите глобални мрежи за банкомати, които предлагат достъп до пари в брой в местна валута в над 200 страни.

За повече информация: www.visabg.com / www.visaeurope.com

За участието на Visa в олимпийските и параолимпийските игри
Visa е горда да бъде глобален партньор на олимпийските и параолимпийските игри в Лондон през 2012 година. Visa има съществена роля в игрите, като компанията е била спонсор на този форум през последните 26 години. Visa Европа също така е партньор на Team 2012 – 1 200 британски атлета, които искат да се състезават на олимпийските и параолимпийските игри през 2012 година. За първи път толкова голяма група от спортисти е подпомагана по този начин. На всички олимпийски и параолимпийски игри Visa създава и управлява цялата платежна инфраструктура и мрежа на всички локации, част от игрите. Visa е глобален партньор на олимпийските игри от 1986 година, както и глобален спонсор на параолимпийските игри от 2002 година насам и е ексклузивната платежна карта и официалната платежна система на олимпийските и параолимпийските игри.

За повече информация: www.visaeurope.com

За Контакти: