Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Рейтинг: 3.00
(1387)
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 1.04.2016 - До момента
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012
Източници на ИНФОРМАЦИЯ


Изпрати СЪОБЩЕНИЕ до Медиите За PRESS.dir.bg Карта на сайта

СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012 / Изкуство

Вземи в gLOG
06 Юни 12, 16:04 / Автор: Комуникационна агенция PRoWay
Гореща Бразилия се пренася в София с Tudo Brasil Festival 2012
Фестивалът ще представи бразилската култура с музика, танци, изкуство и традиционна кухня
София, 6 юни 2012 г. Страстна бразилска музика и танци, традиционната кухня и завладяващи изпълнения ще направят лятото в София още по-горещо по време на Tudo Brasil Festival 2012. Фестивалът, който се провежда за първи път в България с подкрепата на Посолството на Бразилия, ще се състои от 27 юни до 1 юли 2012 г. в столицата и ще покаже вълнуващата бразилска култура в цялото нейно многообразие и пъстра палитра от загадъчност, екзотика и неподражем стил. Проектът е съфинансиран от Столична програма “Култура” 2012 г. на Столична община и се реализира в подкрепа на кандидатурата на София за европейска столица на културата – 2019 г.

По време на петте дни Tudo Brasil Festival 2012 ще забавлява участниците с различни инциативи и събития: уъркшопи, концерти, кино и изложба. Любителите могат да покажат и своите танцови умения и да усетят духа на Бразилия, като се включат в една от атракциите на фестивала – уличния парад на 29 юни.

Уъркшопи:

Любителите на самба и форо могат да научат техните стъпки и да усетят ритъма им по време на Tudo Brasil Festival 2012. Танците ще бъдат представени от световно известната инструкторка и хореограф Алесандра Кабрал, която умее хармонично да съчетава традиционните бразилски танци с модерни стилове като джаз, хип-хоп и ориенталски движения. Алесандра не само предава техническите умения на своите ученици, а им помага да се почувстват свободни и да се насладят на живата и ритмична самба и на танца форо, който съчетава три инструмента – акордеон, забумба и метален триъгълник.

Участниците във фестивала могат да се докоснат и до бойното изкуство капоейра (capoeira), което съчетава музика и танц. То ще бъде представено от Местре Ореля (Orelha) – талантлив инструктор и танцьор, родом от Bahia – града, от който се заражда и капоейрата. Местре Orelha участва в различни групи в чужбина и демонстрира бразилското бойно изкуство пред любителите му по света.

Концерти, кино и изложба:

Гостите на концерта на небезизвесния творец Ламек (Lameck) ще се пренесат в света на сложната смесица от стилове, която създава бразилският изпълнител. Роденият в Сао Пауло Lameck е представител на съвремените творци в областта на MPB (популярната музика в Бразилия). Неговите мелодии съчетават хармонично фънк, духа на соул музиката, мъдростта на джаза и достъпността на поп музиката. На партито след концерта с DJ Supermax любителите на бразилската музика ще имат шанса да спечелят билет до Париж с Air France. Бразилската музика ще бъде представена и от групата SamBrazil BG, която е създадена през 2010 година и в нея участват както бразилски, така и български музиканти.

Участниците в Tudo Brasil Festival 2012 ще опознаят бразилската култура и чрез изложбата, която ще се проведе в продължение на 5 дни и ще съчетае творбите на фотографа Митко Момчев и на групата за съвременно бразилско изкуство „Moqueca Brasil“, представена от един от нейните членове – César Pimentel. Прожекция на открито ще покаже филма A dona da história – историята на 50-годишна жена, която се пренася в своето минало и пренаписва историята на живота си чрез игра на безкрайни възможности.

Уличният парад в следобедните часове на 29 юни ще превърне софийските улици в сцена на музикалното изкуство, танците и традиционното бразилско облекло. Всички, изкушени от бразилските ритми, деца и възрастни, могат да станат част от това изживяване и тържество на танца и ритъма, докосвайки бразилската култура „на живо“. Любителите на бразилската култура могат да предизвикат и сетивата си и да открият нови вкусове по време на бразилската вечеря, която ще се проведе в ресторант Bodega.

Tudo Brasil Festival 2012 ще завърши с Форо бал, по време на който участниците могат да покажат своите нови танцови умения, да се насладят на типичните бразилски ястия и напитки и да се забавляват в атмосферата на бразилска музика с DJ Falcão do Brasil.

Елате и споделете на живо най-доброто от уникалната бразилска култура!

За повече информация:

Мирослава Митева
PR Manager
PRoWay Communications Agency
Mob: + 359 (879) 930 080
E-mail: m.miteva@proway.bg

Източник: Комуникационна агенция PRoWay

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

3.5079