Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Рейтинг: 3.00
(1387)
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 1.04.2016 - До момента
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012
Източници на ИНФОРМАЦИЯ


Изпрати СЪОБЩЕНИЕ до Медиите За PRESS.dir.bg Карта на сайта

СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012 / Техника

05 Юни 12, 17:22 / Автор: LG
LG представи нова серия монитори с ТВ тунер и IPS панели
София, 05.06.2012 г. – LG Electronics представи нова линия висококачествени монитори с вграден телевизионен тунер. Моделите DM2752 и M2752 позволяват на потребителите да се наслаждават на различно мултимедийно съдържание, включително цифрова кабелна телевизия и всяко съдържание от компютър, във висока резолюция. DM2752 и M2752 използват IPS панели и могат да възпроизведат живи и ярки цветове дори при гледане под широк ъгъл.
Моделът M2752 осигурява картина във висока резолюция с реалистични цветове, а DM2752 добавя към тях и 3D функционалност

София, 05.06.2012 г. – LG Electronics представи нова линия висококачествени монитори с вграден телевизионен тунер. Моделите DM2752 и M2752 позволяват на потребителите да се наслаждават на различно мултимедийно съдържание, включително цифрова кабелна телевизия и всяко съдържание от компютър, във висока резолюция. DM2752 и M2752 използват IPS панели и могат да възпроизведат живи и ярки цветове дори при гледане под широк ъгъл.

Мониторите, които могат да се използват и като телевизори, поддържат функцията „картина в картината“ (PIP), която позволява на зрителите да отворят няколко екрана едновременно и да гледат телевизия, докато работят на компютъра. Те са снабдени и с Infinite Surround Sound. Така потребителите могат да се наслаждават на чист и ясен звук с пълен съраунд. DM2752 и M2752 разполагат с по два HDMI порта за по-лесно свързване с конзоли, мобилни компютри и други. Освен това двата екрана поддържат функцията USB Quick View. Тя дава възможност клиентите да преглеждат филми, видео клипове и снимки, без да се налага да включват компютъра – директно от USB.

Моделите са снабдени с In-Plane Switching (IPS) панели вместо с конвенционалните Twisted Nematic (TN). По този начин възпроизвеждат картина с изключително точни цветове, високо качество на изображенията и широк ъгъл на гледане, при който не се наблюдава промяна на цветовете, независимо от позицията на зрителите. Технологията Smooth Color Change също така елиминира трептенето, което често се наблюдава при по-динамични сцени, спортни програми или видео игри. Благодарение на впечатляващо широкия ъгъл на гледане (178 градуса), новите IPS монитори позволяват на потребителите да се наслаждават на отлична картина без вариации на цветовете, без значение дали са прави, седнали или легнали удобно пред монитора.

Мониторът с ТВ тунер DM2752 разполага и със CINEMA 3D технология за по-приятно гледане на 3D съдържание с леки и удобни очила. Той също така предлага вграден конвертор на 2D съдържание в 3D формат, което дава на потребителите неограничен избор от триизмерни филми и телевизионни програми.

Друга технология с името 3D Effect Mode усилва конвертираните изображения за по-приятно 3D забавление. Конверторът работи както, когато мониторът е свързан с компютър, така и без компютър, което прави монитора добро решение за забавление с компютърни игри. Междувременно функцията Dual Play на LG позволява на геймърите да виждат картина (в 2D) на цял екран, когато играят двама души едновременно и така елиминира понякога досадното разделяне на екрана.


За LG Electronics, Inc.
LG Electronics, Inc. (KSE: 066570.KS) е световен лидер и технологичен иноватор в областта на потребителската електроника, мобилните комуникации и домакинските електроуреди. В компанията работят повече от 93 000 души в над 120 представителства по целия свят. LG Electronics се състои от 4 бизнес подразделения – Home Entertainment, Mobile Communications, Home Appliance and Air Conditioning and Energy Solution – с продажби в световен мащаб от 55,8 трилиона корейски вона (48.2 милиарда щатски долара) към края на 2010 г. Компанията е водещ световен производител на плоскоекранни телевизори, аудио-визуална техника, мобилни телефони, климатици и перални машини. LG подписа дългосрочен договор, с който стана Глобален Партньор и Технологичен Партньор на Formula 1™. Като част от това изключително партньорство, LG придоби ексклузивни маркетингови права като официален доставчик на електроника, мобилни телефони и процесори на данни за това глобално спортно събитие. За повече информация:
www.lge.bg

За LG Electronics Home Entertainment Company
LG Electronics Home Entertainment Company е сред водещите световни производители на телевизори, монитори, бизнес дисплей, системи за домашно кино, персонални компютри и системи за сигурност. Едновременно с мултифункционалните възможности на устройствата, от компанията се фокусират и върху стилния дизайн на продуктите, както и върху въвеждането на технологични иновации, за да подобрят забавлението и изживяването за потребителите. Потребителските продукти на LG включват: CINEMA 3D Smart телевизори, OLED телевизори, IPS монитори, системи за домашно кино, Blu-rayТМ плеъри, мишки-скенери и външни устройства за съхранение на данни. Бизнес продуктите на LG включват digital signage дисплей, системи за видео конференции и охранителни камери базирани на IP протокол.

За Контакти:

Мартин Маев, AMI Communications за LG Electronics,
Т: 02 989 51 15, М: 0885 769 556 и @: martin.maev (at) amic.bg

Източник:
www.lge.bg

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

0.1174