Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Рейтинг: 3.00
(1387)
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 1.04.2016 - До момента
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012
Източници на ИНФОРМАЦИЯ


Изпрати СЪОБЩЕНИЕ до Медиите За PRESS.dir.bg Карта на сайта

СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012 / Спорт

07 Юни 12, 16:53 / Автор: Комуникационна агенция PRoWay
Състезание по акробатичен рокендрол ще разтърси София на 9 юни
Състезанието се организира от Българска федерация по акробатичен рокендрол и клуб по акробатичен рокендрол „Фреш Денс“ - Божурище с подкрепата на Министерството на физическото възпитание и спорта.
София, 07.06.2012 г. Състезатели от различни възрасти ще представят своите умения и ще премерят сили в надпреварата по акробатичен рокендрол на 9 юни (събота) в Национална спортна академия „Васил Левски”, София. Състезанието се организира от Българска федерация по акробатичен рокендрол и клуб по акробатичен рокендрол „Фреш Денс“ - Божурище с подкрепата на Министерството на физическото възпитание и спорта.

В Държавното първенство по акробатичен рокендрол ще премерят сили участници от класове „Деца” и „Юноши”, а в Националното първенство ще бъдат включени акробатично по-сложните категории „С” и „В”. Предварителните кръгове на състезанието ще започнат от 16:00 часа, а финалите – от 18:00 часа.

Любителите на акробатичния рокендрол могат да се насладят на изпълнението на участниците и да подкрепят своите фаворити, като се присъединят към разтърсващата атмосфера в спортната зала.

Акробатичният рокендрол съчетава танц с акробатика, съпроводен от звуците на рокендрол. Освен че поддържа тялото във форма като стяга мускулите, развива гъвкавостта и подобрява равновесието, спортният танц изгражда по-силно доверие между партньорите, действа освежаващо и релаксиращо.

Прекрасните изпълнения на Балет „Веда Джуниър”, момичетата от Мастър клас на Voice Academy, представянето на ритуален танц от сandomblé, предшественик на самбата, от невероятната танцьорка Саша и нейната група, както и много други изпълнители, ще завладеят сцената преди награждаването на победителите.

За БФАРР
Българска федерация по акробатичен рокендрол (БФАРР) е създадена през 1991 г. и е пълноправен член на Световната рокендрол конфедерация (WRRC). Федерацията обединява клубове, които развиват като спорт в различни възрастови групи или като социални танци следните танцови стилове: акробатичен рокендрол, Буги Вуги и Суинг. БФАРР организира различни регионални и национални състезания, като тези по Акробатичния рокендрол и Буги Вуги са кандидат олимпийски спортове.

За Клуб по акробатичен рокендрол „Фреш Денс“ -Божурище

Клубът по акробатичен рокендрол и суингови танци "Фреш Денс“ е създаден през 2004 година със седалище гр. Божурище и развива дейност и в много места в София. Освен състезателната дисциплина акробатичен рокендрол, клубът предлага и тренировки по суингови танци, Буги Вуги, Линди Хоп, Балбоа и още много видове състезателни и социални танци. От самото си създаване досега „Фреш Денс“ - Божурище участва активно в турнирния календар на Българска федерация по акробатичен рокендрол в организирането на ежегодни национални турнири, на които състезателите от клуба се представят достойно, като печелят призови места.

За допълнителна информация:
Даниела Годинова
Председател КАРР „Фреш Денс“
тел.: 0877 699 730
e-mail: dg.studio.bg@gmail.com




Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

0.1517