Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Рейтинг: 3.00
(1387)
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 1.04.2016 - До момента
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012
Източници на ИНФОРМАЦИЯ


Изпрати СЪОБЩЕНИЕ до Медиите За PRESS.dir.bg Карта на сайта

СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012 / Общество

Вземи в gLOG
25 Юни 12, 14:41 / Автор: Комуникационна агенция PRoWay
Българските народни танци обединиха представители на различни общности по време на Деня на имигрантите в София
Танцьорни от ансамбъл „Филип Кутев” представиха магията на танца и пищността на носиите по време на събитието, организирано по проект „Информационна кампания за имиграционния феномен“
София, 25 юни 2012 г. Представители на различни общности в България танцуваха български народни хора и се веселиха заедно по време на Деня на имигрантите, проведен в София на 22 юни 2012 г. Събитието беше организирано в рамките на проект „Информационна кампания за имиграционния феномен“, изпълняван от Интернешънъл Трейнинг енд Дивелопмънт Център ООД (списание ENTERPRISE). Имигрантите имаха възможността да научат стъпките на най-популярните хора – Право и Дунавско, лично от танцьори от най-големия български фолклорен ансамбъл "Филип Кутев" и под ръководството на главния хореограф Ивайло Иванов. Участниците в събитието не се поколебаха да приемат предизвикателството да изпробват и по-сложните родопски и македонски хора. Пред имигрантите бяха показани уникалните по своята пъстрота и пищност народни носии от различни краища на страната, като за тяхната символика и значение разказа лично Надежда Кутева, дъщеря на Филип Кутев, създател на Ансамбъла. Ритъмът на танците и магията на пищните костюми не оставиха безразличен нито един участник в събитието, а представители на молдовската диаспора в България не скриха вълнението си от факта, че имат възможност да се докоснат на живо до корените и традициите на своите предци.

Проект „Информационна кампания за имиграционния феномен” се осъществява с финансовата подкрепа на Европейския съюз чрез Европейския фонд за интеграция на граждани на трети държави и целта му е да осъществи широка информационна кампания, която да повиши осведомеността за миграционния феномен, както и за провеждането на последователна и дълготрайна политика за гарантиране правата на имигрантите (граждани на трети държави) и за гарантиране на тяхната успешна интеграция в българското общество.

По-рано същия ден се проведе и третата информационна среща по проект „Информационна кампания за имиграционния феномен“, която събра на едно място представители на имигрантите в България, лидери на мнение на гражданското общество, представители на Агенцията по заетостта, Инспекцията по труда, Министерството на образованието, младежта и науката, Столична община и др.

Общата среща даде възможност за представяне на мнението на всяка една от страните, които имат отношение към интеграцията на имигрантите в страната, за обмен на информация по проблемите, както и на идеи за решаването им. Имигрантите апелираха за по-голямо съдействие от страна на институциите, тъй като в определени случаи не получават такова или пък отделни служители от администрацията не са достатъчно компетентни, за да им дадат изчерпателната и полезна информация, от която те се нуждаят. Един от въпросите, върху който акцентираха за пореден път представителите на имигрантските общности, бе необходимостта от постоянно действащ информационен център. Не беше пропусната темата и за ролята на медиите за обективното и точно информиране на обществото за проблемите и имигрантите у нас.

Обобщение на дейностите, изпълнени по проект „Информационна кампания за имиграционния феномен“, изпълняван от Интернешънъл Трейнинг енд Дивелопмънт Център ООД (списание ENTERPRISE), ще бъде направено на финална пресконференция на 26 юни 2012 г.

http://www.enterprise.bg/category/together/

За допълнителна информация:

Петър Стоянов

главен редактор

сп. ENTERPRISE

тел.: 0894 426 245

e-mail: petar@enterprise.bg


Този документ е създаден с финансовата подкрепа на Европейския фонд за интеграция на граждани на трети страни, съфинансиран от Европейския съюз. Цялата отговорност за съдържанието на документа се носи от „Интернешънъл Трейнинг енд Дивелопмънт Център” ООД и при никакви обстоятелства не може да се приема, че този документ отразява официалното становище на Европейския съюз и Отговорния орган.

Източник:

Комуникационна агенция PRoWay   

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

0.1287