СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012 / Интернет

26 Юни 12, 09:39 / Автор: СуперХостинг.БГ
ITD Network прехвърля всичките си клиенти на хостинг услуги и домейни на СуперХостинг.БГ в рамките на ново партньорство между двете компании
Двете компании стартират дългосрочно партньорство
Телекомуникационният оператор ITD Network и българската хостинг компания СуперХостинг.БГ и стартират партньорство, в рамките на което телекомът ще прехвърли на хостинг доставчика всички свои клиенти на хостинг услуги, домейни, електронна поща и виртуални сървъри (VPS – Virtual Private Server). СуперХостинг.БГ от своя страна ще предостави на доскорошните клиенти на ITD нови услуги с добавена стойност, денонощна поддръжка (24 часа / седем дена в седмицата) както и качеството на обслужване, характерни за най-голямата хостинг компания у нас. Клиентите на виртуални сървъри (VPS) от своя страна ще бъдат прехвърлени към предлаганите от СуперХостинг.БГ услуги от типа „облак“ (cloud). Двете компании тепърва ще развиват и други партньорски дейности, включително съвместни предложения и отстъпки.

„Интернет услугите се развиват с много бързи темпове и днес става все по-трудно, един оператор да разпилява усилията си в няколко различни подсегмента. Затова за нас беше важно да излезем от хостинг бизнеса, но без от това да пострадат потребителите, които вече са се доверили на компанията ни“ – заяви Иво Димитров, изпълнителен директор на ITD Network – „Радваме се, че намерихме партньор, с който те дори ще спечелят, защото ще получат още повече възможности и услуги с добавена стойност в сферата на хостинга в бъдеще. Същевременно нашият екип ще може да се фокусира върху развитието на най-добрия ни продукт – пакетната услуга COOOLBOX, която съчетава директна оптична свързаност, интернет и телефонна услуга. В това разполагаме със сериозно ноухау и опит, както и много силен екип.”

“Партньорството, което сключваме с ITD Network е много показателно за тенденциите, които наблюдаваме днес на интернет пазара – консолидация и фокусиране на компаниите в техните основни дейности. Ние вече сме се доказали в сегмента на хостинг услугите и фактът, че за няколко години се изкачихме и се задържахме на челната позиция в този сектор е достатъчно показателен. ITD Network от своя страна е един от първите българските интернет доставчици и телекомуникационни оператори, с дългогодишен опит в сферата на интернет и телефонните услуги. Компанията разполага с мощна международна свързаност и през последните години беше един от онези оператори, които участваха в извеждането на София в челните места по интернет свързаност в различни международни класации. Прехвърлянето на техните хостинг дейности към нас ще им позволи да се фокусират върху основния си бизнес, който е развиването на пакетни предложения за малкия и среден бизнес, гарантирайки едновременно с това качество и непрекъсваемост нa услугите хостинг, имейл, домейни, VPS, които ще поемем ние“ – добави Любомир Русанов, управител на СуперХостинг.БГ.

Повече за ITD Network

ITD Network е български Интернет доставчик с над 14-годишен опит в предлагането на интегрирани телекомуникационни решения за корпоративни клиенти, а от 2005 г. – и лицензиран телекомуникационен оператор за предоставяне на фиксирана гласова телефонна услуга.
ITD Network е първият доставчик, успешно внедрил най-иновативната оптична технология FTTH, чрез която предоставя Интернет, телефон, телевизия и други услуги по самостоятелна високоскоростна оптична линия до всеки клиент. Тази технология компанията наложи под търговската марка COOOLBOX, която стана аналог за качество в сферата на телекомуникационните услуги за дома и бизнеса. COOOLBOX мрежата вече предлага в София услуга по директна оптика с най-добро съотношение цена-качество за малки и средни предприятия, търсещи надежден партньор за офисните си комуникации. В Пловдив и Велико Търново е на разположение освен за бизнес и за домашни потребители, където COOOLBOX затваря кръга с тройната си услуга от интернет, телевизия и телефон.

Повече за СуперХостинг.БГ

СуперХостинг.БГ е компания, чиято основна дейност е в областта на хостинг услугите, като успешно предлага и различни SAS (Software as a Service) услуги за своите клиенти. Под тази търговска марка фирмата предлага Linux и Windows (ASP.NET) хостинг, регистрация на домейни в повече от 50 различни области (TLD), виртуални и наети сървъри, издаване и инсталиране на SSL сертификати, услуги, свързани с популяризация на уеб сайтове и др. Услугите, предлагани от компанията са с високо качество, адекватна 24/7 техническа поддръжка и гарантирана непрекъсваемост на достъпа. През последните няколко години СуперХостинг.БГ се утвърди като най-бързо развиващата се и най-голяма хостинг компания на българския пазар. СуперХостинг.БГ е член на Българската уеб асоциация (БУА), Българската асоциация за електронна търговия (БАЕТ), УНИНЕТ и участва активно в управителните съвети и решения на съответните организации.

За Контакти: + 359 885 90 52 99

www.superhosting.bg