Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Рейтинг: 3.00
(1387)
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 1.04.2016 - До момента
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012
Източници на ИНФОРМАЦИЯ


Изпрати СЪОБЩЕНИЕ до Медиите За PRESS.dir.bg Карта на сайта

СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012 / Бизнес и икономика

26 Юни 12, 09:44 / Автор: Ardency Consultung
Изпълнителният директор на БФБ-София г-н Иван Такев участва в годишния форум на европейските фондови борси
Изпълнителният директор на Българска фондова борса-София г-н Иван Такев взе участие в двудневната конференция на Федерацията на европейските фондови борси, която се проведе в края на миналата седмица в Истанбул, Турция.
София, 25 юни 2012 г. – Изпълнителният директор на Българска фондова борса-София г-н Иван Такев взе участие в двудневната конференция на Федерацията на европейските фондови борси (Federation of European Securities Exchanges - FESE), която се проведе в края на миналата седмица в Истанбул, Турция.

Тазгодишното издание на Конференцията постави основния дебат около темата „Могат ли борсите да работят още по-добре, за да подпомогнат икономиките на страните си?”. Г-н Иван Такев взе участие в дискусионния панел, който разгледа проблема за назряващата липса на капитал и в частност дали капиталовите пазари работят в полза на развиващите се икономики и малкия и среден бизнес. В дискусията участваха още Филип Харле, Директор на международната анализаторска компания McKinsey & Company, Роланд Белегарде, Изпълнителен вицепрезидент и ръководител на направление ЕС в Нюйоркската фондова борса - NYSE Euronext и Ибрахим Турхан, Председател на борда и изпълнителен директор на Истанбулската фондова борса.

Федерацията на европейските фондови борси обединява общо 46 пазара на финансови инструменти. В нея членуват 25 борси, опериращи в 30 държави. Българска фондова борса-София е асоцииран член на FESE от 2004 г. и пълноправен член от 2007 г.

За БФБ Българска Фондова Борса – София АД е лицензирана да извършва дейност като фондова борса на 09.10.1997 г. Предметът на дейност на дружеството включва организиране на търговия с ценни книжа и други финансови инструменти; организиране и поддържане на информационна система за търговия с ценни книжа; създаване и поддържане на клирингова система за гарантиране на поетите задължения по сделките с ценни книжа, извършвани на нея.

Източник:
www.ardencyconsulting.com

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

4.4045