Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Рейтинг: 3.00
(1387)
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 1.04.2016 - До момента
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012
Източници на ИНФОРМАЦИЯ


Изпрати СЪОБЩЕНИЕ до Медиите За PRESS.dir.bg Карта на сайта

СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012 / Общество

Вземи в gLOG
26 Юни 12, 14:53 / Автор: Комуникационна агенция PRoWay
Бразилски танцьори и музиканти пристигат в София специално за Tudo Brasil Festival 2012
Събитието, организирано с подкрепата на посолството на Бразилия в София, ще представи уникалната бразилска култура в цялото нейно разнообразие и пъстрота от багри и колорит.

София, 26.06.2012 г. Бразилски танцьори на самба, форо и капоейра, музиканти и художници пристигат в София специално за първия по рода си у нас фестивал на бразилското изкуство – Tudo Brasil Festival 2012, който ще се проведе от 27 юни (сряда) до 1 юли (неделя). Събитието, организирано с подкрепата на посолството на Бразилия в София, ще представи уникалната бразилска култура в цялото нейно разнообразие и пъстрота от багри и колорит. Проектът е съфинансиран от Столична програма “Култура” 2012 г. на Столична община и се реализира в подкрепа на кандидатурата на София за европейска столица на културата – 2019 г.

Петдневният фестивал ще започне на 27 юни, сряда, с откриването на изложба, която съчетава творби на Митко Момчев и César Pimentel от Moqueca Brasil (колектив от съвременни бразилски творци). Изложбата ще може да бъде видяна до края на фестивала в Арт-Галерия „Paris-Москва” (намираща се в Дома на Москва в София).

На 28 юни любителите на бразилската кухня ще могат да опитат типични специалитети, а онези, които никога не са се докосвали до екзотиката на бразилския вкус, ще имат възможността да го направят за първи път по време на бразилската вечеря в ресторант Bodega в Студентски град.

Петъчният ден – 29 юни, ще зареди жителите и гостите на столицата с лятно настроение за предстоящия уикенд. В 16:00 ч. от пл. „Ал. Невски” тръгва стрийт парад с участието на танцьори по самба, форо, капоейра и перкусионисти, които ще демонстрират изкуството си на живо. Всеки е поканен да се включи във веселото шествие, което ще приключи пред Народния театър „Ив. Вазов”, и да стане част от това уникално бразилско изживяване.

Същата вечер любителите на бразилските ритми ще имат възможността да присъстват на концерта на група SamBrazil BG, съставена от български и бразилски музиканти заедно в страхотна комбинация. Концертът е с начален час 19:30 ч. в Studio 5.

Вторият вариант за „бразилски” завършек на петъчната вечер е прохладата с кино на открито – от 21:00 ч. на лятна сцена ART Space в парка на НДК ще бъде показан филмът „A dona da história“.

Уикендът на 30 юни и 1 юли ще разтърси Dance Academy в зала „Фестивална” с уроци на професионалистите по самба, форо и капоейра. Специално за Tudo Brasil Festival 2012 в София пристигат едни от най-известните инструктори, популяризиращи по света магията на бразилските танци и капоейрата. Самба и форо ще преподава Алесандра Кабрал, известна със своята танцова дейност в Западна Европа още от създаването на школата й през 2003 г. Арт директор, хореограф и преподавател по танци, Алесандра е завършен творец, който знае как хармонично да съчетае традиционните бразилски танци с модерните стилове (джаз, контемпорари, тап, хип-хоп, ориенталски танци и др.). Докато самбата е все пак познат танц, форо е нов стил за повечето българи. Обикновено форо се танцува по време на “бал”, като дансингът е препълнен, а форо музиката представлява комбинация от три инструмента (акордеон, забумба и метален триъгълник).

Тайните на капоейрата ще преподава лично един от най-големите професионалисти – местре Ореля (Orelha), който представя бразилската култура чрез изкуството капоейра в Европа от няколко години. Родом от Salvador da Bahia, Brazil (родината на капоейра), в Европа той създава група “Iе Bahia”, за да обедини капоеристи в Париж, Лил и други градове. Организира също пътувания на своите ученици, за да практикуват изкуството на капоейра в родината й – Бразилия.

Съботната вечер на 30 юни ще завърши с концерт от 21:00 ч. в club *MIXTAPE 5*, на един от най-добрите представители на новата вълна съвременни творци в областта на бразилската популярна музика – Ламек. Родом от Сао Пауло, израснал в семейство на творци, музиката му съчетава афро-бразилските корени с ритмите на родния му град. Благодарение на страстта си към световната музика, харизматичният Ламек (Lameck) създава уникална и сложна смесица от съвременна музика, като избира китарата за инструмент, с който да изрази идеите си. Той композира своите мелодии, като съчетава по уникален начин фънк, духа на соул музиката, мъдростта на джаза и достъпността на поп музиката. След края на шоуто на Ламек, гостите ще могат да продължат да се забавляват с DJ Supermax и ще имат шанса да спечелят билет до Париж с Air France.

Tudo Brasil Festival 2012 в София ще завърши на 1 юли, неделя, с горещ Форо бал и парти с DJ Falcão do Brasil в Culture Beat club. Всички, които са докоснати от магията на Бразилия и нейната култура, ще могат да се забавляват заедно, а танцьорите да покажат своите нови умения.

„Организирайки този фестивал в София, искаме да покажем многообразието и пъстрият облик на уникалната бразилска култура. Ще се радваме, ако това събитие се превърне в ежегодно и привлича в България любители на бразилската култура от съседните страни, а дори и от други части на Европа”, коментира Соня Габор от Tudo Brasil, организатор на фестивала.


За повече информация:

Мирослава Митева
PR Manager
PRoWay Communications Agency
Mob: + 359 (879) 930 080
E-mail: m.miteva@proway.bg

Източник:

Комуникационна агенция PRoWay    

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

3.0265