Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Рейтинг: 3.00
(1387)
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 1.04.2016 - До момента
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012
Източници на ИНФОРМАЦИЯ


Изпрати СЪОБЩЕНИЕ до Медиите За PRESS.dir.bg Карта на сайта

СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012 / Бизнес и икономика

Вземи в gLOG
28 Юни 12, 21:48 / Автор: Комуникационна агенция PRoWay
Пазаруващите по време на намаленията са основните потребители в ритейл индустрията
Потребителите са привлечени от онлайн търговията, която предоставя голямо продуктово разнообразие на изгодни цени
София, 28.06.2012 г. Успешните бизнес практики от управлението на технически, модни, козметични и мебелни вериги бяха основна тема по време на днешния Практически бизнес форум MySuccess.bg in RETAIL – Клиентът в центъра на всичко! Форумът се организира от Списание ENTERPRISE и е 12-ти от поредицата MySuccess.bg – практики от бизнеса.

Събитието събра на едно място собственици и управители от различни сфери на търговията и франчайзинга. Те се запознаха с актуална информация и анализи на тенденциите при българските потребители на дрехи, обувки, козметика, детски играчки и други. Новите предизвикателства пред ритейл индустрията в страната, промените в нагласите на потребителите и политиките на новите брандове, стъпили на българския пазар, бяха основен акцент по време на форума.

В дискусиите бяха обсъдени промените на пазара на спортни стоки, навлизането на международни козметични вериги и дрогерии, психологията на пазаруването в мол-а, както и кампаниите за привличане на клиенти. Участниците имаха възможността да чуят идеи за развитието на техните марки от успешния опит на компании като LEVI’S, HOT SPOT, Hippoland, ДМ България и Аптеки Ремедиум“.

Максимата, че клиентът е цар, беше потвърдена от лекторите по време на Бизнес форума MySuccess.bg in RETAIL. Ключов фактор за потребителската удовлетвореност, освен качествените стоки на изгодни за тях цени, е и персоналът, който ги обслужва, сподели Васил Райчев, собственик на веригата HOT SPOT. Според него потребителят от крайно недогледан преди 5-6 години е станал крайно разглезен от марките: колкото и добър бранд да предлагат, основните клиенти чакат намаленията и тогава пазаруват. Васил Райчев прогнозира ръст на онлайн продажбите, който се обуславя от забързаното ежедневие на потребителите, търсещи все по-голямо разнообразие на изгодни цени.

Националния мениджър на LEVI’S за България Любомир Гетов допълни, че наемът също е от ключово значение за това дали даден магазин ще бъде печеливш и посочи разумния според него наем в контекста на сегашната икономическа ситуация – около 20 евро на квадратен метър за София и не повече от 12 евро/кв.м за провинцията. Участниците получиха съвети и примери от него за успешното справяне с кризата и свитото потребление. Любомир Гетов беше категоричен, че иновациите и инвестирането в маркетинга са от голямо значение за марките.

Клиентът беше ключова тема и в представения анализ на медиа потреблението в Европа и България Mediascope Europe 2012. Изследването идентифицира модели на променящото се медиа потребление в целия медиа спектър, както и тенденциите в електронната търговия. През последните шест месеца в Европа онлайн са похарчени 188 милиарда евро, а 51% от потребителите споделят, че интернет им помага да направят своя избор за продукти и услуги. Резултатите от изследването обяви Жанет Найденова, собственик на JNN Consult.

По време на бизнес форума беше разгледана и темата за спецификите на търговията с детски стоки. Своя опит в областта сподели Явор Николов, член на борда на директорите на Hippoland. Закупуването на детски стоки се характеризира с ниска импулсивност – в повечето случаи клиентите планират своето пазаруване и го правят само по даден повод, посочи той. Ключово за развитието на този сектор от търговията са въведените строги законови рамки, изискващи много сериозна безопасност на детските стоки, което дисциплинира пазара.

Форумът MySuccess.bg in RETAIL – Клиентът в центъра на всичко! продължава с презентациите на маркетинг мениджъра на Plesio Николай Тотов, собственика на аптеки „Ремедиум” Николай Костов, генералния мениджър на ДМ за България Валентин Василев, Ирена Янкова, Аccount Manager Retail в GFK България, и др. Събитието ще приключи с дискусия на тема „Новата култура на българския потребител“ с участието на Иван Велков, председател на НСНИ, Иглика Йорданова, мениджър Retail Services в Colliers International, и др.

Повече за форума – на http://retail.mysuccess.bg/


За Бизнес форумите MySuccess.bg

MySuccess.bg са бизнес събития, насочени към споделянето на успешен опит и практики в бизнеса от български мениджъри и чужди експерти. Първият Бизнес форум MySuccess.bg се проведе през април 2010 година като в него пътят към своя успех представиха 12 български мениджъра от всички сектори на бизнеса. До края на 2010 година бяха организирани и секторните MySuccess.bg in Pharmacy (Фармация) и MySuccess.bg in Retail (Бързооборотни стоки). През 2011 г. година се проведоха MySuccess.bg in Education (Образование и бизнес) и MySuccess.bg in CIBRE (Строителство, инфраструктура и бизнес имоти), MySuccess.bg in Finance (Финанси и банки), MySuccess.bg in CRM-BI (Системи за управление на взаимоотношенията с клиентите и Business Intelligence). Регионални Бизнес форуми MySuccess.bg бяха проведени в Пловдив, Бургас, Варна, Пазарджик и Сливен.

За Списание ENTERPRISE

ENTERPRISE е прецизно таргетирано B2B печатно издание за мениджмънт и ERP, с контролирана дистрибуция. ENTERPRISE достига до мениджърите, като говори на техния език и от тяхната гледна точка. Кратко, ясно и точно, първата по рода си бизнес медия в България се насочва изключително към практическите проблеми в управлението на съвременните компании. ENTERPRISE формулира и анализира най-важните явления в българската бизнес реалност – от гледна точка на управление и технологии. Екипът на ENTERPRISE организира Бизнес форумите MySuccess.bg.



За допълнителна информация:

Надя Гогова
Списание "Enterprise"
тел. 02/983 5889
моб. +359 894 426 239
E-mail: nadya@enterprise.bg
web: www.enterprise.bg



За медийни запитвания:


Стоян А. Стоянов
Partner&PR Manager
PRoWay Communications Agency
Моб. тел.: + 359 (879) 646 648
+ 359 (888) 889 811
E-mail: stoyanov@proway.bg

Източник:

Комуникационна агенция PRoWay    

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

3.492