СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012 / Бизнес и икономика

01 Юли 12, 11:49 / Автор: Обществото на деловите жени
Обществото на деловите жени удостои Саша Безуханова с Почетна грамота за утвърждаване авторитета на българската делова жена

Снимка: Обществото на деловите жени удостои Саша Безуханова – ръководител направление „Публична администрация“ на „Хюлет Пакард“ за 63 държави с Почетна грамота за утвърждаване авторитета на българската делова жена. Приз за изключителен принос в съхранението на духовните ценности бе връчен задочно на големия ни поет, драматур и преводач Валери Петров. Поради напредналата му възраст, той не можа да присъства лично, но поздрави гостите на събитието по телефона. „Има едно интересно явление напоследък- наплив на жени на различни позиции в обществения живот и в това няма нищо лошо. Просто се оказа, че силният пол не е толкова силен, а слабият- не е толкова слаб.“, заяви поетът като сърдечно благодари за наградата. „Двата приза са част от цялостен проект на Обществото на деловите жени в подкрепа на личности, които с труда и морала си, с постиженията и таланта си, с духовността и поведението си са житейски модел, който нашата организация ще подкрепя и популяризира“, каза в приветствието си към присъстващите Цветелина Узунова –председател на новата дамска организация. Целта на Обществото е да обедини жени от различни професии, не само от бизнеса, които искат да работят за възраждане и опазване на духовните ценности у нас. „Ако голямата грешка преди 89-та година е била битката срещу духовността, както казва в едно интервю Свобода Бъчварова, която преди два дни си отиде от този свят, то мисията на поколенията след промените е битка за спасяване на духовността. Ето това е една от основните цели на нашата организация“, заяви Цветелина Узунова. На стилното парти, по инициатива на Антонио Василев- основател на фондация „Българи”, бяха събрани средства в подкрепа на храм-паметника „св.Александър Невски“ за неотложен ремонт на куполната част. От името на храмовото настоятелство каузата благослови лично епископ Тихон. Каузата подкрепи лично и акад.Светлин Русев, както и известният холивудски актьор Бен Крос. Сред гостите бяха общинският съветник Любка Качакова, предприемачът Милко Балтов, собственичката на най-голямата у нас компания за медицинско оборудване „Медицинска техника инженеринг“ г-жа Йонка Гетова, г-жа Елван Атилла –член на Борда на Асоциацията на собственици на хотели в „Слънчев бряг“, психотерапевтът от Лондон Ива Руйчева, която отваря практика и в София, представители на висшата държавна администрация, на бизнеса, на изпълнителната и съдебната власт, членове на Софийската адвокатска колегия, както и личности, които са били представяни в броевете на списание Business Woman Magazine.

За Контакти: Катерина Станкова

www.businesswoman-bg.eu