Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Рейтинг: 3.00
(1387)
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 1.04.2016 - До момента
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012
Източници на ИНФОРМАЦИЯ


Изпрати СЪОБЩЕНИЕ до Медиите За PRESS.dir.bg Карта на сайта

СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012 / Общество

Вземи в gLOG
02 Юли 12, 08:55 / Автор: Комуникационна агенция PRoWay
Бразилски ритми и танци превзеха улиците на София
Tudo Brasil Festival 2012 се провежда за първи път у нас и е съфинансиран от програма „Култура” на Столична община в подкрепа на кандидатурата на София за европейска столица на културата – 2019 г.
София, 30.06.2012 г. Танцьори на самба и капоейра от различни школи изпълниха в следобедните часове на 29 юни улиците на София. Стрийт парадът се проведе в рамките на фестивала на бразилската култура Tudo Brasil Festival 2012, който тече с пълна сила в момента в София.

Шествието с дрес код „бяло”, придружавано от перкусии в уникалния бразилски ритъм, тръгна от площад „Александър Невски” и стигна до Народния театър „Иван Вазов”, като на няколко места по маршрута танцьорите спираха, за да направят демонстрации на своите умения. Различните хореографии на candomblé, samba reggae, samba funk, атрактивните акробатични изпълнения на капоейристите и завладящият ритъм на батукада привлякоха погледите на минувачите под палещите лъчи на юнското слънце в София, което допълнително привнесе бразилски вкус към изживяването.

Сред участниците в уличното шествие бяха световноизвестните инструктори по самба и форо Алесандра Кабрал и капоейра – местре Ореля, пристигнали в България специално за фестивала Tudo Brasil. Днес и утре българските почитатели на бразилските ритми ще имат възможността да се насладят отново на уменията на двамата танцьори и хореографи по време на уроците, които те ще водят в Dance Academy в зала „Фестивална”.

Част от събитията в рамките на фестивала е и 5-дневната изложба с творби на български и бразилски артисти, която може да бъде видяна в Арт-Галерия „Paris-Москва”. Свои произведения на едно място показват българският фотограф Митко Момчев и колектива от съвременни бразилски творци Moqueca Brasil, представени у нас от Сезар Пиментел. Българската публика има възможността да се наслади на графиките, картините и фотографиите на седем представители на Moqueca Brasil.

Концерт на групата SamBrazil BG, съставена от български и бразилски музиканти, събра почитатели в Studio 5 вечерта на 29 юни. Освен познати и вече изпълнявани парчета, групата представи за първи път нова композиция, дело на китариста Данте Коутиньо. Същата вечер софийската публика имаше възможност да се наслади и на прожекцията на открито на бразилския филм „A dona da história“.

Тази вечер предстои и едно от най-дългоочакваните събития – концерта на гост звездата на фестивала Ламек, който ще зарадва българската публика с изпълненията си в club *MIXTAPE 5*. Той композира своите мелодии, като съчетава по уникален начин фънк, духа на соул музиката, мъдростта на джаза и достъпността на поп музиката. След края на шоуто на Ламек, гостите ще могат да продължат да се забавляват с DJ Supermax и ще имат шанса да спечелят билет до Париж с Air France.

Фестивалът Tudo Brasil ще приключи в неделя, 1 юли, с горещ Форо бал и парти с DJ Falcão do Brasil в Culture Beat club. Всички, които са докоснати от магията на Бразилия и нейната култура, ще могат да се забавляват заедно, а танцьорите да покажат своите нови умения.

Tudo Brasil Festival 2012 е съфинансиран от програма “Култура” 2012 г. на Столична община и се реализира в подкрепа на кандидатурата на София за европейска столица на културата – 2019 г.



За повече информация:
Мирослава Митева
PR Manager
PRoWay Communications Agency
Mob: + 359 (879) 930 080
E-mail: m.miteva@proway.bg

Източник:

Комуникационна агенция PRoWay



Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

4.6941