Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Рейтинг: 3.00
(1387)
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 1.04.2016 - До момента
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012
Източници на ИНФОРМАЦИЯ


Изпрати СЪОБЩЕНИЕ до Медиите За PRESS.dir.bg Карта на сайта

СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012 / Техника

Вземи в gLOG
05 Юли 12, 18:13 / Автор: LG
Освежаваща елегантност и хладна съблазън: Новите LG хладилници са тук
LG представя четири нови модела от семейството на Total No Frost хладилници
София, 05.07.2012 г. – Новите модели хладилници на LG Electronics по технологията Total No Frost вече са достъпни на българския пазар. Два от хладилниците са от типа Side by Side, а другите се предлагат във варианти с фризер в горната или в долната част. LG дава 10-годишна гаранция на линейния компресор, който осигурява ефективната и безшумна работа на хладилниците.

Постигането на максимална енергийна ефективност е основен приоритет на LG. Затова компанията инвестира в разработването на технологии, които позволяват на нейните клиенти да пестят електроенергия. При хладилниците това се постига от специално разработения линеен компресор, благодарение на който консумацията електроенергия намалява с до 40%, а отделянето на въглероден диоксид се ограничава до 73 килограма на година. По този начин покупката на новите Total No Frost хладилници става не само икономически изгодна, но и природосъобразна. В сравнение с обикновените компресори, линейните имат значително по-малко точки на триене, което помага за безшумната им работа и удължава техния живот. Поради тази причина LG дава 10 години гаранция на компресора на своите хладилници.

LG Electronics Home Appliances предлага хладилници с новата Total No Frost технология (с изключение на моделите с една врата), които са незамръзващи. Те осигуряват постоянно и бързо охлаждане, дълготрайна свежест за продуктите и природосъобразна работа. Основната цел на новата технология е да осигури постоянна циркулация на студен въздух в хладилника и фризера, за да не се образува конденз и уредите да не се заскрежават. Предотвратяването на кондензацията също значи и предотвратяване на замърсяването и развитието на мухъл в хладилника, които от своя страна са причините за бързото разваляне на храната. Липсата на лед по стените на хладилника помага за намаляване разхода на електроенергия, тъй като дори половин сантиметър лед по стените, увеличава консумацията на електричество с до 30%.

При проектирането на хладилниците, LG не забравя и за удобството при употребата на уредите. Най-новата технология, която осигурява спестяване на енергия и комфорт, е Еко-вратата (в модела LG GS9166KSAV). Решението „врата във вратата“ осигурява лесен достъп до храната, която най-често се използва, със само едно натискане на бутон. При използването на Еко-вратата в хладилника влиза по-малко топъл въздух. По този начин се запазва ниската температура, което от своя страна намалява консумацията на енергия.

Zero Clearance е друга иновативна система на LG, която позволява отварянето на вратата на хладилниците на точно 90 градуса. Това помага да се предотврати удара в съседните шкафове и стени. В резултат на това хладилниците стават по-леснодостъпни, а чекмеджетата в съседство могат да се отварят, без да се издраскват повърхностите.

Една от последните иновации на LG през тази година е Pure N Fresh odor-stopping функцията, която засега е налична само в модела GS9166KSAV. Тя представлява система за почистване на въздуха в хладилника, който премахва неприятната миризма чрез циркулация и филтриране на въздушния поток.

GS9166KSAV Side by Side

Природосъобразният LG GS9166KSAV Side by side, оценен с А+ рейтинг за енергийна ефективност, предлага голям обем от приблизително 614 литра и много нови допълнителни възможности. Благодарение на линейния си компресор, този модел изненадва с изключително безшумната си работа.
Ниската консумация на енергия на хладилника е факт заради новите технологии на LG: линейният компресор, вградената Еко-врата, Total No Frost системата и вътрешно LED осветление с нисък енергиен разход.
Новата Pure N Fresh система на LG GS9166KSAV почиства въздуха и отстранява неприятната миризма в хладилника. Специалната V Fresh Zone запазва плодовете и зеленчуците свежи. С помощта на един бутон лесно се изтласква част от въздуха от отделението за съхранение, което помага да се задържи водата в тях. Самото отделение е покрито със силиконово уплътнение и специален капак, който да поддържа балансирана влажност.

LG дава 10 години гаранция на линейния компресор.

GC-P217LGZV Side by side
Благодарение на линейния си компресор LG GC-P217LGZV Side by Side хладилник е тих и икономичен. Като оставим настрана отличните охлаждащи способности на модела и подобрения комфорт при използване, това, което прави GC-P21LGZV толкова специален, е неговият дизайн. Снежнобелият му корпус е декориран с елегантни флорални мотиви. На дясната врата на LG GC-P21LGZV е разположен минибар, който се отваря лесно само с едно докосване. Така можете да вземете желаната напитка, без да се налага да отваряте целия хладилник. Това удобство има и ефект върху консумацията на електроенергия, тъй като ограничава навлизането на топъл въздух от стаята в хладилника. На лявата врата на хладилника потребителите ще намерят диспенсер за вода и ледарка. Основната цел на вградената технология Total No Frost е здравословното съхранение на храната и запазването на нейната свежест. Това се постига както от иновативната система, елиминираща замръзването, така и чрез специалното отделение за плодове и зеленчуци, в което поддържа влагата на оптимално за правилното съхранение ниво.

LG дава 10 години гаранция на линейния компресор. Моделът се очаква скоро на българския пазар.

GB5240AVAZ с фризер в долната част
Моделът с фризер в долната част LG GB5240AVAZ е с рейтинг за енергийна ефективност A++, която се дължи почти изцяло на линейния компресор с 10-годишна гаранция. Изключително модерната и атрактивна визия на LG, който скоро ще се появи на европейския пазар, беше отличена с международна награда за дизайн. Друг характерен белег на модела е функцията Zero Clearance. Благодарение на нея вратата на хладилника се отваря на 90 градуса, в резултат на което се ограничава удрянето на вратата в съседните мебели и стени. Това прави хладилника лесен за вграждане и идеален за малки и тесни кухненски помещения. Total No Frost, Vita-Light Zone и Fresh 0 Zone системите спомагат за запазването на съдържанието на витамини на плодовете и зеленчуците и на свежестта на охладеното месо и риба. На вратата на хладилника е разположен диспенсер за вода, който работи, без да има нужда да се свързва към водопровода в кухнята.

GT9180AVBW с фризер в горната част
Моделът на LG с фризер в горната част GT9180AVBW е от енергиен клас A+ и като капацитет е напълно съпоставим с моделите на компанията с две врати. С него не е необходимо да разделяте на малки порции храната, приготвена в по-голяма тенджера, тъй като отделенията му лесно могат да бъдат преразпределени до капацитет от 600 литра. Икономичното потребление на електроенергия се осигурява от системата Total No Frost, която заедно с това позволява да се запази храната свежа за по-дълго време. Технологията пречи на отделянето на конденз по вътрешните стени на хладилника, което е най-честата причина за бързото разваляне на храната. Благодарение на функцията Fresh 0 Zone вече не е необходимо да чакате с часове за замразяването или размразяването на месото, рибата и зеленчуците. Продуктите в това отделение може да се съхраняват при температура от 0°C. Това дава възможност да се използват веднага или да се съхраняват свежи за по-дълго време. Допълнителни екстри на модела са вътрешното LED осветление, диспенсерът за вода, вграден във вратата на хладилника и въртящата се ледарка, която може да бъде извадена, ако имате нужда от повече пространство.

За LG Electronics, Inc.
LG Electronics, Inc. (KSE: 066570.KS) е световен лидер и технологичен иноватор в областта на потребителската електроника, мобилните комуникации и домакинските електроуреди. Компанията има 117 представителства по целия свят. LG Electronics се състои от 4 бизнес подразделения – Home Entertainment, Mobile Communications, Home Appliance and Air Conditioning and Energy Solution – с продажби в световен мащаб от 49 милиарда щатски долара (54,26 трилиона корейски вона) към края на 2011 г. Компанията е водещ световен производител на плоскоекранни телевизори, аудио-визуална техника, мобилни телефони, климатици и перални машини. За повече информация:
www.lge.bg

За LG Electronics Home Appliance Company
LG Electronics Home Appliance Company е иноватор в производството на домакински уреди. Компанията се е посветила на предлагането на по-здравословни и екологични продукти, съчетаването на интелигентни технологии и нови тенденции в дизайна, както и осигуряване на цялостни решения за подобряване на ежедневието. Продуктите на LG, включващи хладилници, перални, миялни машини, готварски уреди, прахосмукачки и вградени уреди са проектирани, за да прилягат на потребителите по целия свят. Иновативните технологии и удобните функции на LG продуктите, включващи първият интерактивен хладилник в света, миялна машина, работеща с пара и комбинацията от фурна и микровълнова печка, налагат нови тенденции в производството на домакински уреди и спомагат за налагането на LG като глобален лидер.

За Контакти: 

Деница Дженева
AMI Communications за LG Electronics
02/ 989 51 15
0886 634 580
denitsa.djeneva@amic.bg

Източник:
www.lge.bg

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

3.4796