Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Рейтинг: 3.00
(1387)
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 1.04.2016 - До момента
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012
Източници на ИНФОРМАЦИЯ


Изпрати СЪОБЩЕНИЕ до Медиите За PRESS.dir.bg Карта на сайта

СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012 / Информационни технологии

10 Юли 12, 12:06 / Автор: Ontotext
Сайтът на BBC за Олимпийските игри в Лондон 2012 е базиран на технология на българската софтуерна компания Ontotext
В сайта BBC Olympics са интегрирани най-новите семантични технологии на фирмата
Сайтовете BBC Sports и Olympics 2012 на британската медийна група BBC, които след броени дни ще отразяват Олимпийските игри в Лондон, са разработени на база на семантични технологии на българската компания Онтотекст, част от Сирма Груп. Това затвърждава успеха на фирмата в сферата на семантичната обработка на медийно съдържание, който беше постигнат с разработката на сайта на BBC за Световното първенство по футбол през 2010 година.

В архитектурата на сайта на BBC за Олимпийските игри в Лондон е използвано семантичното хранилище OWLIM, разработено от Ontotext, както и нейното решение Concept Extraction Service (CES). Ontotext е сред водещите фирми в света, работещи в иновативната сфера на семантичните технологии – сегмент, който позволява на компютрите да разбират много по-добре запитванията, направени от хора. Именно по тази причина семантичните системи се сочат като бъдещето на интернет търсачките, позволявайки на машините да търсят не само по ключови думи, но и по значение. Сайтът BBC Olympics е добър пример за възможностите на семантичния уеб и на разработките на бългaрската фирма в тази сфера, позволявайки на потребителите да откриват много по-богато и много по-добре съответстващо съдържание за спортното събитие.

Ontotext разработва семантичен софтуер вече над 10 години, а сред продуктите й са платформата за семантична анотация KIM, най-бързото OWL хранилище в света OWLIM, системата за уеб търсене и анализи WMF, семантичните продукти в сферата на биомедицината Semantic Biomedical Tagger и LinkedLifeData, както и платформата FastForge. Освен BBC, клиенти на компанията са Националният архив на Великобритания, Press Association, AstraZeneca, The British Museum, Basel Institute on Governance, Raytheon, Софийският университет "Св. Климент Охридски" и др.

За Онтотекст

Онтотекст предоставя основни семантични технологии с висока производителност, мащабируемост и съвместимост. Онтотекст е известен с няколко свои продукта: KIM (популярна платформа за семантична анотация и търсене), OWLIM (семантична база данни, доказала се като най-бърза и мащабируема RDF(S)/OWL система). Решенията, създавани с технологиите на Онтотекст, пестят значително време и финансови ресурси в процеса на достъп и обработка на текст и данни от множество източници в сферата на науките за живота (фармацевтика, медицина, биология), издателската дейност, търговското разузнаване (Business Intelligence), телекомуникациите, набирането на персонал и други. През последните десет години Онтотекст се е наложила и като важен участник в редица значими проекти с отворен код, като GATE и Sesame. Компанията е една от най- иновативните и успешни български софтуерни фирми и е част от Сирма Груп Холдинг.

За Контакти: + 359 885 90 52 99

Източник:
http://www.ontotext.com/

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

3.5959