Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Рейтинг: 3.00
(1387)
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 1.04.2016 - До момента
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012
Източници на ИНФОРМАЦИЯ


Изпрати СЪОБЩЕНИЕ до Медиите За PRESS.dir.bg Карта на сайта

СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012 / Автомобили и горива

Вземи в gLOG
10 Юли 12, 12:07 / Автор: Интер Експо Център – София
Пред Интер Експо Център – София бе открита първата зарядна екостанция за електромобили
Основно предимство на първата зарядна екостанция (ЗЕС) е фактът, че тя се зарежда изцяло със „зелена“ енергия от собствена фотоволтаична инсталация, която затваря цикъла от този екологичен и икономичен градски транспорт.
„Мястото бе специално препоръчано от арх. Петър Диков – главния архитект на Столична община, и за нас то е от особено значение, защото е съобразено с интересната програма на Интер Експо Център и дава възможност на бизнес елита и представители на техническата мисъл на България да минават всеки ден покрай станцията – заяви на откриването проф.инж. Росен Малчев, управител на Консорциум „Зелена България“. – Специална благодарност за подкрепата искам да изкажа на инж. Иван Иванов, Председател на Борда на директорите и на г-н Ивайло Иванов – Управител на Интер Експо Център – София. Перспективите за развитието на подобни зарядни екостанции е именно те да са пред подобни обществени центрове. Собствениците на електромобили могат да ги зареждат през времето, когато са ангажирани с посещения на тези публични места.“

Основно предимство на първата зарядна екостанция (ЗЕС) е фактът, че тя се зарежда изцяло със „зелена“ енергия от собствена фотоволтаична инсталация, която затваря цикъла от този екологичен и икономичен градски транспорт. Тя е напълно автономна – не се нуждае от допълнителна инфраструктура и осигурява директно използване на добитата от слънчевата радиация електроенергия без загуба от пренос по разпределителната електромрежа.

Консорциум "Зелена Енергия" е партньор на Национална информационна платформа ЕЛЕКТРОМОБИЛИ. Сред гостите на откриването бе заместник-председателят на СОС от Алианс за София и привърженик на реформаторството и екологичния подход г-н Мартин Заимов.

Присъстваха и гости от Столична община, Програмата за малки проекти на глобалния екологичен фонд, които съфинансират проекта, МОСВ, МРРБ, МИЕТ, АУЕР и финансиращата проекта организация – ПРООН.

За Контакти:Надежда Ванева 02/ 9655292

Източник:
www.iec.bg

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

5.3126