Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Рейтинг: 3.00
(1387)
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 1.04.2016 - До момента
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012
Източници на ИНФОРМАЦИЯ


Изпрати СЪОБЩЕНИЕ до Медиите За PRESS.dir.bg Карта на сайта

СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012 / Музика

Вземи в gLOG
10 Юли 12, 12:50 / Автор: Комуникационна агенция PRoWay
НАД 20 000 ДУШИ СЕ ВКЛЮЧИХА В МАСОВОТО РОК ТЪРЖЕСТВО НА СТАДИОН „ВАСИЛ ЛЕВСКИ” ВЪВ ВСЕКИ ЕДИН ОТ ДНИТЕ НА SOFIA ROCK 2012!
АКСЕЛ РОУЗ ЗАД СЦЕНАТА СЛЕД КОНЦЕРТА: „THIS IS IT! THIS IS IT! THIS IS WHAT THE REAL SHOW IS!”
Аксел Роуз и всички музиканти от Guns `n` Roses останаха изключително поласкани от невероятно емоционалния отговор на публиката на всеки един от хитовете на групата по време на първия им лайв в България. Шоуто на една от най-чаканите от българските фенове банди продължи малко повече от 3 часа, като известният с традиционно по-късното начало на концертите си Аксел Роуз изненада и публика, и организатори с желанието си да започне концерта няколко минути преди предвиденото. Това е рекорд за групата в рамките на последното им турне. Аксел, който е популярен с пестеливостта си на думи към публиката, видимо се развълнува и преди да слезе от сцената, извика: „You are amazing, you are f***ing awesome!” („Вие сте невероятни, вие сте наистина страхотни!”) А веднага след края на концерта фронтменът събра музикантите от Guns `n` Roses зад сцената, поздрави ги, прегърна ги и извика силно: „This is it! This is it! This is what the real show is”! (Ето това е! Ето това е! Ето това е истинското шоу!”) След това всички музиканти и екипът на Guns си организираха шумно парти в бекстейдж зоната, което продължи до изгрев слънце. Последен си тръгна Аксел, който директно от стадиона се качи на самолета за следващата си дестинация. Ди Джей Ашба и Дизи Рийд от Guns `n` Roses дадоха интервюта за две български телевизии, въпреки предварителната информация от пр-а на групата, че не е възможно да се провеждат интервюта в деня на концерта. Ди Джей Ашба остана приятно изненадан, когато зад сцената видя момиче, татуирало на целия си гръб неговия образ и го снима неколкократно с фотоапарата си.

Музикантите от TRIVIUM не криеха вълнението си, че ще бъдат хедлайнери на първия ден и за всички стана ясно, че за тях е наистина важно да направят едно истинско голямо шоу, каквото се очаква от финалното участие на вечерта. Безспорно групата се оказа достоен хедлайнер, като публиката подобаващо ги приветства и щедро им се отблагодари с оглушителни викове. „Не знам кои банди са идвали тук, но ви обещаваме, че ще направим така, че целият свят да разбере каква невероятна публика има тук”, закле се пред вярната българска публика Мат Хийфи.

Със сигурност феновете ще запомнят горещия фестивал SOFIA ROCKS 2012 с най-силния, личен и емоционален контакт, който три от групите направиха с публиката по време на концертите си – Clawfinger, Ugly Kid Joe и Kaiser Chiefs. Подобно присъствие на сцената като това на вокала на Clawfinger – Зак рядко може да се наблюдава! Щастливците на стадиона станаха свидетели на уникалната му енергия и харизма. Зак деномстрира завидни акробатични умения, подскачайки от една колона на друга и хвърляйки се в публиката и обратно на сцената. Фронтменът на Ugly Kid Joe – Уитфийлд от своя страна кипеше от енергия цял ден преди шоуто, като непрестанно подкрепяше своите колеги от другите групи и даваше безброй интервюта за българските медии. Кулминацията в концерта на Ugly Kid Joe беше моментът, в който стадионът се превърна в лекоатлетическа писта, когато Уит се втурна от сцената към трибуните от дясно и повлече след себе си публика, фотографи и охрана, обикаляйки в луд спринт целия терен и не оставяйки място с фенове непосетени от него. Най-британското присъствие на фестивала – Kaiser Chiefs изненада повече от приятно цялата публика. Музикантите от групата едва сдържаха вълнението си преди качването си на сцената, раздадоха се на публиката и скъсиха максимално дистанцията, като се смесиха с феновете пред сцената и на трибуните. Публиката от своя страна ги подкрепи с гръмогласно скандиране на всеизвестния им сингъл „Ruby”.

Within Temptation също споделиха зад сцената, че това е един от най-силните им концерти досега. Те не са очаквали, че имат толкова много фенове в България и са много приятно издненадани от супер топлия прием на нашата публика.

Като цяло атмосферата в бекстейдж беше повече от фестивална! Всички банди си говореха помежду си един с друг и се снимаха заедно. Всяка група, слизаща от сцената бе посрещана от колегите си с аплодисменти и поздравления. Имаше и такива банди като Sweet Savage, които забравиха да си тръгнат и останаха още един ден и по време на втория фестивален ден обикаляха из стадиона и се снимаха с публиката през цялото вревме. Някои от музикантите бяха дошли със семействата си, децата и кучетата си и на моменти главните участници във фестивала играеха с децата на дама и криеница.

Безспорно всички български банди бяха достойна част от фестивала и бяха приветствани от музикантите от другите групи. Първия ден Viperfish, а след това и Аналгин откриха ударно фестивала и направиха подобаващо загряващо шоу. Мощно започна и вторият ден, благодарение на Der Hunds и D2, които получиха специални поздравления от музикантите от другите групи.

За поредна година фестивалът се проведе с подкрепата на Столична община. Кметът Йорданка Фандъкова и нейният екип оказаха пълна подкрепа на организаторите. Някои от линиите на градския транспорт в София удължиха работното си време, за да може да извозят многохилядната публика.


Най-големият рок фестивал за годината в България SOFIA ROCKS 2012 беше част от събитията, с които ОББ отбелязва през тази година 20-годишнината от създаването си. Участието на световноизвестните групи и музиканти, част от които стъпиха за първи път на българска сцена, стана възможно благодарение на подкрепата на банката за провеждането на фестивала.

ОББ избра музикалното рок събитие на 2012-та и за провеждането на официалния коктейл за своя 20-годишен юбилей. В изискана обстановка ръководството на банката посрещна близо 500 официални гости, сред които и част от звездите на SOFIA ROCKS 2012 – вокалистите на Ugly Kid Joe и Sweet Savage - Уитфийлд и Рей. С отлична гледка към сцената гостите на коктейла имаха възможността да се насладят на уникалните рок изпълнения, да усетят неповторимата атмосфера на фестивала и да се срещнат с някои от своите идоли.

ОББ е традиционен спонсор на инициативи и кампании, целящи опазването на българското културно и историческо наследство, на културни и музикални прояви, спортни федерации и отделни турнири, както и събития, насочени към децата.

Феновете и звездите отпразнуваха музикалното събитие с подобаващи количества от официалната бира на Sofia Rocks – TUBORG.

Източник:

Комуникационна агенция PRoWay      

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

3.8045