Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Рейтинг: 3.00
(1387)
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 1.04.2016 - До момента
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012
Източници на ИНФОРМАЦИЯ


Изпрати СЪОБЩЕНИЕ до Медиите За PRESS.dir.bg Карта на сайта

СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012 / Техника

Вземи в gLOG
12 Юли 12, 11:37 / Автор: LG
LG представи перална машина с огромен капацитет от 21 кг
Моделът WM8000 спестява на домакините цели 20 минути при всеки цикъл на изпиране
София, 12 юли, 2012 г. - LG Electronics представи най-голямата в света перална машина с предно зареждане с капацитет 21 кг WM8000. Моделът позволява на потребителите да изпират повече дрехи при всяко едно зареждане. Дори обемистото спално бельо в комбинация със завивките вече не е непосилна задача.

Новият модел LG WM8000 използва мощността на TurboWash технологията, за да предложи изключително качество на пране и да спести на потребителите цели 20 минути при всеки цикъл на изпиране. Оборудвана е с Inverter Direct Drive двигател (директно предаване на мощност от мотора към барабана, без ремъци или ролки), патентована от LG технология, която гарантира по-голяма мощност при по-ниска консумация на енергия.

“Когато работихме върху WM8000, си поставихме две основни задачи – продуктът да събира повече дрехи и да пести време,” каза Сеонг-жин Йо, изпълнителен вицепрезидент на LG Home Аppliances, отдел „Перални машини“. “Постигнахме и двете цели. Вярваме, че потребителите ще бъдат много впечатлени от крайния резултат.”

С капацитет от 21 кг в сравнение със стандартните за американския пазар 19 кг, WM8000 предоставя възможност за изпиране на 18% повече пране. Революционната LG TurboWash технология комбинира центрофуга и изплакване, като по този начин спестява на домакинствата по 20 минути при всяко зареждане, без по-краткият цикъл да се отразява на качеството на изпирането. Новата перална машина използва още технология за пара, която прониква в тъканите и отстранява мръсотията и миризмата.

6Motion технологията на LG се характеризира с шест механизма на пране: стандартно (Tumbling), люлеене (Scrubbing), филтриране (Filtration), търкаляне (Rolling), синхронизиране (Stepping) и въртене (Swinging). Използвайки механизмите в различни комбинации съобразно материята на дрехите, новата технология гарантира безупречно изпиране. Подобреният електронен програматор с дисплей осигурява лесен достъп до всички функции на машината, като в същото време допринася за нейния стилен и елегантен дизайн. Пералната машина предлага разнообразие от програми за пране, включително програма с увеличена мощност за изчистване на петна и „автоматична и оптимална” програма, която определя режима на пране в зависимост от количеството дрехи. Новият модел перална машина е с вградена Smart Diagnosis технология, която помага за диагностициране и отстраняване на неизправностите, което намалява разходите за ремонти.

Според независимо проучване в САЩ жените прекарват средно осем часа на седмица в пране, като 75% определят тази домакинска работа като „досадна”. Много от тях считат, че заради прането пренебрегват други важни аспекти от техния живот, а именно – спорт (30%), време със семейството (28%), поддържане на социални контакти (20%), други ежедневни занимания. Запитани какво биха правили, ако времето за пране значително се скъси, домакините отбелязват, че биха прекарвали повече време със семейството и приятелите си или просто биха си почивали, наслаждавайки се на кратките мигове тишина и спокойствие. LG очаква, че новата TurboWash перална машина с мега капацитет ще бъде революционна стъпка към един по-пълноценен живот на домакините по света.

Новата перална машина първоначално ще се предлага на американския пазар .

# # #

За LG Electronics, Inc.
LG Electronics, Inc. (KSE: 066570.KS) е световен лидер и технологичен иноватор в областта на потребителската електроника, мобилните комуникации и домакинските електроуреди. Компанията има 117 представителства по целия свят. LG Electronics се състои от 4 бизнес подразделения – Home Entertainment, Mobile Communications, Home Appliance and Air Conditioning and Energy Solution – с продажби в световен мащаб от 49 милиарда щатски долара (54,26 трилиона корейски вона) към края на 2011 г. Компанията е водещ световен производител на плоскоекранни телевизори, аудио-визуална техника, мобилни телефони, климатици и перални машини. За повече информация:
www.lge.bg

За LG Electronics Home Appliance Company
LG Electronics Home Appliance Company е иноватор в производството на домакински уреди. Компанията се е посветила на предлагането на по-здравословни и екологични продукти, съчетаването на интелигентни технологии и нови тенденции в дизайна, както и осигуряване на цялостни решения за подобряване на ежедневието. Продуктите на LG, включващи хладилници, перални, миялни машини, готварски уреди, прахосмукачки и вградени уреди са проектирани, за да прилягат на потребителите по целия свят. Иновативните технологии и удобните функции на LG продуктите, включващи първият интерактивен хладилник в света, миялна машина, работеща с пара и комбинацията от фурна и микровълнова печка, налагат нови тенденции в производството на домакински уреди и спомагат за налагането на LG като глобален лидер.

За Контакти:

Деница Дженева
AMI Communications за LG Electronics
02/ 989 51 15
0886 634 580
denitsa.djeneva@amic.bg

Източник:
www.lge.bg

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

2.9771