Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Рейтинг: 3.00
(1387)
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 1.04.2016 - До момента
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012
Източници на ИНФОРМАЦИЯ


Изпрати СЪОБЩЕНИЕ до Медиите За PRESS.dir.bg Карта на сайта

СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012 / Информационни технологии

16 Юли 12, 09:48 / Автор: Сирма Солюшънс
Сирма Солюшънс подкрепя конкурса по програмиране на PC Magazine Bulgaria
Компанията е генерален спонсор на финала на надпреварата
През месец юли българската софтуерна компания Сирма Солюшънс, която е част от Сирма Груп Холдинг, ще бъде генерален спонсор на финалния кръг от конкурса по програмиране на списание PC Magazine Bulgaria. Проявата, чието тазгодишно издание започна през ноември 2011 г., завършва на 13 юли в пресцентъра на БТА, където ще бъдат официално обявени победителите. Сирма осигурява парична награда и освен това зададе предизвикателната задача, по която работиха участниците във финала.

„Искаме да предизвикаме младите програмисти, участващи в надпреварата, да потърсят нестандартни и нови подходи. Самите ние през годините винаги сме се стремили да подхождаме иновативно към различни проблеми и в резултат на това Сирма вече 20 години се налага като компания, която създава продукти в някои от най-новите сегменти на софтуерния бранш. Целта ни е да покажем на българските студенти, че те могат да се реализират и в България, вместо да си мечтаят за Силициевата долина. Фирмите от групата на Сирма предлагат комбинация от интересна работа, развитие в иновативни сфери на технологиите, добро заплащане и възможност пред всеки служител да се развие, достигайки чрез своя принос дори до съдружник в някоя от компаниите от групата. Показателен за това е фактът, че днес съсобственици в много от дружествата на Сирма са някои от първите служители в тях“ - заяви Цветан Алексиев, изпълнителен директор на Сирма Груп Холдинг.
Той добави, че инициативи като състезанието по програмиране на PC Magazine Bulgaria са изключително важни за развитието на българския ИТ сектор и е от голямо значение индустрията да ги подкрепя.

Конкурсът по програмиране на PC Magazine Bulgaria води началото си от 1994 година и през изминалите години се е утвърдил като едно от водещите състезания по програмиране у нас. Той се провежда в два етапа - един задочен, който се състои от шест кръга и един присъствен, при който най-добрите 12 състезатели решават задача в реално време. Задачите са на популярни програмни езици като C++, Java, Pascal и др.

„Сирма винаги е била и ще бъде това, което са нейните служители. За нас най-ценният капитал са хората и именно поради тази причина се стремим да привличаме и задържаме най-талантливите. Ние в Сирма се стремим винаги да инвестираме в своите служители и да развиваме техните силни качества, превръщайки компанията в предпочитано място за работа. Примери за това са различните обучения, сертификационни програми, менторинг. Тук, в Сирма всеки един млад човек, стъпващ на прага на своята кариера, може да получи необходимите знания и подкрепа, за да реализира потенциала си и да развива и създава нови продукти на световно ниво“ - завършва Явор Джонев, съосновател на Сирма и изпълнителен директор на Сирма ИТТ.

Повече за Сирма

Сирма Груп Холдинг е най-големият български технологичен холдинг с 20 годишна история и доказан опит в създаването на нови бизнеси на знанието. Някои звена в Сирма Груп са дори сред глобалните лидери в своите сектори, а други са водещи технологични фирми в България.

В основата на този успех е силният фокус върху познанието и иновацията като главна добавена стойност за бизнеса и обществото, както и ангажираността на Сирма към нуждите на клиентите, партньорите и служителите си. Всеки от бизнес звената на Сирма съчетава компетентност и гъвкавост в своята специфична област с подкрепата и инфраструктурата на целия холдинг, което дава допълнителни предимства за техните клиенти, както и за служителите с предприемачески дух.

Днес групата се ръководи от същите хора, които са я създали и развивали през годините, доказвайки своята компетентност в сферата на информационните технологии и управлението. „Това ни дава увереност, че се движим в правилна посока и сме гарантирали стабилността на новите си проекти. Сирма особено цени своя човешки потенциал – собственици в компаниите са десетки от служителите, допринесли със своя труд и креативност за успеха. Убедени сме, че в България успехът е възможен по пътя на знанието и искаме да предадем своя оптимизъм на повече млади хора у нас“, посочва Чавдар Димитров – изпълнителен директор на Сирма Солюшънс, която е най-голямото звено в групата.

За Контакти: + 359 885 90 52 99 

Източник:
www.sirma.bg

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

0.1106