Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Рейтинг: 3.00
(1387)
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 1.04.2016 - До момента
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012
Източници на ИНФОРМАЦИЯ


Изпрати СЪОБЩЕНИЕ до Медиите За PRESS.dir.bg Карта на сайта

СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012 / Общество

18 Юли 12, 14:07 / Автор: www.varnapress.net
Вълна от жалби срещу застраховките на банките
Последната година жалбите срещу застраховка „Живот” в полза на банките, сключвани при потребителски кредит, са се увеличили с над 50%.
Последната година жалбите срещу застраховка „Живот” в полза на банките, сключвани при потребителски кредит, са се увеличили с над 50%. Вълната от сигнали e заради императивната банкова политика, която задължава гражданите да плащат средно 120 лв. за година на свързана с банката застрахователна компания. „Това става при условия в ущърб на гражданите. При инцидент застрахователите традиционно отказват да покрият кредита, ползвайки разтегливи и спорни понятия”, алармира Явор Якимов, главен експерт към Национална асоциация за защита на застрахованите /НАЗЗ/.

Фиктивни стари заболявания, непредвидени събития и непредпазливост са сред най-често срещаните обвинения и трикове, които застрахователите ползват срещу гражданите, за да не платят обезщетение. Така съвестни платци остават без компенсация, и дори техните деца са принуждавани неоснователно да плащат кредит по 10 години или повече.

Консултантите на НАЗЗ безплатно разглеждат всеки месец по 4 – 5 нови случая, като тенденцията е жалбите да се увеличават. „Положителното е, че гражданите стават все по активни в търсене на своите права”, каза Якимов.

За Контакти:info@varnapress.net

Източник:
www.varnapress.net

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

3.0646