Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Рейтинг: 3.00
(1387)
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 1.04.2016 - До момента
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012
Източници на ИНФОРМАЦИЯ


Изпрати СЪОБЩЕНИЕ до Медиите За PRESS.dir.bg Карта на сайта

СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012 / Бизнес и икономика

Вземи в gLOG
18 Юли 12, 16:35 / Автор: Комуниакционна агенция PRoWay
Български предприемачи ползват безплатно словенски опит за успешен бизнес
Програмата включва обучителни срещи в Словения и България
София, 18.07.2012 г. Български предприемачи ще могат да се възползват безплатно от опита на успешни словенски бизнесмени, ментори и експерти от различни области на бизнеса, както и да се включат в бизнес пътувания до Словения. Целта е да повишат своите знания и умения за управление и да се запознаят с действащи и приложими в практиката методи за бизнес израстване. Възможности за това предоставя проектът „Иновативни знания без граници”, изпълняван от Фондация „Център за предприемачество и управленско развитие – България” (CEED България) и Zavod mreža podjetništva – CEED Словения. Проектът е финансиран от Европейския социален фонд чрез Министерството на труда и социалната политика по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси”.

Програмата, която ще продължи до края на април 2013 г., включва провеждането на тематични работни срещи в Словения и България, участие в двустранни бизнес срещи и конференции, както и в регионалната конференция на CEED мрежата, която всяка година се провежда в различна страна. Проектът е отворен за предприемачи, стартиращи компании, собственици и мениджъри на малки и средни предприятия, ментори, инвеститори и хора със силен предприемачески дух, желаещи да стартират бизнес, стана ясно днес при представянето на проекта.

„В Словения от години успешно работят програмите за мениджъри и предприемачи Top Class Plus, Top Class Advanced и Top Class Finance, разработени от CEED Словения, които предоставят платформа за обучение, обмен на опит с други предприемачи и мениджъри, и съдействат за разширяване на бизнес контактите между участниците. Чрез проекта „Иновативни знания без граници” искаме да пренесем опита от тях в България и да помогнем на българските предприемачи да се възползват от словенския бизнес”, коментира Николай Ярмов, изпълнителен директор на CEED България. Изборът на Словения за обмена на бизнес опит не е случаен – географски и исторически двете страни имат доста сходни черти. Пазарите и на двете страни са малки, но за разлика от нашата страна мисленето на словенските предприемачи е ориентирано много по-глобално, а в 21-ви век бизнесът вече е именно глобален, допълни Ярмов. По думите му, в Словения до преди 10 години 70-80% от младите хора са се стремели основно към държавна работа, която носи стабилни доходи, но сега предприемаческият дух сред словенските младежи се е увеличил.

Освен опита, който ще получат от словенските предприемачи, участниците в проекта „Иновативни знания без граници” ще имат възможността да осъществят контакти с инвеститори, рискови фондове и бизнес ангели, с клиенти и партньори в чужбина, както и да се запознаят с добри практики за излизане на международни пазари, посочи Станислав Червенков, функционален експерт по проекта. Първата от работните срещи ще се проведе в Словения в началото на месец септември, като на нея ще бъде разгледана темата за успешното управление на компаниите, развитието на пазара и управлението на проекти. На следващите събития, които ще се проведат в месеците от октомври до февруари, ще се обсъди финансирането на растежа и развитието на компании, позиционирането на продукти на пазара, управлението на бързо растящи компании, начините за определяне на бизнес модела така, че той да предоставя продукт или услуга с висока стойност, както и продажбите и успешното управление на корпоративния жизнен цикъл на компаниите.

Младите предприемачи Крис Георгиев, участник, и Любомир Гетов – ментор в предишни издания на програмите Top Class на CEED България, коментираха значението на подобни обучителни програми за трупането на ценен опит и реална бизнес практика, коквато не би могла да бъде усвоена в резултат на нито една академична програма. Предприемачите изтъкнаха и факта, че в момента у нас стартирането на собствен бизнес е много по-лесно, отколкото преди десетина години. Изпълнителният директор на CEED България Николай Ярмов също изрази убеждението си, че ако в България започнат да се виждат все повече успели млади предприемачи, техният пример ще бъде заразителен, за да запали искрата и у останалите.

За допълнителна информация:
Диана Чобанова
PR Assistant
PRoWay Communications Agency
мob: + 359 (879) 931 336
е-mail: d.chobanova@proway.bg


„Настоящият документ е изготвен с финансовата помощ на Европейския социален фонд. Фондация „Център за предприемачество и управленско развитие – България” носи цялата отговорност за съдържанието на настоящия документ, и при никакви обстоятелства не може да се приеме като официална позиция на Европейския съюз или Министерство на труда и социалната политика.”

Източник:

Комуникационна агенция PRoWay 

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

0.1117