Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Рейтинг: 3.00
(1387)
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 1.04.2016 - До момента
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012
Източници на ИНФОРМАЦИЯ


Изпрати СЪОБЩЕНИЕ до Медиите За PRESS.dir.bg Карта на сайта

СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012 / Предприемачество

26 Юли 12, 13:54 / Автор: LAUNCHub
Фондът LAUNCHub избра първите 9 екипа които ще получат по 30 000 евро финансиране
Срещу инвестицията фондът ще придобие дялове в тях
Фондът LAUNCHub (Launch hub) избра първите 9 екипа, в които ще инвестира 30 000 евро срещу дялово участие от 8-10% и които ще участват в програмата на фонда през есента.

Екипите, които направиха най-силно впечатление на Инвестиционния Комитет и ще бъдат финансирани са (по азбучен ред):

AZ 4CAST (софтуер като услуга, “Business Intelligence” за прогнозиране на продажбите и влиянието им върху текущите маркетингови активности), Cinematic (социална мрежа за кинофенове и мобилно приложение за закупуване на билети), Coherent Labs (иновативно софтуерно решение, улесняващо програмирането на игри), Deed (уеб платформа за поставяне на предизвикателства към себе си и останалите), Habbits (мобилно приложение за деца до 8 години, съчетаващо забавление и изграждане на полезни навици), ID2Doc (продукт, автоматизиращ прочита на лични документи, ускоряващ работата с клиенти и ограничаващ възможността от скъпоструващи грешки), KBLE [‘keibl] (технология за търсене, разглеждане и споделяне на снимки, отличаваща се с релевантни резултати), Уча.се (Ucha.se) – социален уебсайт за специализирани образователни видео клипове за по-забавен начин на учене, Useful At Night (социална медия за парти персони, която помага да разбереш “къде е купонът довечера”).

Проектите бяха избрани след предизвикателно 4-дневно събитие, т.н. Дълъг уикенд, който е и последния кръг от процеса по кандидатстване в LAUNCHub.

По време на интензивното събитие, съпроводено с менторство и коучинг, шестнадесетте екипа получиха обратна връзка за подобряване на презентационните си умения и рафиниране на бизнес идеята си, за да се представят по-добре по време на последния “Ден на предизвикателството” – презентация и сесия с въпроси и отговори пред Инвестиционния комитет.

“Много сме впечатлени от представянето и особено от прогреса на всички екипи, участвали в Дългия уикенд. Най-важно за нас, освен решението за инвестиция, бе да направим тези дни предизвикателни и ползотворни за всички участници”, коментира Любен Белов, управляваш партньор във фонда.

“Насърчаваме всички екипи, които не се класираха за финансиране, да продължат да работят по проектите си. Ние ще следим тяхното развитие и ще им помагаме по всякакъв начин, за да успеят да се представят още по-добре по времена на някой от следващите ни прозорци за кандидатстване”, добави Тодор Брешков, управляваш партньор в LAUNCHub.

Деветте екипа, два от които от Хърватска, ще бъдат поканени в София за период от 1-2 месеца, за да работят интензивно върху развитието на бизнес идеята и продукта си и да се възползват пълноценно от менторството, коучинга и нетуъркинга, които LAUNCHub ще им предоставят.

Младите предприемачи ще участват във формираните според нуждите им мастер класове и отворени срещи със специалистите, от чиито съвети се нуждаят, за да се подготвят за т.н. Ден на инвеститорите, в който ще представят напредъка си за да получат допълнително финансиране от LAUNCHub и външни инвеститори.

Продължителността на Акселераторската програма е гъвкаво, което означава, че екипите могат да я “завършат” между 3 и 12 месеца. Това означава, че дадена компания е изпълнила основните си ключови цели, като в зависимост от спецификата на бизнеса това би могло да бъде лансиране на успешен продукт, да презентират по време на Деня на инвеститорите и в най-добрия случай – да получат последващо (SEED) финансиране от LAUNCHub/друг инвеститор.

Повече за LAUNCHub:

LAUNCHub (Launch hub) e Seed фонд, подкрепен с менторска програма, който инвестира общо 9 милиона евро в стартиращи компании, предимно от сектора на информационните и комуникационни технологии, от България и региона.
LAUNCHub си партнира с един от най-успешните акселератори в Европа, “Seedcamp”, както и с Института за предприемачи на Сиско в България. За международна подкрепа LAUNCHub разчита също и на “Mozilla Web FWD” и “DreamIt Ventures”.

Фондът партнира и с други организации, обвързани с развитието на предприемаческата екосистема в България, каквито са споделеното работно пространство betahaus и студентската организация “Start it Smart”.

Освен инвестиции, LAUNCHub осигурява на екипите и менторска програма, чрез която стартиращите предприемачи да развият идеите си по-бързо, с помощта на професионални съвети и напътствия от над 200 ментора от България и около 1200 от чужбина.

LAUNCHub управлява 9 милиона евро по инструмента “Entrepreneurship Acceleration and Seed Financing” по холдинговия фонд JEREMIE.

Акселераторската програма на LAUNCHub отваря т.н. прозорци за кандидатстване три пъти годишно и фонда селектира около 15 екипа, които кани на т.н. Дълъг уикенд (4 дни). След като се запознава отблизо с предприемачите и ги подготвя да презентират по най-добрия начин пред Инвестиционен комитет, фонда избира 8-9 от екипите, които получават финансиране от 30 000 евро срещу дялово участие от 8-10%.

По време на следващия “SEED” етап, LAUNCHub предоставя последващо финансиране до 170,000 евро.

Повече за Инвестициония комитет на LAUNCHub:

Разширеният Инвестиционен комитет на фонда LAUNCHub се състои от няколко основни типа бизнес специалисти.

Представителите на други акселератори са: Решма Сохони, партньор в “Seedcamp”, Паскал Финет, Директор на програмата на “Mozilla WebFWD”, Пол Брагел, партньор в “i/o Ventures” и Кери Ръп, Управляващ партньор в “DreamIt Ventures”.

Вторият тип са успешни предприемачи от България, като Светозар Георгиев (съизпълнителен директор на “Телерик”, Елвин Гури (съосновател на ”Джет Файненс” и текущ изпълнителен директор на “Ривърстикс кепитъл”), Антон Титов (съосновател на сайта hotfile), Адел Закут (основател на сайта openbuildings.com и clippings.com), Костадин Йорданов, изпълнителен директор на “Бианор”, Бостян Спетич изпълнителен директор на “Земанта”.

Други ценни членове на комитета са успешни корпоративни лидери и ангели инвеститори като Гати ал Джебури (Маркетинг директор на Лукойл за Близкия Изток), Христо Манов (Вицепрезидент на групата компании на “Avon” за Централна и Източна Европа), Боян Калчев (Изпълнителен директор и финансов директор на бТВ Медия груп, част от CME/Про ТВ), Ивайло Вътев (Изпълнителен директор ”Аурубис”).

Секторът на инвестиционното банкерство е представен от Драган Маноев (Директор на “Lazard”, Сан Франциско), Иван Димов (бивш Прецедател на Борда на Директорите на Нет Инфо), Мартин Корбмашер (бивш регионален управител на “CSFB Germany”).

Членовете от екипа на LAUNCHub, които също участват в Инвестиционният комитет – Йенс Миелшоф (председател на фонда “beta plus”), Тодор Брешков и Любен Белов (управляващи партньори в LAUNCHub), Ирина Димитрова (финансов директор във фонда), Светлан Станоев (председател на Института за предприемачи на Сиско в България).

Източник:
http://launchub.com/

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

3.5166