Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Рейтинг: 3.00
(1387)
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 1.04.2016 - До момента
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012
Източници на ИНФОРМАЦИЯ


Изпрати СЪОБЩЕНИЕ до Медиите За PRESS.dir.bg Карта на сайта

СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012 / Спорт

Вземи в gLOG
08 Август 12, 08:44 / Автор: Anett&Co
С гонки между аматьори и професионалисти ще изненада тазгодишното издание на Международната регата “Кор Кароли”
От 10 до 14 август между градовете Варна, Созопол и Балчик ще се проведе ‘’XII-та Международна регата "Cor Caroli - Bavaria Yachts, powered by LEXUS”. По традиция тя се организира от фондация „Кор Кароли” и Яхт-клуб „Бавария яхтс”, като от тази година се подкрепя от генералния спонсор LEXUS. Очаква се тазгодишното издание да събере за 12-та поредна година елита на ветроходството и да предложи на публиката екстремни емоции, които са запазената марка на регатата, създадена в памет на Капитан Георги Георгиев - първият българин, извършил сам околосветско плаване с ветроходна яхта.
В последните издания на регатата участваха екипажи от Русия, Украйна, Турция, Швейцария, Дания, Румъния, Бразилия и САЩ. Тази година организаторите очакват в състезанието да се включат над 50 ветроходни лодки с над 400 елитни ветроходци, повечето от които принадлежат към най-високите слоеве на обществото, защото ветроходството е не просто скъпо хоби, а истинска страст, споделяна от хора, които налагат темпото и дневния ред, както в бизнеса, така и в обществото.

Специално за любителите на този спорт ще се проведат две състезания „Pro-Am”, в които едновременно могат да участват професионалисти и аматьори. В първото от тях освен екипажите, ще се включат и журналисти от над 30 медии, гости, спонсори и обществени личности, които засега остават изненада. Това ще се случи на 10-ти август, паралелно със записването на състезателите в регатата. Очаква се тази инициатива на организаторите да срещене голям интерес, тъй като през последните години въпреки кризата, ветрохоството остава предпочитано хоби за успешните българи, заради заряда на екстремен спорт, съчетан както с физическо, така и умствено натоварване при определяне на най-успешната тактика за улавяне на вятъра. Това е и причината за първи път толкова големи компании като „Lexus” и трите етапни спонсора – Texaco Havoline, Societe Generale Експресбанк / Sogelease и Vivacom, да застанат зад най-престижното ветроходно събитие в България за 2012 година. Факт, който свидетелства за тенденция, която може да доведе до подобряване на изгледите за бъдещото развитие на ветроходния спорт като цяло. Със сигурност тазгодишната регата ще се превърне в най-грандиозното ветроходно събитие, което България някога е виждала.

Екипажът на генералния спонсор LEXUS се състои от смесен екипаж от четирима професионалисти и шестима любители - служители на „Lexus”, а един от най-интересните моменти се очаква да бъде нощният етап от Созопол до Балчик, който е голяма рядкост за съвременните надпревари. Рекорден е и общият награден фонд за тази година, който възлиза на 20 000 лева.
По време на регатата LEXUS организира цели две ексклузивни премиери за България като представя новия Lexus GS 450h и новия Lexus RX 450h. VIP гостите на регатата и представителите на медиите ще бъдат първите, които ще имат възможност да шофират тези революционни пълни хибриди и да проверят сами невероятното съотношение - 345 к.с. при разход на гориво 5.9 л/100 км.

Миналогодишното издание на регатата се превърна в арена за сблъсък на високо майсторство, здрави нерви и безгрешен нюх към морските настроения. Една от най-запомнящите се гонки стартира от Варна с 34 яхти при силен северен вятър, достигащ на поривите до 25 възела. Още в първите часове част от екипажите загубиха платна, а един от екипите дори се оказа с човек зад борда, когато при маневра състезател-шкотман се озова във водата при скорост на яхтата около 12 възела. Опитът и професионализмът на всички екипажи обаче превърнаха тази гонка в истински спектакъл, изпълнен с драма и напрежение до последната секунда.

Тази година се навършват точно 35 години от подвига на Капитан Георги Георгиев, който прекосява земното кълбо за рекордно краткото време от 201 дена, 21 часа и 36 минути и влиза с това свое постижение в „Книгата на рекордите Гинес”. Постижение, повторено от мнозина, но яхтата Кор Кароли и Капитан Георги Георгиев са първите в България. Сила на духа и любов към морето, на които малцина са способни.

За Контакти:Anett&Co

Източник:
www.anett.co

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

3.5332