Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Рейтинг: 3.00
(1387)
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 1.04.2016 - До момента
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012
Източници на ИНФОРМАЦИЯ


Изпрати СЪОБЩЕНИЕ до Медиите За PRESS.dir.bg Карта на сайта

СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012 / Автомобили и горива

Вземи в gLOG
09 Август 12, 16:10 / Автор: Комуникационна агенция PRoWay
Две нови зарядни станции за електромобили бяха открити днес в
Стартират проекти за изграждането на зарядни станции в общините Добрич, Стара Загора, Несебър, Русе и Велико Търново
София, 09.08.2012 г. Две нови зарядни станции за електромобили пред сградите на Министерството на икономиката, енергетиката и туризма в София откри днес министър Делян Добрев. Станциите са изградени и инсталирани от ФУЛЧАРДЖЪР България АД по съвместен проект със Столична община и ЧЕЗ България. С това броят на зарядните станции на компанията в столицата се увеличи на 9. На официалното откриване присъстваха Йорданка Фандъкова, кмет на Столична община, Иван Костов, главен секретар на Индустриален клъстер „Електромобили”, Весела Шаранкова, изпълнителен директор на ФУЛЧАРДЖЪР България АД и Марк Бюкер, председател на Борда на директорите на ФУЛЧАРДЖЪР България и изпълнителен директор на FULLCHARGER International.

До края на август икономическото министерство ще внесе в парламента Национален план за действие в подкрепа на развитието на електромобилния транспорт у нас, съобщи при откриването министър Делян Добрев. Планът предвижда собствениците на електромобили да не закупуват винетки и да не плащат такса за регистрация на автомобила. Возилата на ток ще могат да се движат свободно в бус лентите. По време на церемонията министър Добрев подчерта значимостта на използването на електромобили, чието зареждане за пробег от 150 км струва едва 12 лева, което е почти два пъти по-малко от зареждането на дизелов автомобил от същия клас.

„Изграждането на зарядна инфраструктура за електрически превозни средства е от ключово значение за навлизането на електромобилите в България“, каза Весела Шаранкова, изпълнителен директор на ФУЛЧАРДЖЪР България. Според нея непрекъснатото покачване на цената на петрола неминуемо води до използването на алтернативен транспорт. Електромобилите са точно тази алтернатива, която е не само икономически по-изгодна, а е и с нулеви вредни емисии за околната среда.

„Европейските страни обръщат все по-сериозно внимание на екологичния транспорт в градски условия, а България развива този сектор успоредно с европейските си партньори“, коментира още Весела Шаранкова. Според нея това до голяма степен се дължи на готовността на местната власт за стимулиране използването на електромобилен транспорт и подкрепата за изграждането на необходимите зарядни станции.

Освен в столицата, ФУЛЧАРДЖЪР България разгръща изграждането на зарядни станции за електромобили и в страната. Проектът за Добрич, където компанията вече откри такава станция, предвижда инсталиране на още 20. В края на месец август предстои откриването на станция в Стара Загора, а плановете за тази общината са тяхната бройка да достигне 100. ФУЛЧАРДЖЪР България е в процес на проучване за монтирането на 7 електрозарядни станции в Община Несебър и 5 в Русе.



За ФУЛЧАРДЖЪР България АД

ФУЛЧАРДЖЪР България е пионер при въвеждането в експлоатация на мрежи от зарядни станции за електромобили в страната. Компанията е създадена през 2010 година и е част от международната компания FULLCHARGER International, чиято централа е в Париж и оперира в държавите от цяла Южна Европа. ФУЛЧАРДЖЪР България работи в тясно партньорство с местните власти, с производителите на автомобили и с доставчиците на енергия, за изграждането на широка мрежа от зарядни станции, за успешно развитие на електромобилите и тяхното ефективно използване.


За допълнителна информация:

Диана Чобанова
PR Assistant
PRoWay Communications Agency
Mob: + 359 (879) 931 336
E-mail: d.chobanova@proway.bg

Източник: Комуникационна агенция PRoWay


Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

0.1146