Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Рейтинг: 3.00
(1387)
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 1.04.2016 - До момента
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012
Източници на ИНФОРМАЦИЯ


Изпрати СЪОБЩЕНИЕ до Медиите За PRESS.dir.bg Карта на сайта

СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012 / Спорт

Вземи в gLOG
13 Август 12, 12:07 / Автор: Комуникационна агенция PRoWay
С подкрепата на ОББ в Пловдив ще се проведе Световно първенство по гребане
Банката е генерален спонсор от 2008 г. на гребния спорт, донесъл едни от най-големите спортни успехи на страната ни
С подкрепата на Обединена българска банка (ОББ) от 15 до 19 август 2012 г. в Пловдив ще се проведе Световното първенство по гребане за мъже и жени – неолимпийски дисциплини, юноши и девойки, в което се очаква да вземат участие над 1200 състезатели от 57 държави. Подкрепата на ОББ за първенството е част както от цялостния ангажимент на банката като генерален спонсор на Българската федерация по гребане, така и към развитието на спорта у нас.

"Гребането е сред дисциплините, донесли едни от най-големите български световни и олимпийски постижения, затова ОББ се гордее, че е част от тези успехи. Това е спорт, който развива екипния дух, постоянството и самоотвержеността – ценности, в които банката вярва и чието развитие подкрепя и насърчава", коментира Анка Костова, директор „Връзки с обществеността и спонсорство“ в ОББ.

ОББ е генерален спонсор на Българската федерация по гребане от 2008 г. насам. С подкрепата на банката ежегодно се провеждат гребни първенства, на които страната ни е домакин, Национална детска гребна регата на гребен ергометър, чиято цел е да стимулира развитието на масовия спорт сред децата в училищна възраст, и се осъществява цялостната подготовка на спортистите и състезателите по гребане.

Пловдив ще бъде домакин на подобна важна проява от световния календар на гребния спорт за втора поредна година. Домакинството на гребните първенства през последните години, на които ОББ е генерален спонсор, издига престижа на страната ни като важен център за развитието на спорта, както и нейния имидж на държава, в която подкрепата за спорта е приоритет както на публичния, така и на корпоративния сектор. Пловдив, от своя страна, продължава да обогатява своя облик не само на икономическо и културно, а и на важно спортно средище на страната.

Програмата на първите два дни от Световното първенство по гребане в Пловдив предвижда провеждането на серии и репешажи. В петък, 17 август, ще се състоят репешажи, четвъртфинали и полуфинали в отделните дисциплини. Кулминацията на Гребния канал ще бъде на 18 и 19 август, когато ще станат ясни и победителите в гребните дисциплини.

В рамките на Световното първенство юношите ще премерят сили на скиф, двойка без рулеви и двойка скул, четворка без рулеви, четворка с рулеви и четворка скул, както и осморка с рулеви. При девойките състезанията ще бъдат на скиф, двойка без рулеви, двойка скул, четворка без рулеви, четворка скул и осморка с рулеви. Мъжете ще се надпреварват на двойка с рулеви, а в леката категория ще се проведат състезания на скиф, двойка без рулеви, четворка скул и осморка с рулеви при мъжете и на скиф и четворка скул при жените.

Освен на Българска федерация по гребане, ОББ е генерален спонсор на още една спортна федерация у нас – Българска федерация по биатлон, чиито представители също са сред донеслите най-голяма спортна слава на България. Заедно със спортни прояви и турнири, ОББ подкрепя културни събития, фестивали, кампании и инициативи, целящи опазването на българското културно и историческо наследство, както и събития, насочени към децата.


За повече информация:

ОББ
Анка Костова
Директор „ПР и спонсорство“
тел.. +359 2 8112375
моб.тел: +359 887 31 59 61
е-mail: kostova_a@ubb.bg
www.ubb.bg

Източник:

Комуникационна агенция PRoWay     

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

0.1129