Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Рейтинг: 3.00
(1387)
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 1.04.2016 - До момента
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012
Източници на ИНФОРМАЦИЯ


Изпрати СЪОБЩЕНИЕ до Медиите За PRESS.dir.bg Карта на сайта

СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012 / Спорт

Вземи в gLOG
14 Август 12, 12:04 / Автор: Anett&Co
Цецка Цачева открива Международната регата “Кор Кароли” от яхта в морето
На 11 август, официално стартира Дванадесетата международна регата “COR CAROLI – BAVARIA YAHTS, powered by LEXUS”.Освен от множество медии, организтори и състезатели, откриването на регатата беше уважено и от специални гости, като лично Председателят на Народното събрание г-жа Цецка Цачева влезе в морето, за да постави официалния старт на състезанието.
На 11 август, официално стартира Дванадесетата международна регата “COR CAROLI – BAVARIA YAHTS, powered by LEXUS”. По традиция тя се организира от фондация „Кор Кароли” и Яхт-клуб „Бавария яхтс”, като от тази година се подкрепя от генералния спонсор LEXUS. Тазгодишното издание събира за 12-та поредна година елита на ветроходството и предлага на публиката екстремни емоции, които са запазената марка на регатата, създадена в памет на Капитан Георги Георгиев - първият българин, извършил сам околосветско плаване с ветроходна яхта.

Освен от множество медии, организтори и състезатели, откриването на регатата беше уважено и от специални гости, като лично Председателят на Народното събрание г-жа Цецка Цачева влезе в морето, за да постави официалния старт на състезанието от специално подготвена и съобразена с всички изисквания за сигурност яхта. Очаква се много други публични личности, основно известни със страстта си към екстремното, да посетят регатата във всички нейни етапи. Сексапилната актриса от „Стъклен дом” Яна Маринова, също е край морето специално за събитието, за да се включи в някой от екипажите, демонстрирайки за пореден път своя спортен дух и хъс за победа.

В тазгодшиното издание участват 37 яхти, 243 участници, които плaват под флаговете на България, Украйна, САЩ, Австрия, Франция и Панама.
Програмата е наситена със събития подходящи за всеки вкус. Специално за любителите на този спорт се провежат две състезания „Pro-Am”, в които едновременно могат да участват професионалисти и аматьори. В първото от тях, което се проведе още на 10-ти август, ден преди официалния старт на регатата, освен екипажите, се включиха и журналисти от над 30 медии, гости, спонсори и обществени личности.

За първите места в PRO AM I бяха раздадени множество награди, сред които спортен часовник SUUNTO и едноседмично настаняване, предоставено от MOI Klub на гръцкия остров Евия. В PRO AM II, който ще се проведе на 13 август в Балчик, първенците ще бъдат наградени отново с часовник, почивка, както и с едноседмичен тест драйв на новия Lexus GS450h и с Nokia Lumia, осигурена от Виваком. Специалният партньор на регатата, Domaine Boyar, осигурява висококачествени вина за всички събития.

Логично, тази инициатива на организаторите предизвика голям интерес, тъй като през последните години въпреки кризата, ветроходството остава предпочитано хоби за успешните българи, заради заряда на екстремен спорт, съчетан както с физическо, така и с умствено натоварване при определяне на най-успешната тактика за улавяне на вятъра. Това е и причината за първи път толкова големи компании като „Lexus” и трите етапни спонсора – Texaco Havoline, Societe Generale Експресбанк / Sogelease и Vivacom, да застанат зад най-престижното ветроходно събитие в България за 2012 година. Факт, който свидетелства за тенденция, която може да доведе до подобряване на изгледите за бъдещото развитие на ветроходния спорт като цяло. Рекорден през тази година е и общият награден фонд, който възлиза на 20 000 лева.
През 2012 г. се навършват точно 35 години от подвига на Капитан Георги Георгиев, който прекосява земното кълбо за рекордно краткото време от 201 дена, 21 часа и 36 минути и влиза с това свое постижение в „Книгата на рекордите Гинес”. Постижение, повторено от мнозина, но яхтата Кор Кароли и Капитан Георги Георгиев са първите в България. Регатата е прекрасен повод българите да си спомнят за самоотверженото приключение на този наш сънародник и поне за няколко дни да се потопят в атмосферата на истинските морски преживявания.

За Контакти: office@anett.co

Източник:
www.anett.co

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

3.0109