Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Рейтинг: 3.00
(1387)
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 1.04.2016 - До момента
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012
Източници на ИНФОРМАЦИЯ


Изпрати СЪОБЩЕНИЕ до Медиите За PRESS.dir.bg Карта на сайта

СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012 / Спорт

Вземи в gLOG
14 Август 12, 12:08 / Автор: Anett&Co
Счупена мачта, две бедстващи лодки и огромни дози адреналин белязаха I гонка на Международна регата "Cor Caroli - Bavaria Yachts, powered by LEXUS”
Вчера вечерта приключи I гонка - TEXACO HAVOLINE OFFSHORE RACE на Международна регата "Cor Caroli - Bavaria Yachts, powered by LEXUS”, която се провежда от 10 до 14 август между градовете Варна, Созопол и Балчик.
Вчера вечерта приключи I гонка - TEXACO HAVOLINE OFFSHORE RACE на Международна регата "Cor Caroli - Bavaria Yachts, powered by LEXUS”, която се провежда от 10 до 14 август между градовете Варна, Созопол и Балчик.

Състезанието започна в 11.00ч. , като старт даде лично Председателят на Народното събрание на Република България г-жа Цецка Цачева. Началото на регатата започна при слаб вятър, който обаче значително се усили при излизане от Варна и достигна скорост над 20 възела.

Гонката не се размина и без няколко инцидента. Поривистият вятър към Поморие стана причина една от яхтите да счупи мачта, но за щастие инцидентът се размина без пострадали.

Доста по-сериозно беше положението с други две яхти. Едната заседна в необезопасен и неосветен мидарник, а другата бедства край скалите на Созопол, заради несветещия фар на пристанището. Допълнително напрежение вся фактът, че гранична полиция не можа да се отзове на сигнала за помощ поради липса на лодка. Днес организаторите призоваха компетентните органи да вземат необходимите мерки и да се погрижат за мидарниците и таляните, които не отговарят на законовите изисквания да бъдат осветени и обозначени и стават причина за множество инциденти, някои от които завършват с трагичен край. За пародоксален обявиха и факта, че точно в Созопол, където се намира и най-голямото ни яхтено пристанище, фарът не свети и създава предпоставки не само за тежки инциденти, но и за влошаване на имиджа на България сред яхтсмените, които посещават нашата държава и представляват една от най-платежоспособните групи туристи.

За щастие гонката все пак донесе и много положителни емоции на участниците, които днес разпуснаха на барбекю в Созопол и споделиха емоции както от привършилия първи етап, така и стратегия за предстоящата II гонка SOGELEASE и SOCIETE GENERALE ЕКСПРЕСБАНК OFFSHORE RACE. Интересното за този втори етап е, че ще се проведе през нощта и ще превърне Международна регата "Cor Caroli - Bavaria Yachts, powered by LEXUS” в една от малкото, които предлагат подобен тип изживяване на своите участници.
Най-бързата яхта от вчера стана ‘’Evil Woman’’ със скорост 17 възела, а прекрасната актриса Яна Маринова, която по никакъв начин не може да се отъждестви с името на светкавичната лодка, връчи наградата на победителите. Друг интересен факт е, че единственият катамаран, взел участие в надпреварата и носещ музикалното име ‘’Танго’’, спечели рали състезанието.

За Контакти:office@anett.co

Източник:
www.anett.co

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

0.1292