Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Рейтинг: 3.00
(1387)
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 1.04.2016 - До момента
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012
Източници на ИНФОРМАЦИЯ


Изпрати СЪОБЩЕНИЕ до Медиите За PRESS.dir.bg Карта на сайта

СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012 / Банки и финанси

15 Август 12, 11:22 / Автор: Райфайзенбанк
Райфайзенбанк (България) и Банката за Развитие към Съвета на Европа разширяват финансирането за малки и средни предприятия в България
Райфайзенбанк (България) ЕАД, дъщерно дружество на Райфайзен Банк Интернешънъл АГ (РБИ) и Банката за Развитие към Съвета на Европа (БРСЕ) подписаха кредитна линия в размер на 30 млн. евро за финансиране на инвестиционни проекти на малките и средни предприятия в България.
• 30 млн. евро за финансиране на инвестиционни проекти на малките и средни предприятия
• Кредитната линия ще подкрепи създаването и запазването на работни места, като улесни достъпа на малките и средни предприятия до финансиране

Райфайзенбанк (България) ЕАД, дъщерно дружество на Райфайзен Банк Интернешънъл АГ (РБИ) и Банката за Развитие към Съвета на Европа (БРСЕ) подписаха кредитна линия в размер на 30 млн. евро за финансиране на инвестиционни проекти на малките и средни предприятия в България.

“Благодарение на новата кредитна линия, допълнително ще разширим подкрепата си за малките и средни фирми в България”, коментира Момчил Андреев, Председател на УС и Изпълнителен директор на Райфайзенбанк (България). “Това е третото споразумение между Райфайзенбанк (България) и БРСЕ. В резултат на предходните кредитни линии бяха създадени около 1500 работни места, а повече от 5000 бяха запазени, чрез финансирането на 74 инвестиционни проекта на български малки и средни предприятия”, допълни той.

Със средствата от заема Райфайзенбанк (България) ще отпуска на българските компании финансиране за инвестиции в производствени активи като машини и оборудване, медицинска техника, IT технологии, търговия на дребно, складове и оборудване, специализирани производствени линии, строителни машини и тежкотоварни транспортни средства.

Също така, със средства от кредитната линия ще се финансират кредити за оборотни средства до 50 000 евро за всеки отделен проект, като за тях могат да кандидатстват малки и средни предприятия с персонал до 50 души, годишен оборот или активи до 10 млн. евро.

Това е петата кредитна линия, която Банката за Развитие към Съвета на Европа отпуска на дружество от Групата Райфайзен в България и третата линия, отпусната на Райфайзенбанк (България), като Райфайзенбанк е първата банка с частен капитал у нас, която се партнира с БРСЕ. В рамките на сътрудничеството си от 2003 г. насам, БРСЕ е предоставила 100 млн. евро на дружества от Групата Райфайзен в България по силата на пет кредитни споразумения, като от тях 70 млн. евро на Райфайзенбанк (България) и 30 млн. евро на Райфайзен Лизинг България.

****
Основана през 1956 г., БРСЕ (Банката за Развитие към Съвета на Европа) има 40 страни-членки, като 21 от тях в Централна, Източна и Югоизточна Европа са сред целевите държави на банката.
Като главен инструмент на политиката за солидарност в Европа, Банката финансира социални проекти, като им осигурява ресурси, набрани благодарение на първокласния си рейтинг (ААА според Moody’s: стабилна перспектива, Standard & Poor's: негативна перспектива и Fitch Ratings: под наблюдение, негативна). По този начин тя отпуска средства на страните-членки, на финансови институции и местни власти за финансиране на проекти в социалната сфера, в съответствие с учредителните актове.

Райфайзенбанк (България) ЕАД (www.rbb.bg) е основана през 1994г. Банката е 100% собственост на Райфайзен Банк Интернешънъл АГ (РБИ).
РБИ приема както Австрия, където е водеща корпоративна и инвестиционна банка, така и Централна и Източна Европа (ЦИЕ), за свой вътрешен пазар. В ЦИЕ, РБИ управлява широка мрежа от дъщерни банки, лизингови компании и многобройни доставчици на специализирани финансови услуги на 17 пазара. РБИ е единствената австрийска банка с присъствие, както в световните финансови центрове, така и в Азия, която е другият географски фокус на групата. Общо, около 61 300 служители на РБИ обслужват близо 14.6 милиона клиенти чрез около 3100 офиса, като мнозинството от тях са в Централна и Източна Европа (тези данни включват Полбанк). РБИ е собственост на Райфайзен Централбанк Австрия АГ (РЦБ), която индиректно притежава около 78.5% от капитала на банката. Останалата част се търгува свободно на Виенската фондова борса.

За Контакти:

Райфайзенбанк България
press.pr@raiffeisen.bg
02/919 85 535

Източник:
www.rbb.bg

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

0.1603