Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Рейтинг: 3.00
(1387)
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 1.04.2016 - До момента
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012
Източници на ИНФОРМАЦИЯ


Изпрати СЪОБЩЕНИЕ до Медиите За PRESS.dir.bg Карта на сайта

СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012 / Спорт

Вземи в gLOG
17 Август 12, 10:35 / Автор: Anett&Co
Завърши Дванадесетата Международна регата "Cor Caroli - Bavaria Yachts, powered by LEXUS”
Вчера на церемония на Морска гара – Варна, се проведе награждаването на победителите в III гонка - VIVACOM OFFSHORE RACE, както и в генералното класиране на XII Международна регата "Cor Caroli - Bavaria Yachts, powered by LEXUS”, която беше организирана от 10 до 14 август между градовете Варна, Созопол и Балчик.
Последният етап от Балчик до Варна се отличи с оспорвана борба в IRC Racers класа, като първите две яхти финишираха в рамките на едва няколко секунди. Все пак победата в този клас грабна „VENID YACHT” с шкипер Георги Михов, които спечелиха и победата в генералното класиране. Вторa остана яхта „Evil Woman”, а екипажът грабна синята лента за най-бърза яхта на всички етапи. Трети се наредиха ветроходците от „Extrema”.

Много интересна беше и регатата в IRC Cruisers класа, където победата отиде при „LZ YACHTING”, второто място при „ELAN 514”, а третото при „DE MARIA”. Освен купите, екипажите си поделиха и рекордния тазгодишен награден фонд от 20 000 лева, осигурен от генералния спонсор LEXUS. Шкиперът на „DE MARIA” г-н Христо Досев, дари тяхната награда от 1000 лв. за детското ветроходство и получи специални благодарности от малките възпитаници на яхт клуб „Капитан Георги Георгиев’’.

Купата в IRC Classic класа вдигна екипажът на “ALBIREO”, чиито шкипер - колоритният Иван Греков, не пропусна да окъпе цялата публика с шампанско, а после възторжено прегърна поотделно почти всеки от присъстващите. Втори в клас IRC Classic останаха „ALGOL”, а трети „LA BELLA II”.

В желанието си да направят регатата още по-оспорвана, организаторите подариха интересна награда в рали състезанието. Третата яхта „ORENDA” спечели безплатен сертификат в IRC, за вторите „TANGO” се прибавя и безплатно мерене на яхтата, а първите „SIRIUS” получиха и безплатно вдигане с кран за обмера. Награди, които ще дадат възможност повече български яхти да се сертифицират и да участват в класовете на официални състезания.
Победителите получиха и едно от специалните лимитирани 3 литрови супер магнум бутилки колекционерски червени вина от юбилейната серия NEXT 20 YEARS на Domaine Boyar.

Наградите не подминаха и най-малкия участник в регатата, който е на едва 6 години и за пореден път демонстрира, че за този спорт няма възрастови граници. Достатъчно е единствено да си влюбен в морето и вятъра, и да имаш желание да премериш сили с други хора завладяни от магията на ветроходството.

Тазгодишното издание на Регата Кор Кароли Бавария яхтс, с подкрепата на LEXUS, събра 243 ветроходци, 38 яхти плаващи под флаговете на България, Австрия, Украйна, САЩ, Панама и Франция. Благодарение на изключително силната подкрепа на генералния спонсор, както и на всички останали спонсори и партньори, Дванадесетатата Международна регата "Cor Caroli - Bavaria Yachts, powered by LEXUS” се превърна в най-успешното издание на това престижно състезание, а Управляващият директор на LEXUS за България Велко Лазов, който връчи наградите в генералното класиране, сподели, че за него е изключителна чест да подкрепи това събитие и ветроходния спорт в България.
Равносметката от изминалите дни е две скъсани платна, две счупени мачти, три спасителни операции и много незабравими емоции за всички участници. Организаторите си пожелаха догодина да удвоят броя на лодките, а генералните спонсори от LEXUS заявиха, че и занапред ще застават зад това събитие, допринасяйки за развитието на ветроходния спорт и регатата, която се превърна в най-мащабното и добре организираното състезание в България.

Генерално класиране в Международна регата "Cor Caroli - Bavaria Yachts, powered by LEXUS”.

IRC 1- RACERS

1. VENID YACHT
2. EVIL WOMAN
3. XTREMA
IRC2- CRUISERS

1. LZ YACHTING
2. ELAN 514
3. DE MARIA
IRC3-CLASSIC

1. ALBIREO
2. ALGOL
3. LA BELLA II

За Контакти: Anett&Co

Източник:
www.anett.co

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

0.1132