СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012 / Спорт

17 Август 12, 10:41
P&G обобщи резултатите от Олимпийските игри в Лондон 2012
Компанията подкрепи над 150 спортистa, а P&G Семейната къща бе посетена от над 70 000 спортистa, техните майки и семейства
Лондон, 16 август 2012 г.– Procter & Gamble, Глобален партньор на Олимпийските игри и създател на марки като Gillette®, Pampers®, Pantene® и Duracell®, отпразнува края на Олимпийските игри в Лондон 2012. По време на Олимпиадата P&G Семейната къща, създадена специално за спортистите, техните майки и семейства, бе посетена от над 70 000 гости.

Марките на P&G спонсорираха много от най-талантливите и вдъхновяващи спортисти в света, сред които:

• Сър Крис Хой, спонсориран от марката Gillette®, двукратен златен медалист по колоездене, Великобритания.
• Дейвид Рудиша, спонсориран от марката Safeguard®, златен медалист и световен рекордьор на 800 м. бягане за мъже, Кения.
• Мари Ком, спонсорирана от P&G, златен медалист по бокс за жени, Индия.
• Кери Уолш, спонсорирана от марката Pampers®, златен медалист по плажен волейбол за жени, САЩ.
• Мариана Пахон, спонсорирана от марката Ariel®, златен медалист по колоездене в дисциплината БМХ за жени, Колумбия.
Като обобщение, екипът спортисти на P&G постави 3 световни рекорда и спечели 42 златни, 28 сребърни и 15 бронзови олимпийски медала в рамките на 17 дни.

Марките, обединени от идеята да се грижат за майките и семействата, подкрепяха тези спортисти по време на тежкия им път до Олимпийските игри. С кампанията „Благодаря ти, Мамо!” P&G помогна на над 120 майки на спортисти да посетят Лондон и да гледат Олимпийските игри на живо. Те участваха в над 600 събития, заедно с децата си, сред които церемониите по откриване и закриване на Олимпийските игри.

В P&G Семейната къща спортистите, техните майки и семейства се възползваха от услугите, предлагани от марки като Pampers®, Olay® и Ariel®. Салоните за красота на P&G в Олимпийското село, студиото на Wella и Основния прес център привлякоха над 80 професионалисти от целия свят, работещи в сферата на разкрасяването, включително глобалният посланик на марката Pantene®, Сам Мак Найт, който разкраси спортисите и техните майки.

Марк Притчард, Международен маркетинг бранд мениджър в P&G, каза:

„Щастливи сме, че успяхме да подкрепим всички тези спортисти и техните майки по време на Олимпийските игри в Лондон 2012. Гордеем се с всеки един Олимпиец. Те са олицетворение на страстта към спорта и вдъхновение за нас като компания. За нас беше истинска чест да сме в помощ и подкрепа на техните майки и семейства в Глобалната Семейна Къща на P&G. Именно заради майчината любов и подкрепа през целия им път, тези млади хора са подготвени да постигнат мечтите си.”

Ангажиментът на P&G към Олимпийските игри не приключва в Лондон. Планът на компанията да събере 25 милиона долара за младежки спортни програми по целия продължава в бъдеще, за да подпомогне следващото поколение Олимпийски шампиони.

Кампанията Благодаря ти, Мамо! на P&G е най-мащабната в 175 годишната история на марката и напомня, че зад всеки велик спортист стои една невероятна майка. Компанията ще продължи да почита приноса на майките през следващите 4 Олимпийски игри в партньорството си с Международния Олимпийски Комитет.

За Procter & Gamble
P&G се докосва и подобрява живота на приблизително четири милиарда души по света, чрез портфолиото си от качествени марки. Водещите марки на компанията включват Pampers®, Tide®, Ariel®, Always®, Whisper®, Pantene®, Mach3®, Bounty®, Dawn®, Gain®, Pringles®, Charmin®, Downy®, Lenor®, Iams®, Crest®, Oral-B®, Duracell®, Olay®, Head & Shoulders®, Wella®, Gillette®, Braun®, Fusion®,Ace®, Febreze®, and Ambi Pur®. Марките на P&G са достъпни в повече 180 страни в цял свят. Моля посетете http://www.pg.com за последни новини и подробна информация за P&G и марките на компанията.

За допълнителна информация:

Мария Попова