Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Рейтинг: 3.00
(1387)
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 1.04.2016 - До момента
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012
Източници на ИНФОРМАЦИЯ


Изпрати СЪОБЩЕНИЕ до Медиите За PRESS.dir.bg Карта на сайта

СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012 / Техника

Вземи в gLOG
17 Август 12, 11:16 / Автор: AMI Communications
LG продаде 5-милионния LTE смартфон
Най-предпочитаният LTE модел в портфолиото на компанията е Optimus LTE с над 2 млн. продадени устройства
София, 17.08.2012 – LG Electronics (LG) обяви, че е достигнала нов успех в продажбите на LTE телефони с 5 млн. продадени апарата. След като през миналия месец компанията съобщи, че е продала 4 млн. LTE смартфона, през юли LG устройствата в обращение се увеличиха с един милион. Това означава, че през миналия месец на всеки две секунди и половина някъде по света е продаван по един LTE смартфон.

LG продава апаратите на ключови пазари с изградена LTE мрежа, като адаптира портфолиото от продукти спрямо специфичните потребителски нужди. В момента над 10 модела LG LTE смартфони са достъпни в страни като Южна Корея, САЩ, Япония и на избрани пазари в Европа и Азия.

Най-продаваният LTE модел в портфолиото на компанията е Optimus LTE с над 2 млн. устройства в обращение. Повече от 500 000 апарата са продадени от представения през март Optimus Vu. Добрите резултати показват, че моделът е напълно готов за лансиране по целия свят. С пускането на първия по рода си LTE смартфон с 2GB RAM Optimus LTE II през май, LG отчете най-бързорастящите продажби сред всички LTE телефони, които компанията предлага на пазара. Само за първите 70 дни след представянето на модела феновете на LG са закупили над половин милион устройства.

Според проучване на Jefferies & Company LG притежава най-много LTE патенти в световен мащаб на обща стойност над 8 млрд. щатски долара. Консултантската компания TechIPM потвърждава информацията. Специалистите анализират броя LTE патенти, регистрирани в Бюрото по патентите и търговските марки на САЩ, и подкрепя данните за първенството на LG по брой LTE патенти,

“Очаква се през 2012 г. световните продажби на LTE смартфони да нараснат десет пъти спрямо миналата година,” каза д-р Йонг-сеок Парк, президент и изпълнителен директор на LG Mobile Communications Company. “Предвид тази тенденция планираме да предложим впечатляващи LTE модели през следващите месеци.”

Като част стратегията си LG Electronics представи първите в света смартфони, които поддържат Voice over LTE (VoLTE). Компанията пусна софтуерен ъпдейт за моделите LG Connect 4G и LG Optimus LTE II, които се предлагат съответно в САЩ и в Южна Корея. И двата смартфона бяха пуснати в продажба по-рано тази година - LG Connect 4G през март, а Optimus LTE II - през май. Сега те се предлагат в партньорство с местни оператори, които поддържат услугата VoLTE.


# # #


За LG Electronics Mobile Communications Company
LG Electronics Mobile Communications Company е водеща световна компания в сферата на мобилните комуникации и информационните технологии. Със своите авангардни технологии и иновативни възможности за дизайн, LG създава мобилни телефони, които осигуряват оптимално мобилно изживяване на потребителите по целия свят. LG се стреми да развива технологии позволяващи конвергенция с други продукти и мобилни компютърни устройства, като същевременно продължава да има водеща роля в областта на мобилните комуникации, отличаващи се със стилен дизайн и смарт технология. Повече информация можете да намерите на www.lgе.com.

За Контакти:

За повече информация:
Деница Дженева
AMI Communications за LG Electronics
02/ 989 51 15
0886 634 580

Източник: www.amic.bg

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

0.1504