Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Рейтинг: 3.00
(1387)
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 1.04.2016 - До момента
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012
Източници на ИНФОРМАЦИЯ


Изпрати СЪОБЩЕНИЕ до Медиите За PRESS.dir.bg Карта на сайта

СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012 / Информационни технологии

22 Август 12, 10:20 / Автор: United Partners
Учени от IBM са близо до използването на спинтрониката в изчислителните технологии
Като част от програмата си за разрастване на бизнеса на IBM в Африка, компанията обявява откриването на първата си изследователска лаборатория (IBM Research – Africa) на континента
София - 20 Август, 2012 - Изследователите на IBM (NYSE: IBM) и учени от ETH Zurich, водещ европейски университет, разкриха днес първата по рода си карта на формирането на устойчива спирала на въртене в полупроводници. Целта е да се използва въртенето на електронните около собствената им ос (спин) за съхранение, пренос и обработка на информация.

До този момент не беше ясно дали спинът на електроните има способност да запази кодирана информация, достатъчно дълго преди завъртане. Учени от IBM Research и лаборатория Solid State Physics, в ETH Zurich, показаха, че синхронизирането на електроните удължава продължителността на въртене на електрона с 30 пъти до 1,1 наносекунди, което е достатъчно за един цикъл на процесор от 1 GHz.

Учените от IBM са отразили синхронността на спина на електроните с помощта на микроскоп, който сканира отделни части в различна времева поредица (time-resolved scanning microscope technique). Причината за синхронно движение на спина е прецизно проектирано взаимодействие със спин орбитата, физически механизъм, който съчетава спина с движението на електрона.

Това ново разбиране на спинтрониката предоставя на учените безпрецедентен контрол над магнитните движения вътре в устройствата, но и отваря нови възможности за създаване на по-енергийно ефективна електроника. Синхронизацията на спина на електрона даде възможност да се наблюдава самото въртене за повече от 10 микрометра или една стотна от милиметъра. С това се увеличи и възможността за използване на спина за обработка на логически операции – бързо и енергийно ефективно.

Като част от програмата си за разрастване на бизнеса на IBM в Африка, компанията днес обяви, че открива първата си изследователска лаборатория (IBM Research – Africa) на континента в сътрудничество с Министерството на Информационните и Комуникационни Технологии. Лабораторията IBM Research е локализирана в Найроби, Кения и ще се занимава с изследвания, фокусирани върху основни и практични проблеми в Африка, допринасяйки за изграждането на научна и технологична база на континента.

Някои от ключовите дейности, с които ще бъде ангажирана лабораторията IBM Research в Африка:

• Публичен сектор от следващо поколение: Чрез правилно управление на информационните технологии (решения за съхранение на големи обеми от данни, анализи и облачни технологии), ще се увеличат възможностите на електронното правителство. Ще се намалят разходите за обществените услуги, ще се подобри достъпа на граждани до различни обществени услуги и др.

• Интелигентни градове – с приоритетен фокус върху достъпа до водни ресурси и транспорта: IBM, в партньорство с правителството, индустрията и науката, планира да развие Интелигентен Операционен Център за Африканските градове, който ще предостави информация и интелигентни модели за управление на градските услуги. Първата и най-критична стъпка ще бъде към изграждане на интелигентни водоснабдителни системи и регионално управление на трафика.

• Развитие на човешките ресурси: Докато извършва основната си научна дейност, лабораторията IBM Research – Africa ще допринесе за повишаване на нивото на информационните и комуникационни технологии в Кения, като работи заедно с избрани университети, правителствени агенции и компании. Създаването на среда за създаване на иновации в региона и ангажирането на местни предприемачи. Ще спомогне за ускоряване на икономическото развитие.

Новата лаборатория IBM Research – Africa ще положи началото на международната инициатива „Resident Scientist Program” в Кения и други Африкански държави. Програмата има за цел привличане на топ таланти в областта на научноизследователската и развойна дейност, които да работят заедно с изследователи на IBM в лабораторията. Лабораторията на IBM – Африка ще стане част от вече съществуващата изследователска мрежа с лаборатории в Австралия, Бразилия, Китай, Индия, Ирландия, Исландия, Япония, Швейцария и Щатите.

За повече информация:

Борислав Грозданов
Е: borislav.grozdanov@united-partners.com
Т:+359 2 832 33

За Контакти:
Борислав Грозданов
Е: borislav.grozdanov@united-partners.com
Т:+359 2 832 33

Източник: http://prinbulgaria.com/news.php?nid=4039

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

3.5074